Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lépjek túl az anyagi...

Hogy lépjek túl az anyagi különbségeken?

Figyelt kérdés
Nemrég mentem férjhez. A férjem családja elég jómódú (de nem ezért mentem hozzá, ezt csak azóta tudom hogy összeházasodtunk és segítenek) a férjem mégis a saját önerejéből boldogult. Azonban amióta megvettük a házunkat, annyi pénzt kapunk tőlük havonta, mint amennyi az én fizetésem. Ez nekem nagyon kellemetlen, mert én mindig is a saját lábamon akartam állni, már otthon sem örültem neki hogy a szüleim tartanak el, és olyan hamar mentem el dolgozni ahogy csak tudtam. Most viszont úgy érzem mintha apósomék tartanának el. A férjem szerint csak szeretetből adják, hogy támogassanak és ő szívesen elfogadja, hisz feleannyit keres mint az apja. Az én szüleim viszont nem ennyire gazdagok és emiatt nagyon kényelmetlenül érzem magam. Nem szegények, bár pénzük az nincs sok, viszont cserébe van egy kisebb gazdaságuk, és tőlük rendszeresen kapunk házi zöldséget, tojást, húst, és tejtermékeket, amiket ők állítanak elő. Illetve fizikai segítséget tudnak nyújtani ha valami olyat kell csinálni a ház körül amit ketten nem tudunk. Meg apósomék, illetve főleg anyósom szeret gyakran rákérdezni hogy az én szüleim mivel támogatnak ha nincs pénzük, mert bezzeg tőlük mennyi pénzt kapunk, a szüleimtől meg semmit és hogy biztos nem is szerrtnek minket. Én ilyenkor mindig elmondom, hogy tőlük élelmiszert és segítséget kapunk, és az is van olyan jó, sőt szerintem jobb is bár ezt anyósom szemébe még nem mondtam. Erre mindig azt mondja hogy pénzen mindkettőt meg lehet venni, és pénzt adni jobb mert csak az a valami. És ez nekem nagyon rosszul esik... Mit csináljak? Hogy reagáljam le? Hogy szabaduljak meg a kényelmetlen érzésektől ezzel kapcsolatban?
2021. jan. 19. 07:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
35%
Ez: "A férjem családja elég jómódú (de nem ezért mentem hozzá, ezt csak azóta tudom hogy összeházasodtunk és segítenek) a férjem mégis a saját önerejéből boldogult." és ez:" Azonban amióta megvettük a házunkat, annyi pénzt kapunk tőlük havonta, mint amennyi az én fizetésem." igen erősen üti egymast
2021. jan. 19. 08:37
 12/31 anonim ***** válasza:
25%
Orulj neki fogadd el megerdemled 😉
2021. jan. 19. 08:48
 13/31 anonim ***** válasza:
86%

Ez tényleg kamu. Na ne mond, az ismerkedés elején, de legkésőbb

a 3. talin leesik mindenkinek a másik anyagi helyzete.

És, nem, nem a látványos dolgoktól. Beszélgetésből!

Nem, nem esik szó számokról, fizetésekről, de akkor is lehet tudni.

2021. jan. 19. 09:06
 14/31 anonim ***** válasza:
38%
Több oldala van a dolognak. Ha normálisak lennének akkor azt mondanám fogadjátok el, de így hogy azért szurkálódnak , nem biztos hogy ér annyit. A férjedet is megértem valahol. Meséld el a férjednek hogy mit mond az anyós és beszéljétek meg , hogy ezek után érdemes e elfogadni. Az én családom is támogató család, de soha nem mondtak egy szót se. Azért fogadom el, mert kinek adná a nagymamám ha nem az egy szem unokájának.Ez évi egyszeri nagyobb összeg és senki megélhetését nem veszélyezteti. Ezt ő mondta. De soha nem szóltak bele hogy mit csinálunk a pénzzel vagy hogy a férjem családja mit ad. Szerintem ez az őszinte szeretet hogy nem azt nézi mire, mástól mennyit hanem egyszerűen adni akar és feltétel nélkül ad. Ha mondogatnák akkor nem biztos hogy nekem érne annyit. Ha eddig is megvoltatok érdemes a férjeddel átbeszélni.
2021. jan. 19. 09:12
 15/31 anonim ***** válasza:
68%
szerintem meggondolandó, hogy mit teszel. Az sem fog jól esni, ha nektek majd nem adnak semmit, de ellenben majd gőzerővel tolják a kislányuk szekerét - és csakis az övét.
2021. jan. 19. 09:19
 16/31 anonim ***** válasza:
71%
Oruljel az ingyen penznek, ne nyafogjal.Ha meg nem adnanakcaz lenne a bajod.
2021. jan. 19. 09:22
 17/31 anonim ***** válasza:
53%
Sehol se komázzák az ilyen sunyi haszonlesőket akik próbálnak belepofátlankodni a jóba. Persze azthiszik az ilyenek hogy a környezete nem vágja le 5 perc után a szitut. Érdekes hogy nem a saját szintjén egy másik éhenkórásszal állt össze.
2021. jan. 19. 09:26
 18/31 anonim ***** válasza:
42%

Nem a pénzéért ment hozzá jó :)

Mikor a szüleinél voltál mit láttál?

Ne etesd az egereket

Választotál ennyi.

2021. jan. 19. 09:27
 19/31 anonim ***** válasza:
78%

Hihetetlen, ti is csak szexelni jártatok össze az elmúlt x évben... legalábbis számomra elég hamar kiderült minden exemnél a család anyagi helyzete, mentalitása.

Mondjuk én figyeltem a családtagok által képviselt értékrendre, stb. így nem értek nagy meglepetések és még időben ki tudtam lépni a kapcsolatból.

Egyébként nyugi, ebből nemsoká válás lesz, mert az agyadra fognak menni anyósodék.

Bár én kerek-perec elküldtem volna őket a fenébe, mikor elkezdik szidni a szüleimet, de hát mások vagyunk.

2021. jan. 19. 10:00
 20/31 anonim ***** válasza:
76%

"Erre mindig azt mondja hogy pénzen mindkettőt meg lehet venni, és pénzt adni jobb mert csak az a valami."

Én a második ilyennél közöltem volna, hogyha csak azért adja a pénzt, hogy utána felhánytorgassa, akkor köszönitek szépen, többet egy törött villát sem szeretnétek elfogadni tőle.

2021. jan. 19. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!