Tényleg zsugori vagyok? Férjem öccse házat szeretne venni. Férjem megemlítette a szüleinek, hogy adunk neki kamatmentest kölcsönt, ne a bankok pénzét gyarapítsa. Megemlítettem, hogy én nem vagyok abban biztos, hogy ebbe beleegyezek.
Kerdezo teljesen igazad van, ne adj penzt. Es ha elvaltok? Vagy lebetegszetek, vagy barmi tortenik es kell a penz? Ki jovobelato?
Amugy meg lehet talalni azt a hitelkonstrukciot ami nem olyan szivas, fizetheto, plane ha hosszu tavon gondolkodik.
Eszem ágában nem lenne, és hogyha a férjem pártolná ezt az elmebeteg ötletet, elválnék tőle.
Szórja el a saját pénzét hülyeségekre, mert alapesetben ebből semmit nem fogtok viszont látni.
Bartának, családtagnak kölcsönt adni csakis kéttanús szerződéssel, szigorú kikötéssel! Enélkül kizárt.
"Bartának, családtagnak kölcsönt adni csakis kéttanús szerződéssel, szigorú kikötéssel!"
Se.
Ha nincs miből, akkor nem kapod vissza akkor sem, ha lesz rá bírói ítélet.
latszik, hogy egyke vagy.
ne legyél irigy
10 év az nagyon húzós dolog.
A barátom 10 milliót adott az öccsének, de ez egyrészt max 1év, másrészt ha nem kapja vissza se fog problémát okozni.
"Illik segíteni, hogy ne a bankot gazdagítsa."
Az a baj, hogy a többség addig jut a gondolkodásban, hogy "ne a bankot gazdagítsuk". De azt elvárja hogy kamatmentesen adjanak neki akármennyi pénzt is. És a világ legnagyobb természetességével károsítanák meg a saját rokonukat. Hiszen azt a pénzt be is lehet fektetni, akkor legalább valamennyire tartja az értékét.
Persze ha azt mondanád egy ilyen embernek, hogy oké, adok kölcsön, de ugyanolyan feltételekkel, kamattal mint a bank akkor rögtön te lennél a legrosszabb ember a világon.
Nem szeretjük a bankokat, de azért a hitelezésben mégiscsak vannak alapszabályok.
Az egyik, hogy ne feszegesse a hitelnyújtó erejét.
A másik valami kemény biztosíték, és kemény szív.
Ilyen pl a jelzálog.
Sajnos a jövőben bármi megtörténhet, szóval az az életbiztosítás sem fosztogatásból lett kitalálva.
5-1O ezret a kocsmában is kérhetek kölcsön pár napra, egy hétre.
100-500 át a tehetősebb testvéremtől is.
De azért milliókat már nem szívesen kérnék, nem is adnék.
Velem, veletek is történhet bármi, amiért kellene az a pénz.
Akkor mehettek anyóshoz, vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!