Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Párom anyja rendőrt akart rám...

Párom anyja rendőrt akart rám hívni, ez mennyire elvetemült? Vélemények?

Figyelt kérdés

Lényegében mielőtt összejöttünk már ellenezte a kapcsolatunkat, mert osztálytársak vagyunk..

Nem is ismert még akkor (de most sem ezek után).

Amikor nálunk voltunk minden nap hívogatta párom, hogy mi van vele, meg hogy jól van-e és van-e valami baj.

Amikor én voltam náluk folyamatosan mindenre szemrehányást tett és azzal jött, hogy fizessek rezsit hogy ott vagyok náluk. Mert csak akkor lennék vendég, ha 2 hetente 1x mennék max.

Hozzá teszem, hogy a kaját mindig magamnak vettem/vittem amikor átmentem és fürdeni is otthon fürödtem.

Aztán történt az, hogy elgurult a gyógyszer és mindenféle kitalált agyszüleménnyel nekem támadtak (anyós és apósjelölt) én meg megmondtam nekik, hogy többet nem akarom látni őket és hogy nem normálisak.

5 hónapja volt ez, azóta egyszer voltam náluk, mert lekéstem az utolsó buszt és ott kellett aludnom. Másnap az anyja rendőrt akart hívni ha nem húzok el azonnal.

Próbált már velük ezerszer beszélni párom is de mindhiába. Egyszerűen nem érdekli őket semmi és senki véleménye.

Eléggé meg van romolva az életük és ezt rajtunk vezetik le.

Összeköltözni még nem tudunk mert diákmunkából nem jön ki egy normális albérlet és nem is annyira biztos a munka diákként.

Várjam meg mire elvégezzük a sulit (május vége) és lesz normálisabb munkánk összeköltözni?

Vagy szakítsak mert ez annyira nem normális?

Annyira össze vagyok zavarodva mit kéne ilyenkor csinálni.

19L

2021. aug. 28. 00:43
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
52%
Nézzük a dolgot a párod szülei részéről. Addigi megszokott életükbe egyszer csak belecsöppen az ő megkérdezésük nélkül egy vadidegen ember, akinek a jelenléte feszélyezi őket mindennapi életvitelükben. Vagyis amit teszel ill. a "pároddal" tesztek, az tulajdonképpen egy kulturálatlan, másokra tekintettel nem levő viselkedés, amikor egy félig felserdült egyén úgy gondolja, hogy körülötte forog a világ és minden az ő akarata szerint kell történjen.
2021. aug. 28. 08:50
 22/35 anonim ***** válasza:
16%

Nem szulnek gyereket.

Meg mi ez a tiltas?tesok vagytok titokban vagy miért?

2021. aug. 28. 08:56
 23/35 anonim ***** válasza:
86%
Ilyen amikor csak papíron felnöttek. Keressenek albérletet stb.
2021. aug. 28. 09:01
 24/35 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem akarsz ilyen anyóst magadnak. Az egész életed megkeseríted vele.
2021. aug. 28. 09:03
 25/35 anonim ***** válasza:
86%
Nekem egyszer mondta anyósom, hogy menjek haza, inkább aludtam volna a híd alatt, mint nàla. Van taxi, ismerős bàrmi, ennyi tartàsod legyen, hogy nem mègy oda ahol nem szeretnek. Szakítani emiatt nem kell. Nemsokára össze tudtok költözni. Ha szeretitek egymást végig csinàljàtok.
2021. aug. 28. 09:23
 26/35 anonim ***** válasza:
83%
Ismertem ilyet 16 évesen összejött a lánnyal aztán fiú anyja választás elé állította vagy lakás vagy a csaj. A fiú kidobta 25 évesen a lányt, legszebb éveit elpocsékolta lány semmire. Amúgy látszik nem komoly mert anyját nem állítja le
2021. aug. 28. 09:36
 27/35 anonim ***** válasza:
78%

Vannak ilyenek. A párom nálunk lakott, ingyen, az teljesen oké volt a szülei szerint. Sőt, ránk kiabálták hogy nem főzünk neki eleget, elég minőségi kaját.

Én kb 2x voltam náluk kb 10-20 percre, egyszer egy pohár csapvizet kérni mertem, amit 100x rám kiabáltak.

