Mit tehetnék, hogy észrevegyék magukat?
Anyósomék ma dél körül egy szó nélkül megjelentek, ami már eleve nem annyira tetszett, de végülis családtagok, úgyhogy elengedtem a dolgot. Utána viszont célozgatni kezdtek rá, hogy illene őket megkínálnom valamivel, mert a kirakott ropi és keksz nem rendes étel. Én idióta nekiálltam és összedobtam egy gyors csirkés tejszínes tésztát, amit aztán csak turkáltak, mert hogy annyira nem is voltak éhesek, ők csak azért szóltak, hogy más előtt ne maradjak szégyenben... Oh és anyósom külön kiosztott, hogy miért zero kólát tartok otthon, mikor ő a simát szereti (mi meg a zerot). Forr az agyam azóta is. Nem akarok balhét, látom hogy a párom is belefáradt a családja dolgaiba, de nem akarunk rossz kapcsolatot a gyerekek miatt.
Mit tegyek? Mit mondjak, hogy ne én legyek az ellenség, de vegyék a lapot?
Túlgondolod az udvariasság fogalmát ilyen helyzetben. Ha szó nélkül beállít valaki, akkor eldötnöd, hogy beengeded vagy sem. Ha igen, akkor jó fej vagy azzal, ha még egy tálka ropit is kiteszel elé. A vendég bunkó, amikor szóvá teszi, hogy mivel illene megkínálnod. Simán válaszoltam volna a helyedben, hogy bocs, de nem ebédre hívtalak, akkor lenne főtt étel, de nem vártunk, így nincs. Nemhogy még ugorjak főzni valami fogára valót, nem otthon van, hogy ugráltasson. Ezután megmondanám azt is, hogy a gyerek egy óra múlva megy aludni, de addig szívesen beszélgetek a kanapén, utána dolgom van. Nem, nem rúgom fel a terveimet és a gyerek napirendjét a beeső rokon miatt, még akkor sem, ha ő elvárná.
Itt teszem hozzá, hogy mi gyakran találkozunk a gyerekek nagyszüleivel, nálunk és náluk is, de mindig beszélünk előtte és úgy szervezzük, hogy mindenkinek (elsősorban a gyerekeknek) jó legyen.
Ilyenkor kell vizes hajjal, anyaszült meztelenül kiszállni a kádból a jó kupis lakásba, mikor megérkeznek és vigyorogni, hogy ez van, mikor nem vársz vendégeket.
Vagy felbaszkodni őket hétfő este 11-kor, hogy jöttetek vendégségbe, mi lesz a vacsi?
"amit aztán csak turkáltak, mert hogy annyira nem is voltak éhesek, ők csak azért szóltak, hogy más előtt ne maradjak szégyenben..."
Erre annyit mondtam volna, hogy eddig még senkivel nem fordult elő, hogy meghívás nélkül váratlanul betoppant volna ebédidőben, ha meg ebédre vagy vacsorára meghívunk valakit, akkor szoktam főzni.
"Mit mondjak, hogy ne én legyek az ellenség, de vegyék a lapot?"
Mondhattad volna például, hogy váratlan látogatókra fel vagytok készülve egy kis keksszel és ropival, de nem szoktál plusz néhány adag ebédet főzni, így mással sajnos nem tudod megkínálni őket.
Nálunk nem kell előre bejelentkezni a csaladtagoknak, bármikor szívesen vannak fogadva. Más kérdés, hogy érdemes, mert ha tudom, hogy jönnek, akkor úgy készülök, tehát van ebéd/vacsora/suti/akarmi. Bejelentés nélkül max ami épp itthon van.
Mondjuk azt npa részt nem értem, hogy miért akkor által neki osszedobni valamit, amikor ők celozgattak: ti nem szoktatok amúgy ebedelni?
29!
Nos, én úgy szoktam főzni, hogy lehessen kétszer szedni, ha valaki még éhes. De ezek szerint nálatok pl négy személyre négy szelet rántott hús van 3-3 szem krumplival, ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!