Tényleg annyira gonosszság az hogy azt kérem menjen? Gonosz dolog,ha a saját családodat és párkapcsolatodat félted tőle?
Anyósom 1éve hogy itt van nálunk,ideköltözött hozzánk.Párom dolgozik,én itthon vagyok az 1 éves gyerekkel.
Anyósomnak része van a lakásból,úgy döntöttünk hogy elköltözünk házba,de ő velünk akar maradni,nem fogad el pénzt mert akkor így egyedül maradna.
Elején elvoltunk,aztán fél év és elkezdte kimutatni a foga fehérjét,a hátam mögött páromnak elkezdte mondani hogy én semmit nem csinálok(mikor az egész lakást én takarítom),hogy egy hercegkisasszonyt játszok(mert nem szóltam hozzá,inkább csak hagytam figyelmen kívűl őt),meg hogy egy szar vagyok,mert nem vagyok hajlandó elmosogatni utána is és nonstop takarítani utánuk(van 2 gyerekem akik után folyamatosan pakolok).
Anyósom hozta a kutyáját,aki után csak a szobájában takarít sehol máshol nem takarít ki,de én megteszem.
Rengeteget eszik,de nagyon semmit nem fizet bele és nem is vesz semmit,de elvárja hogy legyen kaja minden nap.
Állandóan beszólogat,mióta itt van a kapcsolatom a párommal megromlott és a süllyesztőben fogja végezni,ha így folytatjuk.
Minden nap feszültség van és viták.
Párom viszont nem akar ellene semmit tenni,mert az anyja állandóan kihasználja azt hogy ha elkezd sírnu akkor eltud vele érni páromnál mindent.
Beleköt mindenbe,folyamatosan cseszeget mindenért,még akkor is ha nem szólok semmit se.
Anyósom próbál kitúrni itthonról,amit el is fog érni mert párom nem hajlandó ellene tenni.
Viszont nekem ez sok hogy semmibe vagyok véve és mindenért engem okolnak.
Gonosz vagyok csak azért mert féltem a kapcsolatomat és a családomat tőle?
Vagy azért mert szeretnék nélüle élni és a nyugodt életet választani?
Beszéltük,hogy mivel én ezt a továbbiakban nem fogom elviselni se tűrni,ezért elfogok menni mert ezt próbálja elintézni az anyósom.
Persze akkor is engem hibáztatott a párom és elhordott szépnek és jónak.
12-es válszoló vagyok, ott azt kérdeztem, kié a lakás és van-e rajta haszonélvezet? Ösztönösen megéreztem, ez lehet az alapprobléma, hogy a lakás, amibe a pároddal 2 gyereket vállaltál, tulajdonképpen leginkább az "anyósod" felségterülete, és nem a Tiéd, hiszen nem csak tulajdonrésszel rendelkezik, hanem haszonélvezeti joga is van a lakáson. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a párod anyja megengedhetne magának ilyen viselkedést és jogos a piszkálódása, csak sajnos magyarázat arra, miért nem érzi jogosnak, hogy a lakás eladása után ő rosszabb helyzetbe kerüljön, hiszen neki így nem érdeke az eladás. Sajnos a fia is tisztában van azzal, hogy az anyjának a lakással kapcsolatban előjogai vannak és sajnos nem tudja jól kezelni a konfliktus helyzeteket közted és közte. Könnyen manipulálható az anyja által és úgy tűnik, sikerrel.
Nektek semmi esetre sem szabad a párod anyjával közösen tovább költözni, mert ő már megszokta, hogy mindenbe beleszólhat, dirigálhat, élősködhet.
Itt egy megoldás van, ultimátumot kell adni a párodnak, vagy csak Ti külön költözve éltek egy következő lakásban, az anyja nélkül, vagy elválnak útjaitok.
Sajnos Te is nagyot hibáztál azzal, hogy "beleültél a készbe", ami ráadásul az anyósodé és úgy vállaltál ott gyerekeket, hogy előre látható volt, a párod zűrös természetű és életformájú anyja ki-be járkál az életetekben és a szintén elég instabil lelkületű párod ezt el is fogadja és sosem állt ki értetek. Sosem törekedtetek rá, hogy saját otthonotok legyen, ami tény, hogy így kényelmesebb, de sajnos meg is lett a következménye.
Eddig jól elvoltunk,semmi nagyobb összezördülésünk nem volt.
Igen bevállaltunk 1éve még egy gyereket,mert így döntöttünk.
Anyósom addig az exével lakott,aki ugyan úgy piás mint ő.
Napi 1-2liter bort megiszik és hozzá még a vodka minden nap,mert ha nem tud inni akkor egy dúvad lesz.
Akkor ez mi ha nem piálás?
Amikor a kislányom a boltban azt mondja hogy a nagyanyja szereti a rozét mert minden nap azt iszik akkor az annyira jó ügye?
Elmondtam a páromnak miért nem szeretném hogy együtt költözzünk,beszéltük hogy anyósnak is segítünk ha kell,hogy szeretem őt és csak a családunkat szeretném megóvni a helyzettől és talán a végeredménytől,de süket fülekre találtam.
Meg akar változtatni engem nagyon sok mindenbe,mert nem tetszik nekik amilyen vagyok,amikor eddig jó voltam úgy ahogy voltam.
Nem tetszik neki ha programokat csinálok es elmegyek rá a gyerekekkel,aztán majd jövünk.
Ő nem akar soha velünk jönni,de az anyjával bárhova.
Olvsd el, amiket írtál és gondolkozz el:
"10éve vagyunk együtt,anyósom az exével élt eddig aki agyba főbe verte őt,mindig ide jött amikor ez volt,az exe zaklatta,zaklatott minket is és fenyegetett,rendőrt kellett kihivni csak ez miatt."
"A lakást eddig csak a párom tartotta fent annak ellenére hogy anyósom is itt lakott volt mikor hetekig volt mikor hónapokig,mindig a mi pénzünkből élt mert az exe kirakta mindig egy forint nélkül,de ő mindig visszament,mindig egy papirt hagyott maga után amiben megírta hogy kössz mindent de visszamegy az exéhez."
"Haszonélvező az anyósom,a párom a tulaj,amikor azt beszéltük hogy kifizetnénk őt annyival amennyit igazából járna neki úgy hogy tartozásokat halmozott fel a páromnak,de nem ment bele,mert ő velünk akar élni."
"Az anyja rossz hatása miatt régen speedezett,meg sokat ivott"
És ez a korona az egészre:
"Eddig jól elvoltunk,semmi nagyobb összezördülésünk nem volt."
????????
Ha a párod korábban drogozott, ivott, a zűrös anyja meg ki-be járkált az életetekben, abban a lakásban éltek, ahol ennek a zűrös életű "anyósnak" haszonélvezete van, tehát akár mindenkit kipenderíthet a lakásból, h úgy tartja kedve, akkor hogyan gondoltad, hogy ez ideális körülmény egy 2. baba bevállalására?
Ja persze.. Most már egész szépen kikerekedett a történet.. 😂😂
Megint szép esti mesét olvashattunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!