Mit tegyek, hogy észrevegye, hogy nem vagyok jól?
Anyukámmal élek.
Folyton rosszkedvem van, este, amikor már alszik, végig sírok, amíg el nem alszom. Nem tudom mikor nevettem utoljára igazából, vagy mikor éltem bele magam valamibe, vagy egyáltalán mikor érdekelt valami utoljára.
Suli elvégeztével teljesen egyedül maradtam. Se párkapcsolat, se barátok. Mint kiderült egyik se volt valós.
Ha anyámnak mondanám, hogy nem bírom így tovább, hogy segítség kell, azt mondja bolond vagyok. Egyedül nem tudok javítani ezen. Nem megy.
Ha a nővéremnek, mar egy picit is rossz kedve van, körül ugrálja, de ha én véletlen előtte elsírom magam, vagy észreveszi, hogy sírok, elkezd velem veszekedni.
Sokat veszekszem vele is, de annak ellenere, hogy többször mondta, hogy utál, ő áll hozzám a legközelebb, és benne bizom a leginkább.
Hogy kéne rávennem, hogy segítsen kimászni ebből az egész depresszív hangulatból.
20L
Keress egy hobbit. Azon belül, barátok is lesznek.
Menj ki, s találd meg a szépet a természetben.
Nővéreddel nincs jó kapcsolatod ,hogy vele beszélj?
Anyukád, ha eddig nem jött rá, hogy valami nem stimmel, ezután sem fog leesni neki.
Önismereti csoportok nincsenek ott, ahol élsz? Vagy legalább egy olyan ismerős, akivel ki tudnál kapcsolódni?
Egyedül próbáltad már élvezni az életet? Festeni, rajzolni, futni, önkénteskedni, olvasni, írni, főzni, állatokkal foglalkozni, kiállításokra vagy moziba járni?
Ebben a helyzetben szerintem lehet, hogy csak magadra számíthatsz. Próbáld megtalálni azt, amiben örömöd leled.
Nem értem mi van veletek! 20 év körüli fiatalok, s nagy százaléka "beteg". Ilyenkor kell vidámnak lennetek. El vagytok kényelmesedve. Nem tudtok örülni semminek.
Életképtelen egy nemzedék vagytok.
Én sem értem, miért divat most depressziósnak lenni. Biztos, ez valami új hobbi a fiatalok között, hogy felfigyeljenek rájuk.
Kérdező, először is: 20 éves vagy. NŐ, nem lány. Felnőtt ember. Szépen összeszeded magad, intézed a saját életed. Ha orvos kell, elmész. Ha pszichológus kell, elmész. Szépen elkezdesz dolgozni, és nem otthon ülsz. Azt csinálod, amit más, normális 20 évesek is.
Mindjárt nem lesz időd az önsajnálatra meg a random sírási rohamokra. Szegény anyukád.
6-7-8 leírt mindent. Én azt hittem ilyen első szerelemben csalódott, 14-15 éves kiskamasz vagy.
Szedd már össze magad, itt vinnyogsz, mint egy óvodás. Semmilyen pszichológus nem kell ide, ez csak önsajnálat. Jár el dolgozni, keress hobbit, barátokat.
Ne haragudj, de 20 évesen ha folyton a savanyú képedet kellene néznem, meg előttem is bömbölnél, hát én is elhajtanálak. Szedd már össze magad!
Rendszeresen látom itt a kommentekben, hogy sokan minden rosszkedvű embert azonnal pszichológushoz küldenek.
Egy 20 éves lány oke, hogy el tud menni a háziorvosához egyedül, de szerintetek hányan várnak az SZTK-s pszichológusokra? Hat ha csak minden GYK-s kérdező hallgat az itteni tanácsokra, már kb recseg az ellátási rendszer tőle. Magánba hogy menjen amikor nincs bevétele? Ilyen állapotban nagyon dolgozni se lehet, mielőtt ezzel jönnétek, ráadásul nem tudunk semmit a körülményeiről.
Kérdező, sztem friss lehet ez a csalódás nálad, természetes, hogy most szomorú vagy emiatt és elképzelhető, hogy kicsit felnagyítod anyukád viselkedését is, de ez természetes ilyenkor. Csatlakozom azokhoz, akik vmilyen új hobbit vagy tevékenységet ajánlottak, szerintem is ebbe kéne belevágnod, illetve sportolj sokat, az is segít elűzni ezeket a gondolatokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!