Hogy lépjek túl az anyagi különbségeken?
Korábban miért nem segítették őt? Miért most?
Én nem is fogadnám el, azért mert ne hánytorgassák fel nekem mennyit adnak, aztán meg hogy mire költjük...
Mi megkeressük magunknak és addig senki nem szólhat, amíg nem mástól kérünk, hogy mit csinálunk. De betudjuk osztani, így nincs gond.
Én abban az esetben mondanám, én már mondtam is anyósomnak aki ugye "nagy munkák által megkeresett" pénzt akart csomószor adni (de nem jött össze valahogy kb. évekig), hogy érezzük mennyi áldozat van benne... Mondtam neki, hogy köszönjük de MI senkire nem akarunk terhet róni és megkeressük mink magunknak! Nem kell félteni...
“A férjemnek van egy húga, de neki kiskorától mindent a feneke alá tesznek. Neki házat is ők akarnak venni, a férjem semmit nem kapott, csak amióta a ház megvan. És azt mi vettük. És sajnos nem tartja szánalmasnak, mert hogy milyen jól jön hogy nem a mi pénzünkből megy a törlesztő, sőt még a rezsi se. “
Kerdezo,a ferjed szulei igazsagosak akarnak csak lenni a fiukkal. Fogadd el a segitseguket. Segitsegnek szanjak,mint a ferjed huganak a hazat.
A megjegyzes a szuleidre: mutasd meg nekik ,h mennyi tojast,hust ,zoldsegetstb-t kaptok havonta es szamold ki,h mennyiert vehetned meg mas haztol bioelelmiszer aron.
Szerintem ezutan mar nem fogjak mondogatni,h ok nem segitenek. Foleg,h szuksegetek van azokra a kajakra.
23: Ha én segítségnek szánok valamit, akkor azt nem hánytorgatom fel minden egyes alkalommal, hanem azért adom, mert örömet akarok szerezni vele.
Nehogy már a kérdezőnek kelljen számolgatni, hogy hány darab tojást, kiló zöldséget stb. kapnak, aztán számszerűsíteni, csak hogy a bunkó anyósának el tudjon vele számolni. Magadnál vagy? Anyósának ehhez semmi köze, kérdező meg nem tartozik felé semmiféle magyarázattal. Ajándék lónak nem nézzük a fogát. Ha kérdező szülei semmit nem adnának, az is rendben lenne, itt két felnőtt külön élő, dolgozó emberről beszélünk.
Az meg nagyon-nagyon gáz a szememben, hogy a férjed annak örül, hogy még a rezsit is az anyja fizeti. Milyen egy lúzer anyucipicifia ez? Mikor akar felnőni? Nem azt mondom, ha valami nagyobb esemény lenne a családban, pl. gyerek születik, ok hogy adnak egy nagyobb összeget, mert megtehetik, de ez, hogy rendszeresen havonta egy egész fizetést ott hagynak, ez oltári nagy gáz.
25: akkor légy szíves segíts a kérdezőnek, hogy te mit válaszolnál erre, amikor épp a családodat nézi semmibe: "Meg apósomék, illetve főleg anyósom szeret gyakran rákérdezni hogy az én szüleim mivel támogatnak ha nincs pénzük, mert bezzeg tőlük mennyi pénzt kapunk, a szüleimtől meg semmit és hogy biztos nem is szerrtnek minket. Én ilyenkor mindig elmondom, hogy tőlük élelmiszert és segítséget kapunk, és az is van olyan jó, sőt szerintem jobb is bár ezt anyósom szemébe még nem mondtam. Erre mindig azt mondja hogy pénzen mindkettőt meg lehet venni, és pénzt adni jobb mert csak az a valami."
Biztos vigyorognál egyet, aztán el van intézve, csak jöjjön a pénze.
Én köszönöm nem kérnék belőle, meg tudok állni a saját lábamon, életképes vagyok. Szerintem kérdező is az lenne, ha hagynák.
Nekem az a véleményem, hogy be akarják pótolni,amit eddig elhalasztottak a fiukat segitség nélkül hagyták.A lányukat meg mindig támogatták, talán a fiuk nem annyira a szivük csücske.
Még arra is lehet gondolni, hogy most segitenek nektek a lakás vásárlásban, de lehet nekik is nagy kiadást jelent.Mégsem annyira jómóduak,hogy ezt is tudják finanszirozni.
Az ilyenfajta gondolkod0ßsu emberek nem értékelik a házt0ßjiból vakó segitséget.
Lesz itt baj bőven! A férjed átalakulása a legnagyobb, hogy válozik valaki ilyen fillérbszóvá, szrncsérenem tudomfelfogni.
Az meg már mlyen alja duma, hogy a szüleid nem szeretnek, ha nem adnak pénzt?
7-8 éves kora alatt egyik gyerekemnek se adtam pénzt, 25 fölött meg már csak elvétve,- akkor nem szeretemőket, na ne!
Ha anyósod csakilyen sunyi, négyszemkööztimódon szólogatbe, te se fogd vissza magad. Mondd meg, hogy téged arra neveltek, hogy képes legyél önálló felnőtt életre, szemben a férjeddel, aki maradt ilyen családi bubuka.
Életképtelen gyereknapi, valami régi rajzfilmből.
AnYós fogja érteni.
Én is adok két szegénynek minden hónapban egy kis pénz, sohase hozom szóba, milyen jófej vagyok.
Bunkó egy dolog, akármit mond bárki.
Anyós be akarja magát vásárolni egy párkapcsolatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!