Lehetne a férjem szüleit "anyunak, apunak" neveznem? Mivel nekem nincsenek szüleim jól esne de nem merem megkerdezni tőlük. Ti mit gondoltok?
Nézd kérdező, nekem sincsenek szüleim, és igen, én is a férjem szüleit szeretem a sajátjaimként és ők is nagyon szeretnek, de eszembe sem jutott így hívni őket.
Hiszen bármilyen erős a kapcsolatunk, akkor sem a szüleim, ez az igazság.
"Tedd egyértelművé, hogy nem sértődsz meg, ha nemet mondanak. "
Bakker, már azon besértődött, hogy vadidegenek szerint nem jo otlet.
Sajnálom, hogy így alakult az életed, remélem, találsz majd megnyugvást.
Már máskor is mondtam, hogy vasárnap reggel a legotrombábbak itt az emberek.
Sokan hívják őket úgy, hogy “anyuka”, “apuka”. Tehát nem konkrétan “anyu”, “apu” - ez utóbbiak inkább akkor használatosak, ha mondjuk még kicsi a gyerek, és új párja lesz a szülőnek. Puhatolózz a párodnál először, hogy ő mit gondol erről, de szerintem ténylegesen így szólítani akkor próbáld őket, ha tőlük is megkérdezted, szabad-e.
Lehet, ez kicsit olyan, mint hogy régebben magázták az emberek a saját szüleiket. Ugyanígy egyes helyeken szokás volt így szólítani az anyóst és apóst, nem hiszem, hogy előtte megkérdezték volna, csak csinálták. Éppen ezt is megpróbálhatod, aztán kiderül, megfelelő-e nekik. (Még egyszer, nem anyu és apu, az olyan hatást keltene, mintha a pároddal testvérek lennétek.)
13!
Minotrombasag van abban, ha valaki egyertelmu választ ad egy egyértelmű kerdesre? Azon kívül ugye, hogy nem az elvárt "persze, biztosan nagyon fognak neki orulni" valaszt adja.
Honnan tudod, hogy nekem vannak e szüleim?
A neked nincsenek és nem is lesznek pedig egy tény, a világon semmi sértő nincs benne. Amúgy meg ha voltak, mármint ha ismerted őket, akkor kimondottan sértő és megalázó az emlékükre nézve hoyg egyáltalán felmerült benned a gondolat, hoyg mast anyának meg apának nevezz.
Amúgy konkrétan mi az a jelzi amit írtam rad és sértőnek tálaltad?
Ezt nem megkerdezni kell, hanem felajanlania a masiknak. Lehet, kis idovel majd mondják. Addig is orulj, hogy talaltal ilyen embereket, masnak a szuloje is gáz. Bocs, ha ez is fajt.
De kérdező, azok, ezek csak tények.
Az egy masik dolog, hogy neked faj.
Mas is irt ilyesmit pedig. Nem tudom, mikor haltak meg, bar gondolom, soha nem leszel tul. De pl mas is van igy, megse akad ki ilyenen feltetlenul. Akkor se, ha senki masa sincs a vilagon, mint neked a parod. Ha felzaklat, felejtsd el, leoj ki a kérdésből.
Angoltanár vagyok. Az angolban az anyós mother-in-law, az após father-in-law, a meny daughter-in-law stb. Szóval az angol úgy értelmezi a házasságot, hogy az ember a házasság útján kap egy új családot. Mother-in-law: törvény általi anya.
Angol nyelvterületen nem ritka, hogy anyának és apának hívják anyóst és apóst. Nem tudom, miért ne lehetne Magyarországon is, ha mindenkinek megfelel.
Szerintem is az a legjobb, ha megbeszéled a férjeddel. Ő puhatolózhat kicsit, megkérdezheti a szüleit, mit szólnának hozzá. Lehet, nem lenne ellenükre. Akkor meg mindenki jól jár. :)
De amint írták mások, anyuka és apuka megszólítás teljesen normális és gyakori Magyarországon, ami majdnem anyu és apu, szóval miért is lenne ez ördögtől való hazánkban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!