Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, hogy jobb legyen...

Mit tegyek, hogy jobb legyen a kapcsolat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék javítani a kapcsolatomon párom családjával, de annyi sérelem és bantas van a szívembe, hogy úgy érzem elfogytam és már nem tudom tolerálni ezeket.

Anyósom apósom úgy érzem szeret, de a sógornőm valamiért nem. Mivel sógornőm a család "esze", ő az okos, ő a szép, az ő szava szent és sérthetetlen és mindig igaza van, anyosomek hallgatnak rá mindenben. Ellenben párom az mindig le van nézve, mindenért leszidjak, nem tud sosem jót tenni. A baj ezzel az, hogy úgy érzem ezzel együtt engem is bántanak, mindig beleszolnak mindenbe mire költünk, hova megyünk, meg mondják hogy lenne jó élnünk. Utólag rajottem amit mondanak ez mind sógornőm gondolatai csak ő a háttérben meghuzodva passzív szemleloje inkább a vitáknak. Emiatt én már nem igazán szoktam atmenni hozzájuk, sajnos keresztanyai teendoimbol sem veszem ki emiatt úgy a részem, mert már belefaradtam mindenhez jó pofat vágni. Legutóbb olyan veszekedést robbantott ki sógornőm, hogy párom a nappaliba én a szobába sírtam es azt mondtam itt húztam le a rolót. (ha érdekel a történet leirom, de nem akartam hosszúra írni a mondandóm). De mégis bánt. Mert tudom, hogy páromnak rossz. Nem tudom mit tegyek. Talán aki járt már ilyen cipobe mondhatna pár jó szót hogyan lehetne ezt helyrehozni.

Köszönöm ha elolvastad.

2022. júl. 31. 16:37
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
94%

Az ilyen hulyekkel csak megszakitani erdemes a kapcsolatot, mast nem.

Minek tudnak rolatok barmit is? Minek mondjatok el? Ebben ti is hibasak vagytok!

2022. júl. 31. 16:47
 2/29 A kérdező kommentje:
Ugyanott lakunk, csak egy utcával lejjebb. Ha nem is mondjuk is mindenről tudnak. Kis falu minden kiderul. Én sokat veszekedtek már emiatt párommal és mondtam neki hogy leszokhatna erről nem kell mindenről tudniuk. Én sem mondok el mindent anyámnak.
2022. júl. 31. 16:49
 3/29 anonim ***** válasza:
92%

Nézd, itt a párod az, akinek meg kell rántania a gyeplőt, nem te.

Egyszerűen ne tartsátok velük a kapcsolatot, most nem azt mondom, hogy ne köszönjetek nekik, ha találkoztok, de ne akkor menjetek, mikor ott vannak és hozzátok is csak anyósékat hívjátok. Nem kell online meg telefonon sem keresni őket.

Majd ha feltűnik, akkor a párod - nem te! - közölje velük, hogy ti nem akarjátok tolerálni többé a viselkedését, nyilván itt érdemes megemlíteni pár példát.

És ennyi. Tudom, hogy a párodnak rossz, de ne legyen már ő se mártír, ne viselje már el, hogy a szülők folyton belerúgnak.

Mi sem vagyunk jóban a sógornőmmel, nem is találkozunk velük, csak évi pár alkalommal, annyi a különbség mondjuk, hogy ott a szülei is látják és elismerik, milyen minősíthetetlenül viselkedik.

2022. júl. 31. 16:49
 4/29 anonim ***** válasza:
96%

Akkor, ha a párodnak ez megfelel így, neked meg a párod felel meg, akkor nincs mit tenni.

Ha 100-szor megkérted, de nem változtatott, akkor ezután sem fog. Neked nem kell attól sógornővel tartani a kapcsolatot.

De azt a vitás sztorit megírhatnád.

2022. júl. 31. 16:52
 5/29 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom. Én próbáltam ezt így megbeszelni párommal. De ő annyira családcentrikus és annyira szereti a családját, hogy ő nem tudná megszakitani velük a kapcsolatot.

Egyébként sokat koszonhetunk nekik ugyanúgy kapunk mindenből mint sógornőm is. Én rosszat egyébként nem tudok mondani róluk. Inkább sógornőm az aki mindig askalodik és bogarat ültet a szülők fülébe. De ezt is hogy beszéljen meg velük? Nyilván ő a gyerekük.

2022. júl. 31. 16:54
 6/29 anonim ***** válasza:
92%

Azt tudod csinálni hogy te nem mész

Vagy megkérdezed a sógornőt négyszemközt mi a baja veled

De nem biztos hogy elmondja

2022. júl. 31. 17:00
 7/29 A kérdező kommentje:

Nem szoktam menni. Csak kivételes alkalmakkor. Családi nyaralás se mentem el. Abból is volt sértődés. De mar nem érdekel.

Azt is tudom hogy sz*'*r keresztanya vagyok. Itt a volt ex barátnő volt a jó keresztanya, akit mai napig imadolnak meg olelnek facebookon.

2022. júl. 31. 17:13
 8/29 A kérdező kommentje:

A történet a 4-es válaszolonak reagálva lényegében annyi volt hogy együtt akartuk párommal tartani a szulinapunkat ahol az ő és az én szüleimet is el hívtam hozzánk. (ÉN hívtam a párom szüleit is.)

Végül párom szülei azt mondták akkor ők nem tudnak jönni, mert mennek el nyaralni.

Párommal beszéltük itthon hogy akkor hogy legyen, és azt mondta hogy akkor hétköznap meguljuk anyjaeknal neki nincs kedve a tárcsát a grillt athozni, pia is ott van naluk minden adott.

Közeledett a szülinap és én rá írtam sógornőmre ha nem probléma hazafelé jövet a munkából hozzon pár süteményt a szülinapra.

Következő kerdese: Akkor nálunk lesz?

Mondtam hogy nem nálunk bár én úgy szerettem volna. Elmondtam mit beszéltünk a párommal. Kérdeztem tőle hogy ezt nem említette nektek?

Azt mondta nem.

Aztán belekezdtem egy új témába.

Elmondtam hogy szegényes szülinap lesz mert nagyon hó eleje hó vége van, és hogy igazából nem is volt nagyon időm készülni a szulinapunkra mert nagyon beteg voltam ( covid, hanyos hasmenos vírus), viccesen meg is jegyeztem hogy a ház is romokban hever mert arra se volt energiám.

Ő már ezt úgy adta át a szüleinek hogy én azért nem hívtam át őket mert tiszta retek a házunk.

Ez persze rosszul esett nekik és nekünk támadtak.

2022. júl. 31. 17:26
 9/29 anonim ***** válasza:
94%
A párod nem családcentrikus hanem gyerek. Fel kellene nőnie.
2022. júl. 31. 17:28
 10/29 A kérdező kommentje:
Ettől függetlenül az én szüleimet nem mondtam le ok eljottek hétvégén felköszönteni mikor aposomek nyaralni mentek. De ezt tudták, nem volt titok hisz eleve úgy hívtam meg őket, hogy elmondtam az én szüleim is jönnek.
2022. júl. 31. 17:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!