Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni, ha az anyósje...

Mit lehet tenni, ha az anyósjelölt "megbolondult"?

Figyelt kérdés
Anyósjelöltemmel, a párommal, és a sógornőjelöltemmel élek, közel 5 éve. Még tavaly kezdődött a lejtmenet. A páromnak van egy kiskorú húga, nem egy apától születtek, a kislány apjával élt már 13. éve anyósom, amikor tavaly nyáron kidobta (szó szerint, meg is verte), az ok az volt, hogy a volt párja állandóan veszekedést szított, mindenkit mindenkivel próbált összeugrasztani, bomlasztó egyéniség, rosszindulatú, és nem mellesleg buta is. Ezek után egyre inkább magába fordult. Itthon semmit sem csinált, illetve nem is nagyon kellett neki, mert kb 2,5 hónapig munkanélküli voltam (felmondtam az előző, nagyon rossz munkahelyemen), így a takarítást, főzést, mosást, a gyerek ellátását, egyszóval mindent intéztem (nem az ő pénzéből, nekem volt félretett, amit fel is éltünk, plusz jártam egy nénihez takarítani). Áprilisban megismerkedett egy férfival, akivel szinte azonnal össze is jöttek, természetesen mivel dolgozott éppen, a vendégváró takarítás, főzés is az én dolgom volt. Ami rosszul esik (erre is kitérek majd még), hogy nekem ráadásul szülinapom volt, és eddig minden szülinapomra sütött nekem tortát, ez tavaly elmaradt, viszont a volt párjának (akit szó szerint kidobott az ajtón) megültük a szülinapját nálunk, tortával, mindennel...Vissza a lényeghez: amióta ezzel a férfival együtt van, azóta még kevésbé lehet hozzászólni. Most 2 hónapra itthon ragadt egészségügyi okokból, nem takarít, nem főz, nem megy sehová, a közüzemi számlákat elsumákolja, akkor embereli meg magát egy kicsit, amikor jön az új párja, előadja, hogy én milyen rendetlen, igénytelen vagyok, nem segítek (hozzáteszem heti 60-65 órát dolgozom, és emellett főzök, mosok, takarítok), a házban macskapisi szag terjeng, mert mindenhová odapisil a kandúr macskánk, és senki nem takarítja fel, amikor nem vagyok itthon, kaja sosincs, csak ha elvánszorgok vásárolni, még egy szellőztetés is nehezére esik. Nem akarom magamat szent menyjelöltnek beállítani, de mikor véletlen meghallom, hogy engem szid másoknak, hogy pl. nem mostam ki a kádat, miután fürödtem, és habos volt, az azért nem esik jól. Egyébként a férfiról kiderült, hogy kőkemény alkoholista, és sajnos minden hétvégén anyósjelölt is vele iszik, 15-20 doboz sör, és 1-2 liter whisky fogy el, közben énekelnek, hangos zenét hallgatnak, ami miatt már többször szóltam, mert én hajnali 4-kor kelek, és este 10-kor már szeretnék pihenni, mivel elég felelősségteljes munkakörben dolgozom, de senkit nem érdekel. Tudom, én ne ugassak, mert én vagyok őnála, nem fordítva, de nem lehetne kölcsönös a megbecsülés, és természetes az, hogy tekintettel vagyok a másikra? Sajnos most elköltözni nem tudunk, így a meglévő helyzet könnyítésén szeretnék dolgozni, amíg nem sikerül a költözés.
2022. jan. 2. 19:05
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
99%
Ilyen nincs, hogy "egy rántottát is csak segítséggel tud megsütni". Azt el tudom képzelni, hogy valaki megszokta, hogy kiszolgálják, de ha nem súlyosan értelmi fogyatékos, akkor megtanulja a házimunkát (még főzni is meg lehet tanulni a netről). Ez vagy egy trollkérdés, vagy elképesztően életképtelen és gyerekes az egész família.
2022. jan. 2. 20:16
 22/43 A kérdező kommentje:
Én mondtam, hogy húzzunk el, de a páromnak ez jó, mivel az ő háza, az ő nevén van, és momentán a településünkön albérlet sincs, figyelemmel kísérem a hirdetéseket, hátha akad valami.
2022. jan. 2. 20:16
 23/43 anonim ***** válasza:
97%
Szóval a magát eltartani tudó pasid a kanapéról osztogatja neked az ukázt, amire te meg fejet hajtasz.. Értem. Azért súgok valamit: nem csak a ti településetek létezik a világon. Olyanok is akadnak szép számmal, ahol a csávódnak is akad meló..
2022. jan. 2. 20:19
 24/43 anonim ***** válasza:
98%
*eltartani nem tudó
2022. jan. 2. 20:19
 25/43 A kérdező kommentje:
Nem akar elmenni innen, nem ismer más életet, csak ezt. Agorafóbiás, a boltba se sokszor megy el egyedül, ha én nem tudok, akkor a testvére megy vele, mert még annyi önbizalma sincs, hogy egyedül megvegyen egy kiló kenyeret. Már mondtam neki ma is, hogy én ezt tovább nem csinálom, tudja, hogy bármikor elmehetek, de én szeretném, ha ő is jönne, mert az neki is jobb lenne, viszont ezt is megszokta, hogy anyuka mindent alátesz. Alap dolgokat meg nem tudhat, ha az anyja se tudja, még egy számlát sem tudnak befizetni a postán, nem tudják, hogyan kell sorszámot nyomtatni, és egyéb hivatalos ügyeket sem, mert anyósjelölt volt pasija intézett mindent.
2022. jan. 2. 20:22
 26/43 A kérdező kommentje:
Volt korábban munkahelye a páromnak, de valami történt, felmondott, és azóta se mond róla semmit. Azóta bárhová jelentkezett, talált valami kifogást az adott munkahelyre, hogy miért nem akar menni, volt hogy az első beszélgetés alatt összeszólalkozott a főnökkel, mert az megjegyzést tett a hajviseletére...
2022. jan. 2. 20:25
 27/43 anonim ***** válasza:
45%
Megértem szegény "anyósjelöltedet". Beköltözött hozzá egy idegen nő, aki úgy csinál, mintha ő lenne az úr a házban, most már vagy 3 generáció él együtt és ő nem teheti azt, amit korábban, így aztán alkoholba menekül .
2022. jan. 2. 20:26
 28/43 anonim ***** válasza:
99%

