Ilyen helyzetben inkább albérlet?
Fiatal pár vagyunk. A férjem szüleinél lakunk. Viszont apósom egy pokolian agresszív ember, anyós mindent ráhagy, mert fél tőle. A párom idősebb testvérével, a saját másik gyerekével 15 éves kora óta nem beszél. Párommal is egyfolytában kekeckedik, kötözködik. Mindenbe beleszól arrogánsan, mindig minden úgy jó ahogy ő gondolja.
Szeretnénk külön menni. Megvan rá a keret is, h albérletbe költöztünk. Viszont a párom nagyszüleinek a háza az ő házuk mellett van. Nem lakja senki, anyósék mondják, mért nem megyünk oda, ott nem kell albérletet fizetnünk? Viszont ott is minden úgy lenne ahogy ők akarják. Még a kertet sem hagyják nekünk csinálni, csak úgy jó ahogy ők akarják. Akartunk egy garázst a nagyszülők házához, ami ugye a szomszéd ház. Apósom erre: ez is az én házam, itt akkor épül valami, ha én megengedem..
Szóval.. szabadság. Jól sejtem, hogy ha beköltöznénk a szomszéd házba, ugyanúgy uralkodni próbálnának rajtunk? Párom szerint ugyan ingyen lenne, de nem lennénk szabadok. Szerinte menjünk egy időre albérletbe, aztán ha úgy állunk esetleg, vegyünk egy lakást. Szerinte az albérlet mindenképp jobb, mert szabadok lennénk végre.. Mit gondoltok? Anyósék melletti ház"ingyen", vagy albérlet de nagyobb szabadság?
"Fiatal pár vagyunk. A férjem szüleinél lakunk. "
Amikor ennyit olvastam el, már akkor világos volt számomra, hogy albérlet a megoldás.
A többi utána csak megerösített ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!