Tényleg zsugori vagyok? Férjem öccse házat szeretne venni. Férjem megemlítette a szüleinek, hogy adunk neki kamatmentest kölcsönt, ne a bankok pénzét gyarapítsa. Megemlítettem, hogy én nem vagyok abban biztos, hogy ebbe beleegyezek.
Figyelt kérdés
Megkaptam anyósomtól, hogy ez azért van, mert nem tudom, mi az a testvéri szeretet, (nincs testvérem), zsugori vagyok, ilyesmi. Azért bánt a dolog, mert én és férjem anno részint a szüleim pénzéből idnultunk el (anyósomék nem támogattak), nélkülük mi is nehezen boldogultunk volna. Van gyerekünk, szinte folyamatosan teljes munkaidőben dolgoztam mellette. Lányom pár év múlva egyetemre megy, nem érzem úgy, hogy jó ötlet lenne, hogy 10 éven át férjem öccsénél álljon a pénzünk. Szóval nem tudom. Egy testvérnek tényleg kötelessége támogatni a másikat? Úgy, hogy férjem öccse nem alapított családot, részmunkaidőben dolgozik, beutazta az elmúlt években fél Afrikát, tehát nem beteg vagy nincs ilyen nehézsége.2021. júl. 11. 18:34
3/52 anonim válasza:
Pénzügyekben se barát, se rokon. Ezt én nagyon meg tanultam. Semmiképpen ne menj bele.
Ha a férjed öccse lakás hitelt akar, tegye. De banktól, ne tőletek.
4/52 anonim válasza:
Ezt a férjed szúrta el, nem lett volna szabad - a te megkérdezésed nélkül - ilyet felajánlani sem.
5/52 anonim válasza:
Én nem mennék bele. Bármikor kisegítenénk a családot ha szükség van rá, de ez nem az a helyzet. Nem vagytok hitel intézet.
6/52 anonim válasza:
Nézd, ha több tíz millióm lenne és semmi konkrét cél, amire elköltsem, akkor még oké. Bár úgy is meggondolandó. De ha nem így van, sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő. Lehet, hogy nem szándékosan, hanem akaratán kívül nem tudná visszaadni, mert történik vele valami. És bizony lehet, hogy egyszer az a pénz majd nektek is nagyon fog kelleni. Támogassák anyósodék szerintem. Ez nem zsugoriság, pusztán logikus, előrelátó gondolkodás.
8/52 felkelhetetle válasza:
Mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér, ezt vésse mindenki jól a fejébe, ha rendet akar a pénzügyében!
9/52 anonim válasza:
Ez nem zsugoriság! Ha bankban tartanád akkor legalább minimális kamatot kapnátok. A probléma ott kezdődik, ha nem tudja megadni, akkor egy bank küldi a felszólítót, ti meg majd lábujjhegyen kerülgethetitek, hogy na légyszi, most már kellene.. Eleve, ha részmunkaidőben dolgozik, mellette utazgat nem egy megbízható ember.
10/52 anonim válasza:
Egy dolgot jól jegyez meg . Üzletben nincs se barátság, se rokonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!