Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni, ha az anyósje...

Mit lehet tenni, ha az anyósjelölt "megbolondult"?

Figyelt kérdés
Anyósjelöltemmel, a párommal, és a sógornőjelöltemmel élek, közel 5 éve. Még tavaly kezdődött a lejtmenet. A páromnak van egy kiskorú húga, nem egy apától születtek, a kislány apjával élt már 13. éve anyósom, amikor tavaly nyáron kidobta (szó szerint, meg is verte), az ok az volt, hogy a volt párja állandóan veszekedést szított, mindenkit mindenkivel próbált összeugrasztani, bomlasztó egyéniség, rosszindulatú, és nem mellesleg buta is. Ezek után egyre inkább magába fordult. Itthon semmit sem csinált, illetve nem is nagyon kellett neki, mert kb 2,5 hónapig munkanélküli voltam (felmondtam az előző, nagyon rossz munkahelyemen), így a takarítást, főzést, mosást, a gyerek ellátását, egyszóval mindent intéztem (nem az ő pénzéből, nekem volt félretett, amit fel is éltünk, plusz jártam egy nénihez takarítani). Áprilisban megismerkedett egy férfival, akivel szinte azonnal össze is jöttek, természetesen mivel dolgozott éppen, a vendégváró takarítás, főzés is az én dolgom volt. Ami rosszul esik (erre is kitérek majd még), hogy nekem ráadásul szülinapom volt, és eddig minden szülinapomra sütött nekem tortát, ez tavaly elmaradt, viszont a volt párjának (akit szó szerint kidobott az ajtón) megültük a szülinapját nálunk, tortával, mindennel...Vissza a lényeghez: amióta ezzel a férfival együtt van, azóta még kevésbé lehet hozzászólni. Most 2 hónapra itthon ragadt egészségügyi okokból, nem takarít, nem főz, nem megy sehová, a közüzemi számlákat elsumákolja, akkor embereli meg magát egy kicsit, amikor jön az új párja, előadja, hogy én milyen rendetlen, igénytelen vagyok, nem segítek (hozzáteszem heti 60-65 órát dolgozom, és emellett főzök, mosok, takarítok), a házban macskapisi szag terjeng, mert mindenhová odapisil a kandúr macskánk, és senki nem takarítja fel, amikor nem vagyok itthon, kaja sosincs, csak ha elvánszorgok vásárolni, még egy szellőztetés is nehezére esik. Nem akarom magamat szent menyjelöltnek beállítani, de mikor véletlen meghallom, hogy engem szid másoknak, hogy pl. nem mostam ki a kádat, miután fürödtem, és habos volt, az azért nem esik jól. Egyébként a férfiról kiderült, hogy kőkemény alkoholista, és sajnos minden hétvégén anyósjelölt is vele iszik, 15-20 doboz sör, és 1-2 liter whisky fogy el, közben énekelnek, hangos zenét hallgatnak, ami miatt már többször szóltam, mert én hajnali 4-kor kelek, és este 10-kor már szeretnék pihenni, mivel elég felelősségteljes munkakörben dolgozom, de senkit nem érdekel. Tudom, én ne ugassak, mert én vagyok őnála, nem fordítva, de nem lehetne kölcsönös a megbecsülés, és természetes az, hogy tekintettel vagyok a másikra? Sajnos most elköltözni nem tudunk, így a meglévő helyzet könnyítésén szeretnék dolgozni, amíg nem sikerül a költözés.
2022. jan. 2. 19:05
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
99%
OK, anyós olyan, amilyen. De pl. a munkanélküli párodat mi akadályozza meg abban, hogy szellőztessen és feltakarítsa a macskapisit?
2022. jan. 2. 19:54
 12/43 anonim ***** válasza:
92%

Úgy értem neked személyesen kell a mamát boldoggá tenni...😜😛😝😋🥵

Viccen kívül, azonnal költözni kell, kérj kölcsönt vagy valami..

2022. jan. 2. 19:57
 13/43 anonim ***** válasza:
55%
Hagyd ott neki a jányát oszt meneküljél tesóm
2022. jan. 2. 20:00
 14/43 anonim ***** válasza:
80%

Heti 65 órát dolgozó, felelősségteljes beosztásban lévő nő a gyk-n sír anyós miatt.

Legálisan hol dolgozol ennyit?

