Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális ha az anyós ezt...

Normális ha az anyós ezt csinálja a felnőtt fiával?

Figyelt kérdés

Adott egy lassan 36 éves férfi, aki 31 éves koráig otthon élt szüleivel s 3-4 évvel idősebb nővérével. Külföldön kaptam munkát, párom utánam jött, elköltözött otthonról, bár ez mindenkinek nagy érvágás a családjukból, hogy külföldön lakunk. Elég nehézkes volt az elmúlt pár év, én vagyok a húzó erő a kapcsolatban, aki nem lombozódik le, aki nem keseredik el ha probléma lép fel, aki tervez s megteszi az első lépéseket a megvalósításukhoz. Amikor haza megyünk akkor párom szüleinél vagyunk ( engem az én szüleim elhagytak). Próbálom megérteni a párom és barátom közti kapcsolatot de eddig még nem sikerült. Értem hogy anya, s gondoskodni s kedveskedni szeretne a fiáról, félre ne értsetek, nem vagyok szívtelen!! Csak nekem ez soknak tűnik. Már reggel jajj mit süssek neked reggelire, reggeli után, jajj Petike ásított, álmos vagy drágám, menj pihenj le, majd délben ebéd stb stb. Vagy kint ülünk a ház előtt, s beszélik az apjával hogy sört isznak, de megvárják míg az anyja áll fel s hoz nekik ( bár az anyukája amint kimond valamit már ugrik, de Peti is inkább ez a lassú víz partot mos típus).

Vagy ha telefonálnak jajj anyuka pici fia hogy van és hasonlók. Nem, nem zavar hogy szeretik egymást, természetes. De én vagyok a lökött hogy ezek a dolgok idegesítenek s ez teljesen normális? Nagyon önállótlan volt a párom, s épp ezért bosszant hogy nem kellett volna s nem kéne így babusgatni, mert könyörgöm felnőtt ember.

Már néha elfondolkodom nem e én vagyok a bolond, mivel nekem nem adatott meg ilyen kapcsolat, ezért nem tudom megérteni s átérezni a köztük lévő kapcsolatot. Nagyszüleimmel nagyon jó viszonyunk volt, imádtam őket, s ez fordítva is így volt, mindig úgy mondták jajj de jó fiam hogy látlak, jajj de hiányoztál fiam stb stb, soha nem becézgettek agyonra, de attól még odáig meg vissza voltunk egymásért.

30/L

2021. dec. 29. 09:36
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
87%

Nekem is sok, na.

Mivel azt látom, hogy Te nem egy papucsot keresel magad mellé-valaki kifejezetten ilyet keres, akit lehet irányítani-, így azt mondom, szerintem addig hajtsd el, amíg se jeggyűrű, se gyerek, mert ez csak szarabb lesz.

2022. jan. 1. 02:07
 32/34 anonim ***** válasza:
74%

Teljesen normális. Semmi gond nincs ezzel

A te családod más, ettől még az ő családja is normális

2022. jan. 1. 10:13
 33/34 anonim ***** válasza:
91%

"én vagyok a húzó erő a kapcsolatban, aki nem lombozódik le, aki nem keseredik el ha probléma lép fel, aki tervez s megteszi az első lépéseket a megvalósításukhoz."

Őneki Anyuka mindent megad(ott), nem szokott hozzá, hogy neki is aktívabban kéne tennie valamiért. Te jó vagy neki, mert mindent megoldasz. Neked jó?

Jobban be kéne vonni a dolgok elintézésébe, nem egyedül csinálni mindent (neki is).

2022. jan. 1. 11:59
 34/34 anonim ***** válasza:
82%

Vannak akiknek lételeme a túlzott gondoskodás. Ez az igazi majomszeretet.

Anyósod is ilyen, és hidd el ő ettől érzi jól magát. Az már más kérdés sajnos, hogy életképtelen felnőttet lehet így nevelni a gyerekből..

2022. jan. 1. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!