Mit tehetnék, hogy észrevegyék magukat?
Anyósomék ma dél körül egy szó nélkül megjelentek, ami már eleve nem annyira tetszett, de végülis családtagok, úgyhogy elengedtem a dolgot. Utána viszont célozgatni kezdtek rá, hogy illene őket megkínálnom valamivel, mert a kirakott ropi és keksz nem rendes étel. Én idióta nekiálltam és összedobtam egy gyors csirkés tejszínes tésztát, amit aztán csak turkáltak, mert hogy annyira nem is voltak éhesek, ők csak azért szóltak, hogy más előtt ne maradjak szégyenben... Oh és anyósom külön kiosztott, hogy miért zero kólát tartok otthon, mikor ő a simát szereti (mi meg a zerot). Forr az agyam azóta is. Nem akarok balhét, látom hogy a párom is belefáradt a családja dolgaiba, de nem akarunk rossz kapcsolatot a gyerekek miatt.
Mit tegyek? Mit mondjak, hogy ne én legyek az ellenség, de vegyék a lapot?
6-osnak
"de nem akarunk rossz kapcsolatot a gyerekek miatt." - van az a helyzet, amikor a gyerekek imádják a nagyszülőket (és viszont!!) látjuk mi szülők is, mennyire jó, hogy együtt lehetnek a gyerekeink velük... ettől megfosztani csak azért mert te személy szerint utálod az anyósod-apósod- önzőség... megfosztani a gyereked egy szerető nagymamától-nagypapától azért mert te személy szerint nem jössz ki velük , nem gondolnám hogy jó megoldás a problémára :)
Nálunk az van, hogy a saját házamban én irányítom a forgalmat.
Azzal kínálunk, amivel mi akarunk. Ha van épp annyi főtt kaja, még senkitől nem sajnáltam, ha nincs, akkor a keksz, ropi, ilyesmi pont megfelel.
Főleg hívatlan és váratlan vendégeknek- de olyan nálunk nem igen van, mert az ilyet hamar rövidre zárom.
A célozgatások fül melletti elengedéséhez meg pont elég áramvonalas a fejem.
Anyósom állandóan kávézni akart nálunk. Mi a szagát se álljuk, k.főzőnk sincs. Párszor vett nekünk, adtuk is tovább. Előbb-utóbb rájött, hogy itt nem ő mondja meg, mi legyen.
Határozottan állj ki magadért.
15-re:
És különösen nem ebédidőben!
A régi normák szerint kifejezetten bunkó dolog volt ebédidőben beállítani, vagy akár délelőtti vendégeskedésnél délben ott maradni. Kivéve persze, ha meg volt beszélve, hogy ebédre várják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!