Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tehetek, ha igénytelen az...

Mit tehetek, ha igénytelen az anyósom?

Figyelt kérdés
4/5 napok után rá kell szólni, hogy tévedjen be a fürdőszobába, ruháját ritkán cseréli, 2 év alatt egyetlen egyszer nem láttam fogat mosni, nem takarít, gyakorlatilag mindent én csinálok. Nem akarom, hogy napi háromszor fürödjön, mint én, hisz tudom, hogy én a másik véglet vagyok, de olyan nagy kérés lenne, hogy menjen el naponta/2 naponta, meg néha legalább az ő szobájában használja a porszívót?

2021. szept. 26. 16:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
52%
Most komolyan meló mellett hogy tud valaki naponta háromszor fürdeni?
2021. szept. 26. 19:46
 12/27 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok az, aki élősködik. Semmi betegségről nincs szó, és a 70 is messze van. Természetesen, ha ilyen dolgok gátolnák, akkor nem így állnék a témához.

Hogyan lehet munka mellett napi háromszor fürdeni? Egyszer hajnalban munka előtt, egyszer kora este munka után, a harmadik pedig már takarítás, főzés után, hogy lefekvés előtt tiszta legyek. Igen, én is belátom, hogy sok, de szerintem inkább ez, mint a semmi. Még arra válaszolva, hogy ő nem jut be fürdeni, szó nincs erről, hisz tekintve, hogy nem dolgozik, egész nap reggeltől estig elmehetne, de nem teszi, amíg egyedül van, de reggel és este sem foglalom a fürdőt órákon át. Kár ragozni. Mert ha épp habos hajjal állnék a zuhanyzóban, és jönni akarna, akkor is kiugranék és én örülnék a legjobban, hogy fürdik.

2021. szept. 26. 20:22
 13/27 anonim ***** válasza:
54%
Az megvan hogy kicsinálod a bőröd az esztelenségeddel? Egy kicsit sem vagy jobb az anyósodnál. Arról meg még mindig nem csicseregtél ki kinek a házában lakik, szóval valószínűleg nem az anyós a tiedben.
2021. szept. 26. 20:50
 14/27 A kérdező kommentje:

Eszetlen a szó, amit annyira keresel. Egy szóval nem mondtam, hogy jobb lennék, itt nem ez a kérdés, hogy ki jobb. Azt mondtam, hogy az a problémám, hogy nem fürdik, tehát büdös. Én fürdök, nem vagyok büdös. Nem a bőréről mondtam bármit is, így nem tudom, hogy jön ide a bőröm. A stílusodból pedig légy szíves vegyél vissza, mert azt hiszem én nem beszéltem így veled.

Nem, nem az én házam, a férjemé, DE én fizetem a rezsit, és ketten közösen vásárolunk be, együtt újították fel, a kedves anyós se a rezsibe, se a kajába, se semmibe semmit, mert évtizedek óta nem hajlandó dolgozni és a férjem tartja el. Mindenhogy próbált már beszélni vele, hogy ez így nem állapot, nem akar vele élni, nem akarja eltartani, de semmi eredmény.

2021. szept. 26. 21:21
 15/27 A kérdező kommentje:
*együtt újítottuk fel
2021. szept. 26. 21:22
 16/27 anonim ***** válasza:
86%
És hogy alakult ki ez az állapot, hogy anyós a férjed lakásában lakik? Hogy került a férjed tulajdonába a lakás? Örökölte és haszonélvezet az anyósé? Anyósnak nem volt semmije? Ezeket csak azért kérdezem, hogy kiderüljön, hogy hogy lehetne anyóst különköltöztetni. Az együttlakás sehogy se egészséges, akkor se, ha nem büdös. Egyébként valószínűleg depressziós: egy egészséges ember tisztálkodik és dolgozik.
2021. szept. 26. 21:36
 17/27 anonim ***** válasza:
71%
Vagy beszéltek vele vagy elviselitek, így nem angyon van más.
2021. szept. 26. 21:38
 18/27 A kérdező kommentje:
Vette a férjem, az anyukájának nincs benne sem pénze, sem része. Igen, én sem azt gondolom, hogy ez így rendben van, szerintem is valami mentális dolog van a háttérben, hiszen egy embernek vannak életcéljai, neki kb. semmi. Nekem ez így nem fog menni hosszasan. Van, hogy ad neki ultimátumokat, elmondja neki, hogy munkát kell keresni, majd pedig elköltöznie, de semmi változás. Sosem fog dolgozni, a férjem pedig nem fogja neki azt mondani, hogy kirakja. Nem látok reményt.
2021. szept. 26. 21:50
 19/27 anonim ***** válasza:
19%

Magyarul, te költöztél abba a házba, melyben a férjed lakott eredetileg az anyjával.

Ergó: ez az ő otthonuk.

Na most attól, hogy te időnként bevásárolsz, még nincsen jogod dirigálni az ő otthonukban, ahová befogadtak.

Majd a sajátodban dirigálhatsz.

Ha lesz?!

2021. szept. 26. 21:53
 20/27 anonim ***** válasza:
47%

És a lakásvásárlás előtt hol lakott az anyós?

Egy beteg embert megváltoztatni nem fogtok. Az ultimátum nem használ, nincs cselekvőképessége birtokában. Meghalt a férje? Lehet, hogy attól depis? Mióta nem dolgozik? Hány éves? A férjed nem köteles eltartani, így rámegy a ti házasságotok. Orvoshoz kéne valahogy juttatni, hogy életképes legyen (jó eséllyel nem fog elmenni), vagy a sorsára hagyni, illetve ha van annyi fölösleges pénzetek - gondolom, nincs -, akkor egy kicsi albérletet fizetni neki, de semmi mást. Innentől kezdve ha éhenhal, a saját sara.

(A kérdés így körbejárva teljesen más irányba torkollott, mint ahonnan indult, nem tisztasági kérdésről van szó, hanem lakáskérdésről, és nem az anyósnál élősködő menyről, hanem a fián élősködő, kezeletlen beteg anyáról.)

2021. szept. 26. 22:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!