21#
Sehogy,gyere ide kérlek! :D
Keresztnév és néni. Megkérdeztem az esküvő előtt, hogy hogyan szólítsam az esküvő után. Én hülye.
Mert ő egy maradi parasztasszony, feudális gondolkodással.
Azt mondta neki mindegy (sunyin mint mindig) és mondtam okés marad x néni.
Esküvő után nekem esett, hogy az egyik - szintén agytröszt - szomszédasszonya kiröhögte és egyébként is mindenki ezen röhög, hogy őt a menye nem anyukának szólítja az esküvő után, hanem nénizi.
Meg hogy ő tudja, nem az anyukám, de ez így szokás (suttyófalván gondoltam én).
Na summa, summárom maradt a nénizés, aztán az unokák megszületése után mamázni kezdtem, de ezt is fogcsikorgatva mondom mert
1. Rühellem, mert egy szemétláda alapból velem mióta ismerem
2. Nem csak nem az anyám, de a mamám sem.
Mikor hallja: a nevén.
A férjem előtt: anyád.
A család előtt : az anyósom.
A barátaim előtt és magamban :a vén kurvha.
Nem szólítom meg így név szerint, általában csak ránézek, és neki intézem a mondandóm. Amúgy ha nagyon muszáj lenne, a keresztnevén szólítanám, de nekem ez valamiért nagyon idegen. Pedig kifejezetten jóban vagyunk.
A férjemnek "anyád/anyukád", illetve újabban már a "nagyi", amúgy meg csak simán "anyósom".
Ági néni
Ha a férjemmel beszélek róla, " anyád", ha mással akkor " anyós, anyósom"
Magázom amúgy, köszönés csókolom, sose mondta hogy tegezhetem, bunkó meg nem vagyok, hogy magamtól csináljam😂 szerintem ez már így marad, ami Valamilyen szinten zavar, mert nekem 10 éve az anyósom, a lánya volt férje pedig még mindig tegezheti , pedig elváltak, jó 7 évvel az esküvő után. Elgondolkodtató ezek után mennyire " kedvelhet"😂🤔
Elvileg nem vagyunk rosszban, legalábbis nem tudok róla.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!