Párom szülei rosszul állnak anyagilag emiatt nem tudunk összeköltözni, hagyjam el vagy mit tegyek úgy érzem tehetetlen vagyok?
Párom otthon él a szüleivel, akik eléggé rosszul állnak anyagilag az apukája sehol nem dolgozik, egyrészt beteges másrészt szereti az italt. Az anyukája a helyi napközi konyhàn dolgozik de csak mint közmunkás, 50ezret kap. Párom tartja el őket kvázi. Én tudom, hogy nem szólhatok ebbe bele , de a mi kapcsolatunk így semerre sem halad mert nemtudunk tovább lepni, összeköltözni, mert ha ő nem adja haza a fizetését akkor a szülei az 50 ezerből éhen halnának nem még rezsit fizetni, fát venni télre stb. Egy kis faluban (kb 400fős laknak). Én jelenleg anyukámmal élek egy másik faluban 20km-re.De előtte az előző párommal éltem közös albérletben. Dolgozom énis. Szeretnék vele együtt lenni, együtt élni de ez így olyan kilátástalan. Annyit nem keresek, hogy öt is eltartsam ha már ő minden pénzét leadja. Támogatom amivel tudom, pl ahhoz képest,hogy az anyja minden pénzét leszedi elnézné, hogy lyukas sportcipőben jár a fia.
De ha meg azt mondom itt a vége, ne segítsen nekik az borzasztóan szívtelen dolog lenne. És nem is hiszem, hogy meg tudnànezt tenni.
Hol merre van ilyenkor a jó megoldás?
119. Más esetben mindenki ujjongana ha valaki szereti és tiszteli a szüleit, annak ellenére, hogy milyenek vannak hibáik stb. Itt meg páromat a földig lehordják csak mert nem hagyja őket a sorsukra.
Igazából tényleg , mindegyik döntés rossz valamiert… az egyik neki rossz, a másik nekem, vagy épp a szüleinek. Nincs olyan ami mindenkinek jó lenne.
A párod anyukájának kéne keresni valami jobban fizető munkát, ha lehet, akár úgy is, hogy többet buszozik.
Apóst meg rá kéne venni az elvonóra, legalább, amíg bent van, addig nem issza el a párod keresetét. Ha meg kijött, akkor gondozza ő a kertet.
Az albérlet esetetekben nagyon rossz döntésnek tűnik. Ha lenne pénzed fizetni 60-70 ezer forintot rezsivel, akkor én elkezdeném ezt gyűjtögetni, esetleg korrepetálást vállalni vagy adatrögzítést/fűnyírást pluszba és vennék egy saját garzonlakàst néhány éven belül.
Oda tudna költözni a párod veled együtt később.
Ezek a falvak idővel teljesen el fognak néptelenedni.
Aki azt írta,tartsanak állatot,hát,aki közmunkából él,az nem igen tud állatokat tartani,azt etetni kell,baromira nem éri meg.
Aki ilyen helyzetben van,hogy ennyire rossz helyen lakik,annak tényleg csak a külföldi munka marad,másként sosem fog tudni kitörni a nyomorból.
Ha anyud eladná a házatokat és kisebbe költözne, a különbözetet odaadná a barátod szüleinek, ti elmentek ketten közösen egy kis lakásba, barátodnak kisimulna a lelke.
Így a barátod anyja évekig tudna enni, a papa tudna inni, rezsi be lenne nekik fizetve és ti is tudnátok lépni közösen.
Ha elfogy a pénz pár év múlva akkor a barátod újra odaadhatja a fizetését. Egyrészről már jobban fog keresni, és te is, ha lesznek gyerekeitek akkor a te fizetésedből, családi pótlékból és némi gyerektartásból fel tudod nevelni őket. Ha a te anyukád addig meghalna akkor -az immáron kisebb házba- be tudsz költözni a gyerekeiddel, azon nincs hitel.
Ez milyen?
Te meg annyit nem érsz,hogy mi vesződjünk veled tovább.
Hagyod,hogy tönkre tegyék az életedet,ahelyett hogy relfognád amit leírtak neked annyian.
Te csak azt fogod fel belőle,hogy bántják a pasikádat',nem azt,hogy téged véd minden komment attól,hogy ebbe gebedj bele.
Várd csak a csóró lovagodat,ameddig a szülei élnek és ő nem akarja levenni róluk a kezét ti sose fogtok egy párként élni.
Maximum,ha beadod egyszer a derekad,beköltözöl hozzájuk és végleg elvágod az utad a normális élettől egy 400 fős kihalóban lévő falucskában.Jól hangzik.
Sok sikert..
A dögöljön meg a szomszéd tehene mondást nem az ilyen kérdés-válasz szituációkra mondják.
Nem érted a jelentését!
Itt próbálják felnyitni a szemed, semmi köze egyik válasznak sem a mondáshoz...
Senki nem akar neked rosszat, csak nem látod :(
Ez a tanult tehetetlenség?
"Hogy lehetne könnyű szívvel hóhért játszani?"
Könnyű szívvel sehogy.
A papa vajon hóhérosat játszik-e? A fia hóhéra-e ő?
Ez olyan játék, hogy valaki biztosan belehal, papa vagy fia legyen csak annyi a nehéz kérdés amit meg kellene válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!