Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális ha az anyós ezt...

Normális ha az anyós ezt csinálja a felnőtt fiával?

Figyelt kérdés

Adott egy lassan 36 éves férfi, aki 31 éves koráig otthon élt szüleivel s 3-4 évvel idősebb nővérével. Külföldön kaptam munkát, párom utánam jött, elköltözött otthonról, bár ez mindenkinek nagy érvágás a családjukból, hogy külföldön lakunk. Elég nehézkes volt az elmúlt pár év, én vagyok a húzó erő a kapcsolatban, aki nem lombozódik le, aki nem keseredik el ha probléma lép fel, aki tervez s megteszi az első lépéseket a megvalósításukhoz. Amikor haza megyünk akkor párom szüleinél vagyunk ( engem az én szüleim elhagytak). Próbálom megérteni a párom és barátom közti kapcsolatot de eddig még nem sikerült. Értem hogy anya, s gondoskodni s kedveskedni szeretne a fiáról, félre ne értsetek, nem vagyok szívtelen!! Csak nekem ez soknak tűnik. Már reggel jajj mit süssek neked reggelire, reggeli után, jajj Petike ásított, álmos vagy drágám, menj pihenj le, majd délben ebéd stb stb. Vagy kint ülünk a ház előtt, s beszélik az apjával hogy sört isznak, de megvárják míg az anyja áll fel s hoz nekik ( bár az anyukája amint kimond valamit már ugrik, de Peti is inkább ez a lassú víz partot mos típus).

Vagy ha telefonálnak jajj anyuka pici fia hogy van és hasonlók. Nem, nem zavar hogy szeretik egymást, természetes. De én vagyok a lökött hogy ezek a dolgok idegesítenek s ez teljesen normális? Nagyon önállótlan volt a párom, s épp ezért bosszant hogy nem kellett volna s nem kéne így babusgatni, mert könyörgöm felnőtt ember.

Már néha elfondolkodom nem e én vagyok a bolond, mivel nekem nem adatott meg ilyen kapcsolat, ezért nem tudom megérteni s átérezni a köztük lévő kapcsolatot. Nagyszüleimmel nagyon jó viszonyunk volt, imádtam őket, s ez fordítva is így volt, mindig úgy mondták jajj de jó fiam hogy látlak, jajj de hiányoztál fiam stb stb, soha nem becézgettek agyonra, de attól még odáig meg vissza voltunk egymásért.

30/L

2021. dec. 29. 09:36
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Kedves 20-as válaszadó Köszönöm az őszinteséged. Tudod ahogy olvasgattam a válaszokat, tettem fel magamban a kérdést, hogy nem e Peti önállótlansága s kicsit Pató Pál szerű dolgokhoz való hozzáállása miatt húzom fel magam az anyukája viselkedésén. Nem rossz ember a barátom,sőt nagyon jószívű, de tény és való hogy sokszor nagyon sokat kell várni rá míg valamit eldönt/megcsinál/ neki áll. Igen, az elmúlt egy évben sokat veszekedtünk ezen, mert míg ő meg van elégedve azzal ami épp van, én mindig a jobbra és még jobbra törekszem. Már egy ideje a szakítsak e vagy sem válasz között toporgok, csak egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy ez a normális s mindenki ilyen és én várok sokat vagy ez így nagyon nem jó.
2021. dec. 29. 12:55
 22/34 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon nem jó az ilyen. Az ilyen anyós simán elmarja mellőled a fiát, mert féltékeny lesz. Mindenbe belepofáznak. A pasi tesze-toszta, papucs típus, mindent rád hagy. Nincs igénye a nagyobb tervekhez, szereti a langyos fost. "Jól van az úgy" mentalitás. Páros lábbal rúgtam ki az ilyen pasimat. Nem bántam meg.
2021. dec. 29. 12:59
 23/34 anonim ***** válasza:
46%
Hány anyuci pici fia kerül mgé elő a téliszünetben?
2021. dec. 29. 14:05
 24/34 anonim ***** válasza:
13%

Miért fáj, hogy jó a kapcsolata az anyjával?

Semmi probléma nincs abban, ha az anyja kényezteti

2021. dec. 29. 14:16
 25/34 anonim ***** válasza:
93%

Nem véletlen merült fel benned a szakítás gondolata.

Úgy tűnik te egy belevaló, ambiciózus csaj vagy, Petike meg egy mulya pöcs.

Ez nem fog működni hosszú távon.

Képzeld csak el, ha lenne babátok. Milyen minőségi nevelés, törődés lenne a gyereke felé.

Amúgy van akinek ez normális. Ha majd mellékerül egy hasonló prolis Julis vagy Maris, akinek szintén ennyi az igénye, akkor ők remekül meglesznek a langyos fosban.

