Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lépjek túl az anyagi...

Hogy lépjek túl az anyagi különbségeken?

Figyelt kérdés
Nemrég mentem férjhez. A férjem családja elég jómódú (de nem ezért mentem hozzá, ezt csak azóta tudom hogy összeházasodtunk és segítenek) a férjem mégis a saját önerejéből boldogult. Azonban amióta megvettük a házunkat, annyi pénzt kapunk tőlük havonta, mint amennyi az én fizetésem. Ez nekem nagyon kellemetlen, mert én mindig is a saját lábamon akartam állni, már otthon sem örültem neki hogy a szüleim tartanak el, és olyan hamar mentem el dolgozni ahogy csak tudtam. Most viszont úgy érzem mintha apósomék tartanának el. A férjem szerint csak szeretetből adják, hogy támogassanak és ő szívesen elfogadja, hisz feleannyit keres mint az apja. Az én szüleim viszont nem ennyire gazdagok és emiatt nagyon kényelmetlenül érzem magam. Nem szegények, bár pénzük az nincs sok, viszont cserébe van egy kisebb gazdaságuk, és tőlük rendszeresen kapunk házi zöldséget, tojást, húst, és tejtermékeket, amiket ők állítanak elő. Illetve fizikai segítséget tudnak nyújtani ha valami olyat kell csinálni a ház körül amit ketten nem tudunk. Meg apósomék, illetve főleg anyósom szeret gyakran rákérdezni hogy az én szüleim mivel támogatnak ha nincs pénzük, mert bezzeg tőlük mennyi pénzt kapunk, a szüleimtől meg semmit és hogy biztos nem is szerrtnek minket. Én ilyenkor mindig elmondom, hogy tőlük élelmiszert és segítséget kapunk, és az is van olyan jó, sőt szerintem jobb is bár ezt anyósom szemébe még nem mondtam. Erre mindig azt mondja hogy pénzen mindkettőt meg lehet venni, és pénzt adni jobb mert csak az a valami. És ez nekem nagyon rosszul esik... Mit csináljak? Hogy reagáljam le? Hogy szabaduljak meg a kényelmetlen érzésektől ezzel kapcsolatban?
2021. jan. 19. 07:28
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
96%
Rossz házasság lehet, ha annyira félsz a férjedtől, hogy nem mered vele megbeszélni ezt. Még rosszabb, hogy a férjed tűri a te szüleidnek a sértegetését.
2021. jan. 19. 07:40
 2/31 anonim ***** válasza:
88%

Ez a házasság kiváló alapokon nyugszik.... komolyan nem értem, emberek hogy házasodnak meg anélkül, hogy ismernék egymást. Ti miről beszélgettetek, míg ismerkedtetek, jártatok egymással? Nem kerültek szóba a szülők...? Nem találkoztál velük...?

Szóval ez vagy kamu, vagy bocs, de edd meg, amit főztél.

2021. jan. 19. 07:43
 3/31 anonim ***** válasza:
46%

Hogy mekkora tapló bunkók ezek. Dugják a pénzüket jó mélyen a .....

Tipikus mindent megkapok emberek, akik valahonnan jól meggazdagodtak, de kb semmit nem tettek meg érte. Itt nem az a gond, hogy pénzük van, hanem az, hogy így beszélnek arról, akinek nincs annyi.

A férjed egyke? Nem gondolja szánalmasnak, hogy a szülei tömik a zsebét felnőtt létére? Ő mit mond, amikor az anyjáék így beszélnek a szüleidről? Vagy náluk ez a természetes?

Hogy mit tehetsz összeveszés nélkül? Hát..nagyon semmit. Összeszorítod a szádat és nem mondasz semmit. Vagy megmondod, hogy beszéljenek tisztelettudóbban a szüleidről, mert nektek az ő segítségük ér annyit, sőt többet is, mint a mocskos pénzük.

De akkor megvan arra az esely, hogy elapad a pénzforrás. Gondolom ezt meg azért nem akarod te se..

2021. jan. 19. 07:51
 4/31 anonim ***** válasza:
87%

Ne már, hogy nem mered kinyitni a szádat. Mikor ilyen szöveg jön, meg mondanám nekik, hogy a saját lábadon akarsz állni és nem szeretnéd, ha pénzelnének. Ha meg mégis teszik, akkor ne hánytorgassák fel, mert nem kérte tőlük senki. Azt is megmondanám, hogy a te szüleid nem olyan jómódúak anyagilag, de nem tudtad, hogy ez egy verseny, ki mit ad. Ne szégyelld magad emiatt, itt anyósod a bunkó.

