Normális ha az anyós ezt csinálja a felnőtt fiával?
Adott egy lassan 36 éves férfi, aki 31 éves koráig otthon élt szüleivel s 3-4 évvel idősebb nővérével. Külföldön kaptam munkát, párom utánam jött, elköltözött otthonról, bár ez mindenkinek nagy érvágás a családjukból, hogy külföldön lakunk. Elég nehézkes volt az elmúlt pár év, én vagyok a húzó erő a kapcsolatban, aki nem lombozódik le, aki nem keseredik el ha probléma lép fel, aki tervez s megteszi az első lépéseket a megvalósításukhoz. Amikor haza megyünk akkor párom szüleinél vagyunk ( engem az én szüleim elhagytak). Próbálom megérteni a párom és barátom közti kapcsolatot de eddig még nem sikerült. Értem hogy anya, s gondoskodni s kedveskedni szeretne a fiáról, félre ne értsetek, nem vagyok szívtelen!! Csak nekem ez soknak tűnik. Már reggel jajj mit süssek neked reggelire, reggeli után, jajj Petike ásított, álmos vagy drágám, menj pihenj le, majd délben ebéd stb stb. Vagy kint ülünk a ház előtt, s beszélik az apjával hogy sört isznak, de megvárják míg az anyja áll fel s hoz nekik ( bár az anyukája amint kimond valamit már ugrik, de Peti is inkább ez a lassú víz partot mos típus).
Vagy ha telefonálnak jajj anyuka pici fia hogy van és hasonlók. Nem, nem zavar hogy szeretik egymást, természetes. De én vagyok a lökött hogy ezek a dolgok idegesítenek s ez teljesen normális? Nagyon önállótlan volt a párom, s épp ezért bosszant hogy nem kellett volna s nem kéne így babusgatni, mert könyörgöm felnőtt ember.
Már néha elfondolkodom nem e én vagyok a bolond, mivel nekem nem adatott meg ilyen kapcsolat, ezért nem tudom megérteni s átérezni a köztük lévő kapcsolatot. Nagyszüleimmel nagyon jó viszonyunk volt, imádtam őket, s ez fordítva is így volt, mindig úgy mondták jajj de jó fiam hogy látlak, jajj de hiányoztál fiam stb stb, soha nem becézgettek agyonra, de attól még odáig meg vissza voltunk egymásért.
30/L
Nyugodn meg, megtudlak erteni.
Hanyingert kapnek en is, ha latnam a barátom óvodás szerepben.
Teljesen normalas, hogy vagyik a fia utan es legalabb amikor otthon vagytok, akkor korbe ugralja. Ezt nyilvan szivesen teszi. Az en Anyukam is ilyen. Akkor lenne fura, ha egyutt elnetek, de igy ertheto.
Probald te is megerteni. Lehet, hogy van benned egy rejtett tudatalatti feltekenyseg is, mert mint irtad teged elhagytak, igy akarmilyen rosszul hangzik, de nyilvan teged nincs ki, hogy korbe ugraljon.
Kedves 14.-es válaszadó! Először is köszönöm az őszinte válaszod. Hidd el már sokszor feltettem magamnak ezt a kérdést, hogy nem e csak féltékeny vagyok. De még most sem tudnék erre pontos választ adni, bár inkább húz a válaszom a nem felé. Én imádtam a nagyszüleim, ők is engem. Nem volt hasonló becézgestés köztünk, de többször megöleltük megpusziltuk egymást, kimutattuk hogy szeretjük egymást.
Nem zavar hogy ők ennyire vagy így szeretik egymást, de az igen hogy ezzel nem segíti elő hogy a fia önálló, határozott férfi legyen.
De köszönöm mégegyszer a válaszod, s Mindenkinek, más szemszögből láttam meg egy két dolgot.
Szerintem ez rettenetes, hogy nem egyenrangú felnőttként kezelnek valakit, hanem infantilis nyomiként.
Írom ezt 2 kamasz fiú anyukájaként.
Beteges ez a szolgalelkűség, ragacsosság, amit szeretetnyelvként eufemizálnak.
"én vagyok a húzó erő a kapcsolatban, aki nem lombozódik le, aki nem keseredik el ha probléma lép fel, aki tervez s megteszi az első lépéseket a megvalósításukhoz."
"beszélik az apjával hogy sört isznak, de megvárják míg az anyja áll fel s hoz nekik"
"de Peti is inkább ez a lassú víz partot mos típus"
Én inkább ezekben látok giga nagy problémát. Petike az a tipikus disznó alapanyag, az a manusz, aki eszik-iszik és van. Kerül minden konfliktust, szabotál mindent ami erőfeszítést igénylő komoly közös, projekt, vagy maximum "sodródik". Te most szerelmes vagy, nem írom, hogy nem látod a problémát, hiszen már kiírtad ezt a kérdést. Már érzed, hogy valami gond van. Nagy rábaszás az ilyen hapsi. Azt mondom még rosszabb mint az alkoholista, vagy ha ver, mert a nyilvánvaló, könnyen beazonosítható probléma miatt könnyebben otthagyod. De amikor az ilyen üresjárat petikénél megvilágosodsz már késő lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!