Mit tehetnék, hogy észrevegyék magukat?
Anyósomék ma dél körül egy szó nélkül megjelentek, ami már eleve nem annyira tetszett, de végülis családtagok, úgyhogy elengedtem a dolgot. Utána viszont célozgatni kezdtek rá, hogy illene őket megkínálnom valamivel, mert a kirakott ropi és keksz nem rendes étel. Én idióta nekiálltam és összedobtam egy gyors csirkés tejszínes tésztát, amit aztán csak turkáltak, mert hogy annyira nem is voltak éhesek, ők csak azért szóltak, hogy más előtt ne maradjak szégyenben... Oh és anyósom külön kiosztott, hogy miért zero kólát tartok otthon, mikor ő a simát szereti (mi meg a zerot). Forr az agyam azóta is. Nem akarok balhét, látom hogy a párom is belefáradt a családja dolgaiba, de nem akarunk rossz kapcsolatot a gyerekek miatt.
Mit tegyek? Mit mondjak, hogy ne én legyek az ellenség, de vegyék a lapot?
Te is a lehetetlent akarod megoldani. Vegyék észre magukat, de ne sértődjenek meg. Még nem hallottam olyanról, hogy ez bárhol sikerült valakinek. Szólsz, megsértődnek, majd megenyhülnek. Ha akarnak normális kapcsolatot. Ha nem, akkor vagy tűrtök vagy nem. Harmadik variációt nem tudok.
Mondjuk azt a tejszínes csirkés tésztát bármekkora mágus vagy, nem lehetett úgy összedobni, hogy anyós ne vegye le, hogy nekik szalutálsz. Vagyis, tudott volna szólni időben, hogy nem éhesek. De nem akart szólni.
Legközelebb amikor váratlanul megjelennek közlitek, hogy "jaaaj, hát mi éppen most indulunk kirándulni, bocsánat, már rég meg volt ígérve a gyerekeknek". Majd veszitek a cipőt, kabátot és indultok is, max. annyit mondhattok még nekik, hogy legközelebb érdemes lenne előre szólni.
Ha még ugráltok is körülöttük soha nem fogják felfogni, hogy ocsmányság ilyet csinálni.
"de nem akarunk rossz kapcsolatot a gyerekek miatt."
sosem értettem ezt
szerinted a gyerekeknek miért lenne jó, ha a tróger dirigáló nagyi része lenne az életüknek?
én már 8 évesen megmondtam anyámnak, hogy miattam nem kell idehívnia, mert látom hogy minden látogatás után szomorú, és én sem szeretem a nagyit
Azért faszák,hogy szó nélkül beesnek vasárnapi ebédre potyázni...
Csengő a telefonokkal együtt kikapcsol már kora reggel.
"mert a kirakott ropi és keksz nem rendes étel"
Nekem jó idegeim vannak. Ilyen duma közben megterítenék magamnak és páromnak, megmelegíteném kettőnknek az ételt és miközben jóízűen kanalaznám a levest, megmondanám, hogy ők ropit kapnak, mert ebédre nem voltak hívva. Közben nézhetnek minket, biztos jólesik nekik. Ha nem, haza is mehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!