Én a helyedben hagynám az egészet. Találsz mást is, akinek nem ilyen tetű a családja

2021. aug. 28. 10:04
 28/35 anonim ***** válasza:
49%
Jó lenne a másik felet is meghallgatni.
2021. aug. 28. 13:06
 29/35 A kérdező kommentje:

Mindig kiállt értem/értünk és válaszul egy hatalmasat lekevertek neki. Nem lehet velük normális, érett felnőtt módjára beszélgetni, mert mindig megbeszélnek egymás között mindent és azt a fejünkhöz vágják kiabálva meg megszégyenítő stílusban. Párom többször is kérdezte hogy adjunk e a rezsibe, azt mondták nem kell.

Már én is felajánlottam hogy besegítek, az se kellett.

Ha mosogattam rám szóltak flegmán, hogy azt se jól csinálom és inkább akkor fizessek mert több vizet engedtem hozzá mint ők szoktak. Aztán 1 hét múlva bocsánatot kértek, hogy ennyire bunkók voltak és azt mondták vigyek nyugodtan ruhákat oda, meg fürödjek nyugodtan mert családtag vagyok.

Persze ugyanúgy nem mertem, mert cikinek éreztem. Aztán 1 hónap múlva leüvöltötték a fejünket mert párom megette az ebédet amit hagytak, ahelyett hogy szóltak volna hogy figyu ha hazajövünk akkor pont azt kívánjuk, ne egyél otthon most.

Szóval egy hatalmas katyvasz az egész.

Én csak szeretnék békében élni a kis világunkban és építgetni a jövőnket, de ott tesznek keresztbe ahol csak tudnak.

Ha kiáll értünk akkor meg kapja a hatalmas pofonokat, bármit is mond.

Nagyon nehéz kibírni ezt a tanévet is így.

2021. aug. 28. 13:54
 30/35 anonim válasza:
53%

Ha 18 feletti ifjú férfival ezt teszik szülei, az bizony erősen ráutaló magatartás, hogy otthonról húzzon el.

Polgári Törvénykönyvünk szemlélete is az, hogy 18 feletti továbbtanuló fiatalnak szülei ne szállást, kaját adjanak, hanem tartásdíjat fizessenek.

Ptk.

XXII. Fejezet

A továbbtanuló nagykorú gyermek tartása

4:219. § [A rokontartásra és a kiskorú gyermek tartására vonatkozó szabályok alkalmazása]

A nagykorú gyermek tartására a rokontartás közös szabályait és a kiskorú gyermek tartására vonatkozó rendelkezéseket az e fejezetben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

4:220. § [A továbbtanuló nagykorú gyermek tartásra való jogosultsága]

(1) A továbbtanuló nagykorú, munkaképes gyermek a rászorultsági vélelem esetén kívül is jogosult a tartásra, ha szükséges tanulmányai indokolt időn belüli folytatása érdekében arra rászorul. A gyermeknek a szülőt a továbbtanulási szándékáról késedelem nélkül tájékoztatnia kell.

(2) Az (1) bekezdés szerinti tanulmánynak minősül az életpályára előkészítő szakképzettség megszerzéséhez szükséges képzés vagy tanfolyam, a felsőfokú végzettségi szintet biztosító alap- és mesterképzésben, valamint a felsőfokú szakképzésben folytatott tanulmányok folyamatos végzése. Nem érinti a tanulmányok folyamatosságát az a megszakítás, amely a jogosultnak nem róható fel.

(3) A szülő nem köteles nagykorú, továbbtanuló gyermekét eltartani, ha

a) a gyermek a tartásra érdemtelen;

b) a gyermek tanulmányi és vizsgakötelezettségének rendszeresen, önhibájából nem tesz eleget; vagy

c) ezáltal a szülő saját szükséges tartását vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné.

(4) A nagykorú gyermek érdemtelen a tartásra akkor is, ha a tartásra kötelezettel kellő indok nélkül nem tart kapcsolatot.

(5) A szülő a huszonötödik életévét betöltött, továbbtanuló gyermekének tartására rendkívül indokolt esetben kötelezhető.

4:221. § [A tartásdíj mértéke]

A tartásdíj mértékének meghatározásánál a továbbtanuló gyermek indokolt szükségleteit, saját jövedelmét, vagyoni helyzetét, a tanulmányai folytatásához jogszabály által biztosított kedvezményeket, támogatásokat és a szülők teherbíró képességét kell figyelembe venni.

4:222. § [Tájékoztatási kötelezettség a tanulmányok folytatásáról]

A továbbtanuló gyermek képzését, tanulmányait biztosító intézmény a tartásdíj fizetésére kötelezett szülőt - kérelmére - köteles tájékoztatni a tanulmányok végzésének fennállásáról vagy megszűnéséről.

[link]

2021. aug. 28. 14:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!