Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Lehetne a férjem szüleit...

Lehetne a férjem szüleit "anyunak, apunak" neveznem? Mivel nekem nincsenek szüleim jól esne de nem merem megkerdezni tőlük. Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

2021. szept. 5. 08:28
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
91%
11.31-es vagyok, nem a szüleit, hanem a szüleimet :)
2021. szept. 5. 11:32
 42/48 anonim ***** válasza:
95%

Én anyunak hívom párom anyukáját. ( apukával nincs kapcsolat)

Nem gondoltam mögé soha semmit, mindig mondta neki, hogy szia anyu, aztán én is azt mondtam, hogy szia anyu. Soha nem szólt miatta, szerintem örül is neki.

Közös gyerekeknél is majd mamának fogod hívni, pedig akkor sem lesz a mamád. Szerintem ez kb ugyan olyan.

2021. szept. 5. 11:37
 43/48 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk teljesen normális, hogy a sógornőm és én is pl. Mamának szólítjuk a férjem nagymamáját. Az anyósom gyakran modogatja, hogy a lányai vagyunk, ha Anyunak akarnám szólítani biztos, hogy nem lenne ellenvetése. Szerintem első körben kérdezd meg a férjedet, hogy neki mi a véleménye róla, de ha jó a kapcsolat akkor nem olyan nagy ügy ez.
2021. szept. 5. 11:42
 44/48 anonim ***** válasza:
30%

A férjedet pedig bátyónak / öcsinek? Így fair... (bocs, de ebből ez is következne)

Értem, hogy mi miatt esne neked jól, de szerintem is kellemetlen egy ilyen kérést visszautasítani, emiatt feltenni is az, mert tudod, hogy ez csak formaság: olyat kérdezel majd, amire csak egy helyes válasz létezik.

2021. szept. 5. 11:45
 45/48 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező! Nagyon sajnálom, hogy ilyen hamar meghaltak a Szüleid. Nyugodjanak békében! Gondolom kisgyermek voltál még, mert ha ismerted volna őket, akkor nem akarnál mást helyettük anyunak vagy apunak szólítani a mostani világban, amikor legtöbb ember nem is egy párral éli le az életét. Régen evidens volt, hogy szólították az anyóst és apóst, mert alig volt válás. Szerintem mindenképp beszéld meg velük, hogy hogyan szólítsd őket. Felajánlhatsz ilyen alternatívákat, hogy anya/apa, anyu/apu, anyuka/apuka, édesanya/édesapa, anyósom/apósom, s csak egy példának Mari néni, Pista bácsi. Ha az első négy lehetőség közül szeretnék, mondd el nekik, hogy neked ez milyen jól esik, mivel nincsenek szüleid. Biztosan szimpatikusabbá fogsz válni a szemükben. Ahány ház, annyi szokás. Olvastam én olyat is, hogy az anyós és após azért haragudott meg a menyére, mert nem édesanyának és édesapának szólította őket. Legyen ez megegyezés kérdése. Mivel nem ők neveltek, így valóban úgy van, hogy csak pótolni szeretnéd a szüleidet, mivel hiányoznak neked, de sohasem leszel nekik olyan, mintha a lányuk lennél. Nevelőszülők mondják, hogy még a nevelt gyereküket sem szeretik úgy, mint a sajátjukat. Szóval én azt mondom, kérdezd meg tőlük, hogy szeretnék, hogyan szólítsd őket, ne kezdd el őket ad hoc jelleggel anyunak és apunak szólítani.
2021. szept. 5. 20:48
 46/48 anonim ***** válasza:
88%

Az idősebb szülők, nagyszülők számára anno teljesen természetes volt, hogy a menyük/vejük anyukának/apukának szólította őket, az ettől eltérő volt a furcsa.

Szerintem a szülőktől ennek a felajánlása csak azért nem történt meg, mert mivel ma már ez nem “divat”, így nem akartak kellemetlen helyzetbe hozni.

Én 68 éves vagyok, nekem anyukázni/apukázni kellett (volna) anyosomékat, de kifejezetten kellemetlen volt, mert éltek a szüleim, akikkel jó volt a kapcsolatom, anyósomekkal meg nem. Így aztán leginkább kerültem a megszólítást.

Saját menyem a nevemen szólított, én kértem így.

Aztán lettek az unokák, én Mama lettem, a menyemnek is teljesen automatikusan és ez így van jól.

Semmi kivetnivaló nincs benne, ha a Kérdező anyukának/apukának szólítja őket, ha a szívében is ezt érzi. Jóérzésű, melegszívű emberek ezt megértik és még örülni is fognak neki, hogy így érez. Én legalábbis a helyükben így lennék vele.

(De hogy mindenki megnyugodjon, a fiúk rákérdezhet náluk.)

2021. szept. 6. 12:23
 47/48 anonim ***** válasza:
83%

#46, de az anyuka meg apuka nem ugyanaz mint az anyu és az apu.

És ez itt a lényeg, hogy nem anyukázni akarja őket, hanem rendesen anyunak és apunak hívni.

2021. szept. 6. 15:54
 48/48 anonim ***** válasza:
95%

Ez nagyon emberfüggő és kapcsolatfüggő. Ha nagyon jó viszonyban vagytok és nagyon zavar, hogy a keresztneveiken szólítod őket, kérdezd meg (esetleg először négyszemközt az édesanyját, ha vele szorosabb a kapcsolatod). De szerintem ne ugyanúgy szólítsd őket, mint a férjed (pl. mama-anyu).

Apai nagyanyám első gyermeke, egy kislány, meghalt nem sokkal a születése után, így amikor apám és anyám összejöttek, nagymamám valami olyasmi szöveggel fogadta anyámat, hogy reméli, hogy jó lesz a viszonyuk, mert ő nem úgy érzi, hogy elveszti a fiát, hanem, hogy nyer egy lányt. Anyai nagymamám akkor még élt, de sajnos nemsokára meghalt. Anyám attól fogva "anyukának" (apám Mamának hívta) szólította az anyósát, de magázta ("Anyuka, tessék ideadni a tálat, majd én viszem!). Sokat elmond a kapcsolatukról, hogy anyám amúgy egy elég zárkózott ember, nem olyan érzelemkimutatós típus, de az anyósát még azután is "anyukának" szólította, hogy apámmal elváltak, méghozzá elég csúnyán...

2021. szept. 6. 21:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!