De ti boldogtalanok lesztek, mert különbözik a tempótok, vágyaitok. A nyálas anyós csak hab a tortán.

Amúgy én sem bírom az ilyen tesze-tosza embereket. Nőben is gáz, de hogy egy pasi ennyire férfiatlan legyen, az számomra megvetendő.

2021. dec. 29. 14:40
 26/34 anonim ***** válasza:
19%
Majd te azért ne tökölj annyit a sörhordással!
2021. dec. 29. 14:49
 27/34 A kérdező kommentje:

Kedves 24- es válaszadó! Nem tudom miből szűrted le, hogy ez nekem fáj, egyáltalán nem fáj. Csak szerintem van egy limit, amin belül az anya kedveskedése normális, s amin kívül már árt a gyerekének vele, mert nem lesz önálló, kitartó, s hamar el fog csüggedni probléma esetén.

Ha fájna, nem kérdeztem volna rá, s nem kérdőjelezném meg saját magam véleményét, s nem lennék kíváncsi mások hogy látják.

2021. dec. 29. 15:41
 28/34 anonim ***** válasza:
84%

Fú hat én is a falra másznék ettől. Esetemben páromnak és nekem is rendben van a családunk es a kapcsolatunk a szüleikkel, szóval nem féltékenység van a dologban. De anyósom igazi “tyúkanyó” típus. Szerintem ez személyiség függő, én nem igénylem az ilyen túlzó gondoskodást meg hogy naponta hosszan telefonáljak a szüleimmel.

Gondolom ha külföldön éltek azért nem találkoztok anyosoddal olyan gyakran, hogy kibírhatatlan legyen, bár nekem is eléggé össze kene szorítani a fogaimat. 😀 meg rossz látni a férfit aki a párod, vissza menni kisgyerekbe… szerintem addig jó amíg nem anyucival beszéli meg azt is ami csak kettőtök dolga lenne, meg nem minden nap órákat vesz el a közös időkből az anyjával való telefonálás.

2021. dec. 29. 20:27
 29/34 anonim ***** válasza:
80%

28 vagyok. Még annyi, hogy persze minket is kicsit kényeztetnek ha hazamegyunk, megkérdezik mit főzzenek, múltkor anya csinált egy gyors sütit mikor teveztunk, stb stb szóval lehet úgy is gondoskodni hogy nem 3 éves szintjére degradálnád a másikat.

Amúgy az, hogy a párod külföldre ment veled már jó jel, ha ilyen sokáig otthon lakott és ez ment, akkor kell neki is idő a változáshoz. Nem mutat valamennyire javuló tendenciát amióta vele élsz?

2021. dec. 29. 20:35
 30/34 anonim válasza:
91%

Hát ez a nyálas babusgatàs engem is idegesítene.

Nálunk minden rendben volt, amíg apósom meg nem halt. Na, akkor anyósom szerintem megijedt, hogy teljesen egyedül marad és elkezdte úgy kezelni a páromat, mintha a fia és a férje lenne egyszerre. Kirázott a hideg attól, ahogy elkezdte gügyögős hangon "aranyomnak" hívni. Amíg apósom élt, normális hangon beszélt, úgy, ahogy egy felnőtthöz szokás. Elkezdett tök egyszerű és hétköznapi dolgokról nyafogni, hogy ezt meg azt nem tudja megcsinálni egyedül, jajj mi lesz vele. Eleinte úgy voltam vele, hogy gyászol, biztos kétségbe van esve, hogy mi lesz vele, egyértelmű, hogy a fiába kapaszkodik. Aztán, mikor fél év után még jobban elharapódzott a babusgatós, becézgetős viselkedés (ami, ismétlem, nagyon nem volt jellemző rá, apósom nem is hagyta volna, mivel nem szerette az érzelgősködést és erős férfit akart nevelni a fiából), szóltam a férjemnek, hogy szerintem ez így nagyon fura és nem is normális. Párom is mondta, h észrevette, h másképp viselkedik vele az anyja, de betudta a gyásznak. Anyósom következő gügyögésénél, meg mikor apósom szerepébe akarta helyezni a fiát, párom rászólt, hogy hagyja abba, nem kisgyerek már. Idővel anyósom megnyugodott, hogy nem hagyjuk magára és a gügyögést és csimpaszkodást is abbahagyta. Persze van, hogy becézi a fiát, ez nem is baj, hisz szereti, de nem a "kiráz a hideg tőle" módon csinálja. Örülök, hogy abbahagyta, mert, ha ez így maradt volna és anyuci babukáját csinált volna a férjemből, az ráment volna a kapcsolatunkra.

2021. dec. 29. 23:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!