Beleegyezés nélkül nevelt gyermek vállalása?
27 éves vagyok a párommal élünk és a szüleivel. Külön házrészben de egy helyen. Anyósom nevelőszülő. Ezzel nem is lenne semmi probléma csakhogy nem minden gyerek fér el az ő lakrészükben. A mellettünk lévő szobában is van egy 15 éves tini lány aki cseppet sem mutatja az alkalmazkodás halvány szikráját sem. Sorozatosan problémák vannak vele és úgy került ide hogy anyósom se engem se a páromat nem kérdezte meg erről. Folyamatosan délig aludt egész nyariszünetben míg a többieknek már 7-kor kelni kellett. Állandóan kivételezik vele anyósom, pedig semmire nem lehet megkérni, hazudik, cigizik a lakásban pedig többször is szólva lett neki hogy nem kéne, teljesen hülyének néz minket. Mi viseljük el ha neki éjszaka van kedve zuhanyozni de odaát este 8 után egyik gyerek se tusolhat. Tehat van házirend úgymond a többieknek de mivel ő itt van velünk rá nem vonatkozik és viseljük el.
A párom nevén van minden anno nyilatkozott arról hogy folytathatja itt anyósom a neveloszuloi tevékenységet. Viszont most már mi is szeretnénk közös babát és nem szeretnénk a kicsivel nyomorogni mikor ez a különrész gyakorlatban is a miénk lenne.
Erre megint jön egy gyerek erről sem kérdezett meg minket. Így konkrétan fogalmam sincs hogy gondolja hogy majd gyereket vállalunk egy szobába. Nyilván szeretnénk a kicsinek mindent megadni tehát egy gyerek szobát is. Szóval teljesen tanácstalanok vagyunk, itt élünk de mégsem, nem látom fernek hogy mi alkalmazkodjunk mindig. Hisz nekünk is jogunk van a privát szféra kialakulására. Én elhiszem hogy ez a munkája meg pénze van belőle de mi a nyugalmunkkal fizetünk meg ezért. Pénzünk nincs arra hogy elmenjünk párom meg amugy se hagyná itt ami az övé. Elküldeni se akarjuk őket de nagyon jó lenne valami köztes megoldás. Es örülnénk ha az anyósom nem venné a gyerekekkel egy kalap alá mert már felnőttek vagyunk. Próbálunk velük erről beszélni, de jó lenne pár tanács.
"fogalmam sincs hogy gondolja hogy majd gyereket vállalunk egy szobába. "
Ti hogy gondolhátok hogy az ő nyakára szültök?
Ha nem tetszik, költözzetek el.
"Innentől nem olvasom tovább, mert nevelőszülőként pontosan tudom, hogy akkor nem lehetne nála ennyi gyerek, feltételek vannak."
Ezt ellenőrzik is rendszeresen? Mert nekem az jött le belőle, hogy anyós magához vette a gyerekeket, kérdezőék meg utána választottak le maguknak egy külön részt.
Szedjétek össze magatokat és nyugodt, határozott hangnemben mondjátok el az anyósnak a problémáitokat és keressetek közössen megoldást.
Ha nem sikerül kompromisszumot kötnötök, akkor bizony költöznötök kell vagy megelégedtek a jelenlegi helyzettel.
Off: A 15 éves lányra nyugotan szóljatok rá, apránként vezessetek be szabályokat, nem vagytok kötelesek mindent eltűrni tőle, ha erre nem vagytok képesek, nem álltok még készen a saját gyerekre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!