2022. jan. 2. 20:01
 15/43 anonim ***** válasza:
99%
Ha a párod munkanélküli, akkor miért te főzöl, mosol takarítasz heti 60-65 óra munka mellett? Ő mit csinál? A minimum az lenne, hogy átveszi az összes otthoni tennivalót, és ha az anyja nem hagy aludni a hangos dajdajozással, akkor úgy tesz, mintha férfi lenne, és rendet vág. Ne haragudj, de nagyon végiggondolnám ezt a kapcsolatot, mert most rajtad élősködik két ember. Ha elengednéd ezt a ballasztot, még előbbre is jutnál.
2022. jan. 2. 20:06
 16/43 anonim ***** válasza:
99%

Megédemlitek egymást, komolyan.

Ennyi élettelen embert egyben...

2022. jan. 2. 20:07
 17/43 A kérdező kommentje:
A párom egy rántottát is csak segítséggel tud megsütni, megszokta, hogy előbb anyu, aztán az asszony elkészíti a kaját. A macskapisit fel szokta szedni, de ha pl 3 órára bezárkózik, az attól kint ugyanúgy büdösödik a fürdőben, konyhában, stb. Egyszer felhúzta magát, elég nyersen szólt, sokat dolgoztam, szabad volt a délutánom, és szerettem volna egy órát aludni, mielőtt mosni, takarítani kezdek. Természetesen azt megelőzően csend volt, ahogy párnát ért a fejem, máris zene, éneklés, gitározás, stb, kiment, és lekiabált mindenkit, hogy most már fejezzék be, hadd pihenjek. Legálisan sehol nem dolgozom 65 órát, legálisan heti 40 órát dolgozom, plusz van mellékállásom, hogy legyen pénz is, így sokszor kijön 60 feletti óraszám.
2022. jan. 2. 20:11
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

Most ez valami kamukérdés? :D Jó nagy vicc az egész família.

Ha nem kamu, akkor anyagilag csak jobban jártok, mint ha bérelnétek saját kecót, ezért is vagytok ott. Akkor meg tökmindegy, hogy mi az, amit te/ti fizettek, akár számlákról, akár kajáról van szó. Ha olcsóbban kijönnétek máshol, akkor mennétek onnan, ez így van, akár elismered, akár nem.

Ezért felesleges szegény, szenvedő asszonykának beállítani magad, a te döntésed... Mehetnél/mehetnétek máshova lakni a pároddal, nem minden a pénz. Kicsit több pénzért, de nyugiban élhetnétek. Ha ez nem kell, akkor nem lehet rá mit mondani.

Én eleve nem is laknék együtt alkoholizáló, dajdajozó emberrel, akár rokon, akár nem. Semmi pénzért.

2022. jan. 2. 20:12
 19/43 A kérdező kommentje:
De ha heti 40 órát dolgoznék csak, akkor is járna szerintem annyi, hogyha pihenni szeretnék, akkor nem állnak neki Nótár Maryt, meg Bódi Gusztit üvöltetni, meg rángatni a gitárhúrokat félrészegen, besörözve, bewhiskyzve. Korábban anyósjelölt nem is ivott, max szilveszterkor egy-két pohárral, most meg gyakorlatilag csütörtök estétől vasárnap estig folyamatosan. Napközben is isznak, nem kis mennyiség fogy piából, szerintem ez elég gáz, és szeretném megmondani, hogy így gondolom, de nem tudom, mennyire sértődne meg, viszont itt most gondolni kell a kiskorú gyerekre is, akit folyton mindketten lekiabálnak, ha odamegy hozzájuk, vagy nem vesznek róla tudomást, mert egymás kezét szorongatják, meg a telefonjukon játszanak. Plusz valamelyik nap sajnos látnom kellett, hogyan mutogatja anyósjelölt a csupasz mellét a pasijának, mert az étkezőasztalnál kell csinálni az ilyesmit, nekem meg sajnos mosdóba kellett mennem. Még szerencse, hogy nem a gyerek látta...
2022. jan. 2. 20:15
 20/43 anonim ***** válasza:
99%

Hát, eddig sajnáltalak, de ez most megfordult. Kiszolgálod az életképtelen herét, és eltartod az anyjával együtt. Persze, hogy nem dolgoznak, mert nem kell, és még csak észre se veszed. Nem tud főzni? Tanuljon meg! Te se úgy születtél! Megszokta, hogy kiszolgálják? Gyerekként a legtöbben, de aztán felnőttünk. Húzzon el ő is dolgozni, meg az anyja is! Agyam eldobom, mekkora balek módjára viselkedsz.

Költözzetek el oda, ahol mindKETTŐtöknek lesz munkája, anyukát meg tartsa el az új kanija.

2022. jan. 2. 20:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!