A baj az, hogy a férjed szívesen elfogadja. Ezek szerint mégsem önerejéből boldogult korábban.

Nekem is volt ilyen exem, mindent ki akartak helyettünk fizetni. Kérek perec megköszöntem és visszautasítottam, mert tudtam, hogy később úgyis visszahallom.

Én nagy szegénységben nőttem fel, engem aztán nem pénzeltek a szüleim, a párom is ilyen. Nekünk tök természetes, hogy abból élünk, amit meg keresünk. Az élelmiszerek és a fizikai segítség rendben van, az inkább a családi összetartozást szimbolizálja. Amennyi pénzt most elfogadsz, azt mind visszakapod majd váláskor a fejedhez vágva.

2021. jan. 19. 07:58
 5/31 anonim ***** válasza:
79%

Férjeddel is érdemes lenne négyszemközt megbeszélni és aztán a családdal is. Rendkívül határozottan kellett volna anyósodnak megmondani, hogy a pénz nem minden és attól. hogy anyagilag nem tudtak támogatni szüleid, mindig melletted álltak ha probléma volt.

Egyik előző válaszadó nagyon jól összefoglalta: ez nem verseny, hogy "ki mit ad", lehet az is hogy nekik a pénz a minden, a kompenzáció, figyelem, stb eszköze.

2021. jan. 19. 08:09
 6/31 A kérdező kommentje:
Pont azért fogadja el, mert korábban nem kapott, így talán úgy érzi hogy most akarják bepótolni. Anyósom ezeket csak négyszemközt mondja el, aztán amikor én elmondom hogy mit mondott és a férjem szóvá teszi, akkor meg már jó a más segítsége is. Találkoztunk egymás szüleivel többször is, de anyagi kérdésekről nem esett szó. Amúgy nem is kiskastélyban laknak hanem egy sorházban, és nem volt valami csilicsáré, így honnan gondolhattam volna, főleg a mentalitásukat? A férjemnek van egy húga, de neki kiskorától mindent a feneke alá tesznek. Neki házat is ők akarnak venni, a férjem semmit nem kapott, csak amióta a ház megvan. És azt mi vettük. És sajnos nem tartja szánalmasnak, mert hogy milyen jól jön hogy nem a mi pénzünkből megy a törlesztő, sőt még a rezsi se. Amúgy nem volt ilyen anyagias, a hitel felvétele után vált ilyenné, azóta mindenen spórolni akar, fukar és anyagias lett. Pedig évekig jártunk előtte és nem volt ilyen.
2021. jan. 19. 08:12
 7/31 anonim ***** válasza:
75%

#2: pont ez jutott nekem is elsőre eszembe!

Együtt járnak évekig, és amint megkötik a házasságot, akkor derül ki, hogy milyen a férj családjának anyagi helyzete...???

Miről beszélgettek, mit csináltak az együttjárás alatt...?

Soha nem beszélgettek?

2021. jan. 19. 08:19
 8/31 anonim ***** válasza:
75%
Napi kamu🤣🤦
2021. jan. 19. 08:27
 9/31 anonim ***** válasza:
46%

'Meg apósomék, illetve főleg anyósom szeret gyakran rákérdezni hogy az én szüleim mivel támogatnak ha nincs pénzük, mert bezzeg tőlük mennyi pénzt kapunk, a szüleimtől meg semmit és hogy biztos nem is szerrtnek minket.' - itt nem az anyagi kulonbsegekkel van a baj, hanem azzal, hogy anyosod és aposod unintelligens parasztok, akik pénzben mérik a szeretetet. Te pedig nem kommunikálsz a ferjeddel semmilyen szinten hatékonyan.

Az én férjem családja magyarorszagi mércével a nagyon gazdagok kozott lenne, de eszükbe de jutna így viselkedni, mert normalisan szocializalt emberek.

2021. jan. 19. 08:28
 10/31 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, sajnálom: de, ilyen volt. Nem akartad meglátni vagy nagyon durván szerepjátszott, most már tök mindegy. Te meg valószínűleg rápakoltad az illúzióidat. Anyósnak, férjnek is meg kéne mondani a magadét.
2021. jan. 19. 08:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!