Már egy éve külön költöztünk a párommal egy másik városba. Messze vagyunk a családtól. Nekem azóta nincs munkám még mindig és egyedül vagyok egész nap egy albérletben. Más is van ilyen helyzetben?
Én ugyanígy vagyok.
Nehéz, mert az összes barátom otthon van, szóval nincs akivel eljárnék vagy hasonló. Annyi előnyben vagyok hogy nagyon rég óta táncolok és az itteni kis csapattal összehaverkodtam, elvagyok velük, de még nincs igazi barátom itt.
Általában bújom a netet állás után vagy felnézek a városba, de tudom, hogy nehezen telik a nap.
Haza emiatt nem vágyom, de rohadtul hiányoznak dolgok, emberek, szóval átérzem a helyzeted.
Keress valami hobbit az talán segít valamit. Menj boltba főzz valami finomat a párodnak vagy néha gondolj ki valami szexi meglepetést, amivel hazavárod.
Ha fizetős munkát nem találnék, akkor is keresnék valami önkénteset napi 4 órában, hogy ne legyen üres az önéletrajzom, illetve hogy emberek között legyek, ott is lehet ismerkedni, kapcsolatokat építeni (lehet van önkéntes milliomosfeleség akinek a férje tudna melót adni...)
De mondjuk nekem sose lenne gond gyerekfelügyeletet, takarítást vállalni, az azért mindenhol kell. Volt hogy 2 diplomával kutyát sétáltattam pénzért jobb híján, de sosem bírtam volna otthon tétlenül ülni, amíg a barátom gürizik.
Amúgy miért nem kezdtél el tanulni valami piacképesebbet a mostani végzettségednél? Egy év alatt már meglenne vmi OKJs, vagy egy diploma harmada, vagy egy új nyelvvizsga.
Nem fog senki becsöngetni az albérletbe, hogy munkát ajánljon.
Nem tudnék otthon ülni és siránkozni, magamat sajnáltatni.
Ha albérletben éltek, akkor gondolom elkelne egy második fizetés is a könnyebb boldogulás érdekében.
Mindenképpen elmennék munkát keresni- már csak azért is, ha esetleg valami csoda folytán a nagy szerelem nem tartana ki örökre, akkor ne kisemmizve, munkanélküliként, kiszolgáltatva kelljen hazakullognom.
A munkábajárás, munkahelyi közösség, a feladatok elvégzése megadná azt a "hasznosság" érzést, ami mellett már nem is kellene magadat sajnáltatni.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!