Hogy lépjek túl az anyagi különbségeken?
Ez a házasság kiváló alapokon nyugszik.... komolyan nem értem, emberek hogy házasodnak meg anélkül, hogy ismernék egymást. Ti miről beszélgettetek, míg ismerkedtetek, jártatok egymással? Nem kerültek szóba a szülők...? Nem találkoztál velük...?
Szóval ez vagy kamu, vagy bocs, de edd meg, amit főztél.
Hogy mekkora tapló bunkók ezek. Dugják a pénzüket jó mélyen a .....
Tipikus mindent megkapok emberek, akik valahonnan jól meggazdagodtak, de kb semmit nem tettek meg érte. Itt nem az a gond, hogy pénzük van, hanem az, hogy így beszélnek arról, akinek nincs annyi.
A férjed egyke? Nem gondolja szánalmasnak, hogy a szülei tömik a zsebét felnőtt létére? Ő mit mond, amikor az anyjáék így beszélnek a szüleidről? Vagy náluk ez a természetes?
Hogy mit tehetsz összeveszés nélkül? Hát..nagyon semmit. Összeszorítod a szádat és nem mondasz semmit. Vagy megmondod, hogy beszéljenek tisztelettudóbban a szüleidről, mert nektek az ő segítségük ér annyit, sőt többet is, mint a mocskos pénzük.
De akkor megvan arra az esely, hogy elapad a pénzforrás. Gondolom ezt meg azért nem akarod te se..
Ne már, hogy nem mered kinyitni a szádat. Mikor ilyen szöveg jön, meg mondanám nekik, hogy a saját lábadon akarsz állni és nem szeretnéd, ha pénzelnének. Ha meg mégis teszik, akkor ne hánytorgassák fel, mert nem kérte tőlük senki. Azt is megmondanám, hogy a te szüleid nem olyan jómódúak anyagilag, de nem tudtad, hogy ez egy verseny, ki mit ad. Ne szégyelld magad emiatt, itt anyósod a bunkó.
A baj az, hogy a férjed szívesen elfogadja. Ezek szerint mégsem önerejéből boldogult korábban.
Nekem is volt ilyen exem, mindent ki akartak helyettünk fizetni. Kérek perec megköszöntem és visszautasítottam, mert tudtam, hogy később úgyis visszahallom.
Én nagy szegénységben nőttem fel, engem aztán nem pénzeltek a szüleim, a párom is ilyen. Nekünk tök természetes, hogy abból élünk, amit meg keresünk. Az élelmiszerek és a fizikai segítség rendben van, az inkább a családi összetartozást szimbolizálja. Amennyi pénzt most elfogadsz, azt mind visszakapod majd váláskor a fejedhez vágva.
Férjeddel is érdemes lenne négyszemközt megbeszélni és aztán a családdal is. Rendkívül határozottan kellett volna anyósodnak megmondani, hogy a pénz nem minden és attól. hogy anyagilag nem tudtak támogatni szüleid, mindig melletted álltak ha probléma volt.
Egyik előző válaszadó nagyon jól összefoglalta: ez nem verseny, hogy "ki mit ad", lehet az is hogy nekik a pénz a minden, a kompenzáció, figyelem, stb eszköze.
#2: pont ez jutott nekem is elsőre eszembe!
Együtt járnak évekig, és amint megkötik a házasságot, akkor derül ki, hogy milyen a férj családjának anyagi helyzete...???
Miről beszélgettek, mit csináltak az együttjárás alatt...?
Soha nem beszélgettek?
'Meg apósomék, illetve főleg anyósom szeret gyakran rákérdezni hogy az én szüleim mivel támogatnak ha nincs pénzük, mert bezzeg tőlük mennyi pénzt kapunk, a szüleimtől meg semmit és hogy biztos nem is szerrtnek minket.' - itt nem az anyagi kulonbsegekkel van a baj, hanem azzal, hogy anyosod és aposod unintelligens parasztok, akik pénzben mérik a szeretetet. Te pedig nem kommunikálsz a ferjeddel semmilyen szinten hatékonyan.
Az én férjem családja magyarorszagi mércével a nagyon gazdagok kozott lenne, de eszükbe de jutna így viselkedni, mert normalisan szocializalt emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!