Anyósom úgy beszél hozzám a saját házában ahogy akar?
Anyósomékkal 2,5 éve élünk együtt a férjemmel és a gyerekünkkel. Igen, tényleg nagyon rendes volt tőlük, hogy megengedték azt hogy a saját házukban lakjunk velük, de nemsoká kész a házunk szóval lassan költözünk.
Időközben voltak azonban nyilván összetűzések köztem és anyósom közt. Alapvetően sose kedveltek igazán engem. Anyósom nagyon jó kapcsolatot ápolt a fiával, évtizedek alatt kiépült köztük egy nagyon bensőséges, igazi bizalmon és tiszteleten alapuló szülő-gyermek viszony.
Ezzel egyébként semmi bajom nincsen, ne értsetek félre. Igazából csak annyi volt ezzel a gondom, hogy nagyon elfogultak lettek egymással kapcsolatban.
Én is elég nehéz eset vagyok bevallom, elég sok családi gondom van, emiatt pedig sokminden érzékenyebben érint, ami persze egy olyan "tökéletes" és gondosan felépített családban nem volt egészen elfogadható. Nem vagyok az a csendes típus, megmondom a véleményem és azt is, ha valami nem tetszik.
Ha esetleg megmondtam a férjemnek, hogy azt pl.ne úgy csinálja mert (főzésnél esetleg) anyós rögtön jött és védelmére kelt a fiának vagy szúrósan nézett, ha esetleg "nem akart beleszólni". Igazából akármi történt, rossz-jó, ő ott volt és mint anyaooroszlán bevédte a "kisfiát" a gonosz boszorkánytól. A férjem is mindig őt védte igazából.
Nyilván szétszórt vagyok, volt, hogy gyerek mellett nem tudtam figyelni a házban lévő dolgokra (égve hagytam a villanyt stb). Egy idő után észrevettem, hogy mindenért engem hibáztatott, akármi történt a házban...
Közölte velem, hogy a velem való kapcsolat miatt hízott meg a fia, csak én akartam a gyereket, nem vagyok normális (ha esetleg menzesz alatt idegesebb voltam) stb...) A gyerekem előtt nevezett pukkadtbékának stb.
Egy idő után megelégeltem és hát volt, hogy én is kiabáltam vele. Nyilván a saját házában. Mondtam, hogy ne szóljon bele főleg a gyereknevelésbe, de közölte velem, hogy a házában ő parancsol.
Most akkor ezekszerint, ha beköltözök a házamba akkor én is úgy beszélek vele ahogy akarok?
Ideiglenesen anyósnál lakó panaszkodó kérdezők megszaporodtak vagy csak egy és ugyanaz az ember írogat?
Amúgy felesleges. Nekem ez az egész nagyon gáz. Mindegy hogy egy vita alkalmával mit mondott az anyósod. Elkoltöztök és onnantól kezdve béke lesz.
"Elkoltöztök és onnantól kezdve béke lesz."
Hát én erre sem vennék mérget. Az esetek többségében ilyenkor szokott kiderülni, hogy anyósék adtak pénzt az új házba, és ezért felhatalmazva érzi majd magát hogy ott is dirigáljon. Vagy majd felhánytorgatja, hogy ő is beengedte a fiatalokat az ő házába, ezért neki is jogai vannak az új házban. És ilyenkor van az, hogy a fia egy büdös szót sem fog szólni, mert ezt csinálja mióta a világon van. Úgyhogy az anyós majd örökös vendég lesz az új házban is.
De ne legyen igazam.
Igen, te vagy a hülye. Kifogtál egy anyuci pici fiát és még szültél is neki. Ráadásul még oda is költöztetek. A legjobb pasinak szültél gyereket! Sose fog a te oldaladon állni, mindig az anyuka szoknyáját fogja majd.
Ha nem költöztök el, ez csak rosszabb lesz.
Wow,micsoda kommentszekció. Koszonom a valaszokat, bar eleg megoszto! Igen, igazatok van, de sajnos nem volt mas valasztasom a koltozes teren.
Halistennek nemsoka koltozunk,szoval bizom minden joban…
Nem vagyok nyugodt, nem vagyok szabad, ez is feszultseget general..
Anyosomek nem adtak penzt a hazba, nem is tudtak volna mibol.
Aposom segitett sokat, viszont szinte az uj haznal minden edesapam keze munkaja szoval nem mondanam, hogy annyira kuss van nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!