Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Beleegyezés nélkül nevelt...

Beleegyezés nélkül nevelt gyermek vállalása?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok a párommal élünk és a szüleivel. Külön házrészben de egy helyen. Anyósom nevelőszülő. Ezzel nem is lenne semmi probléma csakhogy nem minden gyerek fér el az ő lakrészükben. A mellettünk lévő szobában is van egy 15 éves tini lány aki cseppet sem mutatja az alkalmazkodás halvány szikráját sem. Sorozatosan problémák vannak vele és úgy került ide hogy anyósom se engem se a páromat nem kérdezte meg erről. Folyamatosan délig aludt egész nyariszünetben míg a többieknek már 7-kor kelni kellett. Állandóan kivételezik vele anyósom, pedig semmire nem lehet megkérni, hazudik, cigizik a lakásban pedig többször is szólva lett neki hogy nem kéne, teljesen hülyének néz minket. Mi viseljük el ha neki éjszaka van kedve zuhanyozni de odaát este 8 után egyik gyerek se tusolhat. Tehat van házirend úgymond a többieknek de mivel ő itt van velünk rá nem vonatkozik és viseljük el.

A párom nevén van minden anno nyilatkozott arról hogy folytathatja itt anyósom a neveloszuloi tevékenységet. Viszont most már mi is szeretnénk közös babát és nem szeretnénk a kicsivel nyomorogni mikor ez a különrész gyakorlatban is a miénk lenne.

Erre megint jön egy gyerek erről sem kérdezett meg minket. Így konkrétan fogalmam sincs hogy gondolja hogy majd gyereket vállalunk egy szobába. Nyilván szeretnénk a kicsinek mindent megadni tehát egy gyerek szobát is. Szóval teljesen tanácstalanok vagyunk, itt élünk de mégsem, nem látom fernek hogy mi alkalmazkodjunk mindig. Hisz nekünk is jogunk van a privát szféra kialakulására. Én elhiszem hogy ez a munkája meg pénze van belőle de mi a nyugalmunkkal fizetünk meg ezért. Pénzünk nincs arra hogy elmenjünk párom meg amugy se hagyná itt ami az övé. Elküldeni se akarjuk őket de nagyon jó lenne valami köztes megoldás. Es örülnénk ha az anyósom nem venné a gyerekekkel egy kalap alá mert már felnőttek vagyunk. Próbálunk velük erről beszélni, de jó lenne pár tanács.

2021. szept. 7. 16:34
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem a partnered még nem akar gyereket, de fél megmondani, ezért olyan szitut állított elő, ahova nem szülhetsz. Passzív agresszió.
2021. szept. 7. 17:32
 12/38 anonim ***** válasza:
93%

Ezzel nem is lenne semmi probléma csakhogy nem minden gyerek fér el az ő lakrészükben.

Innentől nem olvasom tovább, mert nevelőszülőként pontosan tudom, hogy akkor nem lehetne nála ennyi gyerek, feltételek vannak.

2021. szept. 7. 17:39
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Nos: van ezek szerint a párodnak egy ingatlanja. Az a story szempontjából mellékes, hogy ez anyósodék ingatlanja mellett van.

Anyósod nem költöztethet jogilag oda senkit és ez csak a párodon múlik, hogy érvényt szerez-e az akaratának. De nekem úgy tűnik, hogy inkább anyuci kedvence típus.

Az is egy opció, hogy eladjátok az ingatlant, anyós megoldja az életét, ti meg elköltöztök messzebb.

2021. szept. 7. 17:41
 14/38 anonim ***** válasza:
84%
A 12-es bizonyítja, hogy kamu.
2021. szept. 7. 17:42
 15/38 anonim ***** válasza:
87%

12

Meg eleve hogy nem veszik el a gyerekeket ha csak szívességből lakhatnak ott. Elég gyenge kamu lett.

2021. szept. 7. 17:57
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarjátok ezt, akkor vagy elközlötzők, vagy ennyit mondtok: NEM! Tudom, nehéz, de muszáj.
2021. szept. 7. 18:06
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
15, a szívességi használat, albérlet nem kizáró, de az igen, ha nincs hely. (12 voltam)
2021. szept. 7. 18:08
 18/38 anonim ***** válasza:
48%
Elköltözöl a pároddal. 27-20 évesen nem otthon kell élnie neki se.
2021. szept. 7. 18:12
 19/38 anonim ***** válasza:
93%
A privát üzenetedből elég sok cifra részlet kiderül, többek között az is, hogy bár tény, hogy a párod nevére lett véve ez az ingatlan bizonyos okokból, de gyakorlatilag ebbe ő egy fillért nem adott bele, csak a szülők, és nem is az volt a céljuk ezzel a vásárlással, hogy a párodnak adják, így azért nem túl etikus erre a házra sajátként tekinteni.
2021. szept. 7. 18:31
 20/38 anonim ***** válasza:
89%
Szeretem mikor a kakukk fióka kiabál, hogy az ővé és neki kell, amihez igazából semmi köze 😂
2021. szept. 7. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!