Na én az ilyen pasikat hívom aranyfarkúaknak. Más oka nem lehet annak, hogy eltartod az életképtelent a pereputtyával együtt. Nem tudnak csekket fizetni, mert nem tudják, hogy kell... Jóisten gyere le. Bemész a paliddal a postára, megmutatod neki. Bár tudom, hogy tudod, hogy ez a "nem tudja megcsinálni" igazából csak kifogás. Apám is csak addig nem tudott magának kaját szedni, amíg anyám megcsinálta neki. Mikor anyám nem volt ott, érdekes módon sikerült neki.

Ha ezek ennyire debilek, mondd már meg, hogy ugyan mi tart téged ott?! Mi akadályoz abban, hogy elkezdj egy olyan életet, ahol nem akaszkodik rád ennyi pióca?

2022. jan. 2. 20:31
 29/43 anonim ***** válasza:
94%

Térj már észhez, hülyére vagy véve. Olyan nincs, hogy valaki nem mer elmenni a boltba, de attól nem fél, hogy a főnökével összeszólalkozzon. Különben is mit eszel te egy ilyen hanyag, önállótlan hapsin? Nem fontosabb neked a saját nyugalmad, jól léted? Ilyen emberekkel te jól érzed magad? Költözz egy olyan településre, ahonnan be tudsz járni a munkahelyedre, aztán majd meglátod, hogy a párod hajlandó-e veled tartani vagy sem. Gyanítom, hogy nem, nem vagy olyan fontos neki.

A ház pedig hiába van az ő nevén, nem ő dolgozott meg érte, nem ő vette vagy építette fel. Az az anyjáé, ezért sem dobja ki őt.

2022. jan. 2. 20:33
 30/43 anonim ***** válasza:
91%

mivel elég felelősségteljes munkakörben dolgozom

Mi az a felelősségteljes munkakör, amit annyira nem fizetnek meg, hogy kell mellé még egy munka?

2022. jan. 2. 20:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!