Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ilyen helyzetben inkább albérlet?

Ilyen helyzetben inkább albérlet?

Figyelt kérdés

Fiatal pár vagyunk. A férjem szüleinél lakunk. Viszont apósom egy pokolian agresszív ember, anyós mindent ráhagy, mert fél tőle. A párom idősebb testvérével, a saját másik gyerekével 15 éves kora óta nem beszél. Párommal is egyfolytában kekeckedik, kötözködik. Mindenbe beleszól arrogánsan, mindig minden úgy jó ahogy ő gondolja.

Szeretnénk külön menni. Megvan rá a keret is, h albérletbe költöztünk. Viszont a párom nagyszüleinek a háza az ő házuk mellett van. Nem lakja senki, anyósék mondják, mért nem megyünk oda, ott nem kell albérletet fizetnünk? Viszont ott is minden úgy lenne ahogy ők akarják. Még a kertet sem hagyják nekünk csinálni, csak úgy jó ahogy ők akarják. Akartunk egy garázst a nagyszülők házához, ami ugye a szomszéd ház. Apósom erre: ez is az én házam, itt akkor épül valami, ha én megengedem..

Szóval.. szabadság. Jól sejtem, hogy ha beköltöznénk a szomszéd házba, ugyanúgy uralkodni próbálnának rajtunk? Párom szerint ugyan ingyen lenne, de nem lennénk szabadok. Szerinte menjünk egy időre albérletbe, aztán ha úgy állunk esetleg, vegyünk egy lakást. Szerinte az albérlet mindenképp jobb, mert szabadok lennénk végre.. Mit gondoltok? Anyósék melletti ház"ingyen", vagy albérlet de nagyobb szabadság?

2021. aug. 27. 15:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
73%

18-as vagyok.

Azt nem értem, hogy akkor te miért nem akarsz lépni.

Férjed akar, pedig anyósékhoz ő áll közelebb. Nem kötöznek le titeket oda. Akkor mentek amikor akartok. Nem akarsz szabad lenni? Ha tudod, hogy irányítani akarnak, nem értem miért fontosabb a pénz, mint a szabadság! Nem éri meg a nyugalmat az a pénz? Vagy igazából jó úgy neked ahogy van?

Tudom nem olcsó ma egy albérlet, de ez ne legyen visszatartó erő! Tudod milyen boldog voltam amikor elköltöztünk anyóséktól? Boldogan vettem a konyhai eszközöktől kezdve mindent, jó érzés volt beköltözni, felkelni ott, haza menni oda! Nem a miénk volt, kicsike is volt, de ott otthon éreztem magam! Végre boldog voltam. (Anyósomék hazára sosem mondtam, hogy haza megyek akár a munkából. Mindig azt mondtam, megyek a szállásra... az albérletbe. Ott egy percig sem voltam otthon és sosem voltam családtag sem náluk. Igaz, mai napig sem tartanak annak. A legszebb, hogy a férjemet sem igazából, na mindegy...) Inkább fizettem többet, de végre magam ura lehettem. S tudod még úgy is tudtunk spórolni! A vicc az volt, hogy nem spóroltunk kevesebbet az albérletben, mert közben a férjem is többet kapott a munkahelyén ahogy nőtt a fizetése idővel. Nekem kevésbé nőtt úgy, de én meg megtanultam kevésből is spórolni. Mindig volt mindenre úgymond, csak esetleg ha nagyobb összegű dologról volt szó, összegyűjtöttük rá x idő alatt. A férjemet megtanítottam (meg hát muszáj is neki, mert úgysem hagynám, plusz belátta, hogy az én módszerem jó) türelmesnek lenni.

Mai napig amikor ránézek arra a lakásra ahol laktunk albérletben, úgy nézek rá, hogy onnan indult a mi saját közös külön életünk! Azóta vettünk lakást, bár meg a bank is tulajdonosa a hitel által, akkor is az már azért a miénk. Végre van egy igazi otthonunk, amit már kedvünkre alakíthattunk.

Én azt mondom, ne maradjatok! Majd meglátod ha elköltöztök, hogy utána nem is fogod érteni, miért akartál ott maradni. :)

2021. aug. 31. 14:28
 22/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Költözni fogunk. Igazából csak azt nem értem, hogy lehet egy szülő ilyen a gyerekével és annak a párjával.
2021. aug. 31. 16:06
 23/23 anonim válasza:
57%
Szerintem ne albérletbe menjetek, ha már házasok vagytok valami hitel? Babaváró? Inkább én személy szerint fizetném a havi 60ezres hitelt, mint valaki mást pénzeljek az albérlettel.
2021. szept. 2. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!