Párom szülei rosszul állnak anyagilag emiatt nem tudunk összeköltözni, hagyjam el vagy mit tegyek úgy érzem tehetetlen vagyok?
Párom otthon él a szüleivel, akik eléggé rosszul állnak anyagilag az apukája sehol nem dolgozik, egyrészt beteges másrészt szereti az italt. Az anyukája a helyi napközi konyhàn dolgozik de csak mint közmunkás, 50ezret kap. Párom tartja el őket kvázi. Én tudom, hogy nem szólhatok ebbe bele , de a mi kapcsolatunk így semerre sem halad mert nemtudunk tovább lepni, összeköltözni, mert ha ő nem adja haza a fizetését akkor a szülei az 50 ezerből éhen halnának nem még rezsit fizetni, fát venni télre stb. Egy kis faluban (kb 400fős laknak). Én jelenleg anyukámmal élek egy másik faluban 20km-re.De előtte az előző párommal éltem közös albérletben. Dolgozom énis. Szeretnék vele együtt lenni, együtt élni de ez így olyan kilátástalan. Annyit nem keresek, hogy öt is eltartsam ha már ő minden pénzét leadja. Támogatom amivel tudom, pl ahhoz képest,hogy az anyja minden pénzét leszedi elnézné, hogy lyukas sportcipőben jár a fia.
De ha meg azt mondom itt a vége, ne segítsen nekik az borzasztóan szívtelen dolog lenne. És nem is hiszem, hogy meg tudnànezt tenni.
Hol merre van ilyenkor a jó megoldás?
Igen. A párodnak el kell jutnia addig a belátásig, hogy "nem tudlak megmenteni, papa." És igen, ez nagy bűntudattal fog járni.
A szabad, önálló élethez vezető út egy fontos állomása, hogy tisztelettel meghajolva meghagyjuk szüleinknek a saját sorsukat és felhagyunk azzal a hiábavaló próbálkozással, hogy helyettük szenvedjünk.
89 Egy 400 fős faluban élnek, mindenért a városba szaladgálni nem túl jó ötlet. És tényleg vannak dolgok amiket frissen kell beszerezni, ő pedig későn jár haza vagy munka miatt vagy pedig nálam van. Az utalásos dolgokkal nincs jó tapasztalatom személy szerint nekem sem.
90 Rengeteg mindent tud nyújtani , nem csak az számít amit manapság az instraribik néznek, hogy x kereset alatt nem kell a pasi. Sajnos igen rossz a családi háttere , belegondolva ha az én anyukám lenne így én sem tudnám megtenni, hogy nem segítek rajta.
91 És mit felelnétek arra, mi lesz ha baja lesz emiatt ?!
Akkor majd azt mondja így jart és ennyi volt az élet?
Félek ha tényleg emiatt lenne bajuk, pàrom nem tudná feldolgozni. Elég lelkis és szereti is őket.
Instaribi vs önmagát valamire is tartó nő között, azért van néhány állomás.
De nem tudtuk meg mi az a rengeteg dolog, amiért megéri egy ekkora lúzerrel szenvedni.
Biztos nagyon kedves, mert látja benned a nagy megértőt... értsd: a kihasználható birkát.
94 Nemtudom eltartani, igy ez nem opció. Az eltartás külön albérletben azért teljesen más minthogy néha meghívom kajára vagy kapott egy cipőt.
95 Nem beszélünk nyelvet. Így kint csak legalja, kuli munkát kapnánk.
De nem is merült fel ez mert mindkettőnknek van itt állása. Én februártól kezdek egy továbbképzést is.
Én azon csodálkozom kérdező,hogy a barátod még nem kezdett el maga is inni.
Ez gyakorlatilag a legrosszabb,ahonnan egy ember indulhat.
Az isten háta mögött,400 fős falu,munkaképtelen,élhetetlen szülők,alkoholizmus.
Ennél már csak az lenne rosszabb,ha ő maga is beteg lenne.
És,ami durva,hogy a szülők még el is nézik,hogy a gyerekük élete tönkremegy.
Azt nem írtad,hogy az apjának milyen betegsége van?
Mármint egyáltalán van esélye,hogy leszázalékolják?
Akkor ez most már nagyon is túl van tárgyalva.
Te is tudod mit tudsz tenni: szakítani tudsz.
Életed végéig nem tarthatod el más szüleit,már pedig ha komolyabbra terveztek a közösködéssel együtt ez is a közös kasszából fog rendeződni hónapról hónapra.
Elvesztegeted a legjobb éveid valaki olyanra,aki ebből nem fog kikeveredni legalább az egyik szülő haláláig.Bűntudat miatt főként.
Keress valaki olyat,aki illik hozzád,és nem ilyen anyu-apu lakásában ragadt pénztárca.
Szerelmes vagy nem ostoba,ne várj feleslegesen tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!