Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg zsugori vagyok?...

Tényleg zsugori vagyok? Férjem öccse házat szeretne venni. Férjem megemlítette a szüleinek, hogy adunk neki kamatmentest kölcsönt, ne a bankok pénzét gyarapítsa. Megemlítettem, hogy én nem vagyok abban biztos, hogy ebbe beleegyezek.

Figyelt kérdés
Megkaptam anyósomtól, hogy ez azért van, mert nem tudom, mi az a testvéri szeretet, (nincs testvérem), zsugori vagyok, ilyesmi. Azért bánt a dolog, mert én és férjem anno részint a szüleim pénzéből idnultunk el (anyósomék nem támogattak), nélkülük mi is nehezen boldogultunk volna. Van gyerekünk, szinte folyamatosan teljes munkaidőben dolgoztam mellette. Lányom pár év múlva egyetemre megy, nem érzem úgy, hogy jó ötlet lenne, hogy 10 éven át férjem öccsénél álljon a pénzünk. Szóval nem tudom. Egy testvérnek tényleg kötelessége támogatni a másikat? Úgy, hogy férjem öccse nem alapított családot, részmunkaidőben dolgozik, beutazta az elmúlt években fél Afrikát, tehát nem beteg vagy nincs ilyen nehézsége.

2021. júl. 11. 18:34
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha még olvasod:

Őszintén érdekel, végül sikerült-e jobb belátásra bírnod a férjedet. Vagyis mi lett a végkimenetele a dolognak?

2021. júl. 11. 20:33
 32/52 anonim ***** válasza:
100%

#28-as. Így sem.

Mert ebből is lehet galiba bármikor.

Egész egyszerűen nem és pont. Erre vannak a bankok.

2021. júl. 11. 20:35
 33/52 anonim ***** válasza:
91%
Exem az anyjáéknak adott így pénzt, hogy majd megadják a ház eladása után. Nos, jelenleg bármennyire is az ő nevén van a lakás, anyuka nem hajlandó se fizetni se költözni. Ő albérletben nyomorog, és jár a bíróságra.
2021. júl. 11. 20:51
 34/52 anonim ***** válasza:
98%
Nekem a szüleim mindig azt mondták hogy akkora pénzösszeget adjak csak kölcsön amit nem bánnák ha nem kapnám vissza , mert akármi történhet pl.: megsérül a kölcsönkérő fél egy balesetben aminek következtében nem tud dolgozni és máris nagy eséllyel nem látom viszont a pénzem. Anyós meg ne más f@rkával verje a csalánt mert úgy könnyű.
2021. júl. 11. 20:55
 35/52 anonim ***** válasza:
100%

Én senkinek nem adnék kölcsön csak annyit amennyit nem sajnálnék elveszíteni.

Nagyobb összeget, főleg 10 évre valót biztos nem. Erre vannak a lakáshitelek.

Kamatmentesen meg főleg nem. Hiszen gondolj bele, évi 3-5%-ra hazudják az inflációt valójában meg érezhetően egyre kevesebbet ér a pénz. 10 év múlva vissza kapod akkor sehol nem leszel vele. 10 évre befektetnéd akkor legalább az inflációval szemben tartaná valamennyire magát.

2021. júl. 11. 21:28
 36/52 A kérdező kommentje:
Hú, nem számítottam ennyi válaszra, köszönöm. Nincs testvérem, és csak arra voltam kiváncsi, hogy ez tényleg olyasmi-e, ami testvérek között elvárható. Válaszolok pár kérdésre: Nekem férjem öccsével semmi bajom nincs, azért tettem anyós kategóriába a kérdést, mert vele (mármint az öccsel) erről nem is beszéltünk. Igen, Ő is elmúlt 40, mi is. Igen, anyós is ad neki pénzt, nem is keveset mert aggódik, hogy a fia eddig nem állapodott meg. Férjem öccse teljesen normális amellett, hogy eddig nem akart megállapodni, inkább utazgatott és szerintem elég nagy valószínűséggel el sem fogadná férjem felajánlását, nem olyan ember, tényleg. Férjem sem fog engem kikerülni, csak hirtelen jött nála is, és én most határozottan nemet mondtam. Csak anyósom döbbentett le.
2021. júl. 11. 21:33
 37/52 anonim ***** válasza:
97%

Az anyós reakcióját nem értem.

Mellesleg akkármeilyen rendes az öcsi, akkor is kategórikus nemet kell mondani.

Egy 40+ ember akinek semmilye nincs az elég gáz.

2021. júl. 11. 21:36
 38/52 anonim ***** válasza:
97%
Az a baj, hogy hiába " elvárható ", sokan szívták meg azt, hogy szerettek volna segíteni, és végül ők lettek gondban.
2021. júl. 11. 21:53
 39/52 anonim ***** válasza:
100%
Mindezek fényében továbbra is azt mondom, hogy ha komolyan feljönne, kizárt dolog, akármilyen világjó rendes ember.
2021. júl. 11. 22:22
 40/52 anonymousreview60 ***** válasza:
76%

Kérdező: "ez tényleg olyasmi-e, ami testvérek között elvárható" Hát, testvérek közt? Igen, de attól függ. Illik segíteni, hogy ne a bankot gazdagítsa. Ha van miből segíteni.

Kevés pénzt akár kamatmentesen is. De sok pénzt azért illik lepapírozni, hogyha pl. haláleset van, akkor érvényesíthető legyen. És ha már sokról beszélünk, akkor annyit kell visszaadni, amennyit kaptunk. Az meg minimum az inflációkövetést jelenti ugye.

De a te esetedben ne adj kölcsön.

2021. júl. 11. 23:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!