Unokák között különbség!!! Mit tennétek ha ilyen anyósotok, aposotok lenne?
Engem nagyon érdekelne te honnan a rákból tudod kinek milyen értékben vesz ajándékot anyósod?
Baromi szánalmas ahogy számon tartod..
Igen, egy pénzéhes nő vagy.
Biztosan meg van az oka, amiért a te gyerekeid kevesebbet kapnak..
"Mit tennétek ha ilyen anyósotok, aposotok lenne?"
Elgondolkodnék, hogy miért alakult ez így. Valami előzménye kell hogy legyen, csak azt nem írtad le.
Én nagyszülő vagyok, egy szem gyerekkel - tőle van 3 unokám - tehát nálunk nincs olyan, hogy a másik gyerekemet és jobban szeretem és ezért különbséget tennék az unokák között.
Soha nem teszek az unokák között különbséget, pedig nekem is van amelyik közelebb áll hozzám, mert kifejezetten kimutatja a szeretetét, keresi a társaságom, beszélget, hív telefonon, látogat otthon és kórházban, láthatóan ragaszkodik. De az érzelmeim az én titkom, mélyen el van bennem temetve, a többi ebből nem érzékel ajándékozásnál sem semmit.
Mivel nem pici babákról van szó és nekem már fogalmam sincs, hogy manapság mi a menő, vagy mire lenne szükségük, a szülőknek adom a pénzt és ők megveszik a nevemben. De mindig, mindegyiknek azonos összeget adok, ez nálunk alap.
Nálunk is ez ment.
Férjem tesójáeknál van 2 lány. Tesójanak a felesége ráadásul szemmel láthatóan gyűlöli anyóst. Ott a lányok mégis 3-4x annyi ajándékot kaptak, és nem a gagyi kategíriából (csak egy példa, karácsonyra 60ezerért elektromos kisautot a nagy, a kicsi pedig egy komplett szobabútort.
Ezzel szemben az én gyerekeim (1fiú, 1 lány) pedig egy baby taxit használtan. Mondván most jó a fiunkbak (3 éves, már rég kinőtte) majd ha kinövi jó lesz a kicsinek.
Mi sogorékkal megbeszéltük ezt, ők is nagyon ki vannak akadva. Így el lett mondva a mamának, hogy innentől senki semmit nem fogad el. Volt sértődés, de nem érdekelt minket sem és sógorékat sem.
En nem panaszkodom, nálunk ezzel nincs baj, anyósomék részéről egyke a férjem. Szerencsére anyám nagyon is ügyel arra, hogy igazságos legyen, pl mi vesszük meg az ajándékot, ő pénzt ad. Ha 6000 elég, akkor is odaadja a 10.000, mert a másiknak is annyit adott.
Tesóm is mindig morog. Másik oldalon van nagy iskolás gyerek, az volt az első unoka. Az minden megkap: drága lego, márkás játékok, darabra is sok ajándék meg értékben is. Az övé meg használt, filléres vackot kap.
Igaz, nem is beszélik meg, hogy mi kell.
En szoktam listát írni ünnepek előtt, azokból válogatnak, ha kell inkább beszerzem én, és majd kifizetik utána, de így nincs dupla ajándék és mellélövés.
Nálunk is van kivételezés, és a mi gyerekünk kap minőségibb/drágább dolgokat.
Azért alakult így, mert mi többet segítünk anyukámnak, többet foglalkozuk vele. A tesóm meg nem annyira, köztük amúgy is van egy alap feszültség.
Őszintén szólva engem nem zavar a kivételezés, természetes, h szívesebben ad többet vagy tolt velünk több időt, mint a tesómmal.
A gyerekek is másként állnak az ajándékokhoz, az ő gyerekei sosem becsültek meg semmit, az enyém viszont igen. A mamának meg ez nyilván számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!