Mit tehetek, ha igénytelen az anyósom?
Nem én vagyok az, aki élősködik. Semmi betegségről nincs szó, és a 70 is messze van. Természetesen, ha ilyen dolgok gátolnák, akkor nem így állnék a témához.
Hogyan lehet munka mellett napi háromszor fürdeni? Egyszer hajnalban munka előtt, egyszer kora este munka után, a harmadik pedig már takarítás, főzés után, hogy lefekvés előtt tiszta legyek. Igen, én is belátom, hogy sok, de szerintem inkább ez, mint a semmi. Még arra válaszolva, hogy ő nem jut be fürdeni, szó nincs erről, hisz tekintve, hogy nem dolgozik, egész nap reggeltől estig elmehetne, de nem teszi, amíg egyedül van, de reggel és este sem foglalom a fürdőt órákon át. Kár ragozni. Mert ha épp habos hajjal állnék a zuhanyzóban, és jönni akarna, akkor is kiugranék és én örülnék a legjobban, hogy fürdik.
Eszetlen a szó, amit annyira keresel. Egy szóval nem mondtam, hogy jobb lennék, itt nem ez a kérdés, hogy ki jobb. Azt mondtam, hogy az a problémám, hogy nem fürdik, tehát büdös. Én fürdök, nem vagyok büdös. Nem a bőréről mondtam bármit is, így nem tudom, hogy jön ide a bőröm. A stílusodból pedig légy szíves vegyél vissza, mert azt hiszem én nem beszéltem így veled.
Nem, nem az én házam, a férjemé, DE én fizetem a rezsit, és ketten közösen vásárolunk be, együtt újították fel, a kedves anyós se a rezsibe, se a kajába, se semmibe semmit, mert évtizedek óta nem hajlandó dolgozni és a férjem tartja el. Mindenhogy próbált már beszélni vele, hogy ez így nem állapot, nem akar vele élni, nem akarja eltartani, de semmi eredmény.
Magyarul, te költöztél abba a házba, melyben a férjed lakott eredetileg az anyjával.
Ergó: ez az ő otthonuk.
Na most attól, hogy te időnként bevásárolsz, még nincsen jogod dirigálni az ő otthonukban, ahová befogadtak.
Majd a sajátodban dirigálhatsz.
Ha lesz?!
És a lakásvásárlás előtt hol lakott az anyós?
Egy beteg embert megváltoztatni nem fogtok. Az ultimátum nem használ, nincs cselekvőképessége birtokában. Meghalt a férje? Lehet, hogy attól depis? Mióta nem dolgozik? Hány éves? A férjed nem köteles eltartani, így rámegy a ti házasságotok. Orvoshoz kéne valahogy juttatni, hogy életképes legyen (jó eséllyel nem fog elmenni), vagy a sorsára hagyni, illetve ha van annyi fölösleges pénzetek - gondolom, nincs -, akkor egy kicsi albérletet fizetni neki, de semmi mást. Innentől kezdve ha éhenhal, a saját sara.
(A kérdés így körbejárva teljesen más irányba torkollott, mint ahonnan indult, nem tisztasági kérdésről van szó, hanem lakáskérdésről, és nem az anyósnál élősködő menyről, hanem a fián élősködő, kezeletlen beteg anyáról.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!