Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ilyen helyzetben inkább albérlet?

Ilyen helyzetben inkább albérlet?

Figyelt kérdés

Fiatal pár vagyunk. A férjem szüleinél lakunk. Viszont apósom egy pokolian agresszív ember, anyós mindent ráhagy, mert fél tőle. A párom idősebb testvérével, a saját másik gyerekével 15 éves kora óta nem beszél. Párommal is egyfolytában kekeckedik, kötözködik. Mindenbe beleszól arrogánsan, mindig minden úgy jó ahogy ő gondolja.

Szeretnénk külön menni. Megvan rá a keret is, h albérletbe költöztünk. Viszont a párom nagyszüleinek a háza az ő házuk mellett van. Nem lakja senki, anyósék mondják, mért nem megyünk oda, ott nem kell albérletet fizetnünk? Viszont ott is minden úgy lenne ahogy ők akarják. Még a kertet sem hagyják nekünk csinálni, csak úgy jó ahogy ők akarják. Akartunk egy garázst a nagyszülők házához, ami ugye a szomszéd ház. Apósom erre: ez is az én házam, itt akkor épül valami, ha én megengedem..

Szóval.. szabadság. Jól sejtem, hogy ha beköltöznénk a szomszéd házba, ugyanúgy uralkodni próbálnának rajtunk? Párom szerint ugyan ingyen lenne, de nem lennénk szabadok. Szerinte menjünk egy időre albérletbe, aztán ha úgy állunk esetleg, vegyünk egy lakást. Szerinte az albérlet mindenképp jobb, mert szabadok lennénk végre.. Mit gondoltok? Anyósék melletti ház"ingyen", vagy albérlet de nagyobb szabadság?

2021. aug. 27. 15:43
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
94%
Oda se kellett volna koltozzetek, itt kezdodik a dolog. Egyertelmuen alberlet, nyilvanvaloan semmivel se lenne jobb bekoltozni a masik hazba, ha az apose. Bele is fog szolni mindenbe, bar ugye jogilag meg is teheti, az mas kerdes, hogy en nem bannek igy a gyerekemmel, de ez en vagyok.
2021. aug. 27. 15:53
 2/23 anonim ***** válasza:
97%
Nem kérdés, albérlet. A párod is így gondolja, és ő jobban ismeri a szüleit.
2021. aug. 27. 15:55
 3/23 anonim ***** válasza:
97%
Ne haragudj kérdező de te tényleg ennyire sötét vagy? Leirod, hogy rossz a viszony, az após elpofá.zta, hogy ott nincs építés mert az ő háza és ez még kérdés hogy oda költözz e ? Ennyire nem lehetsz h.ülye, ennyiből költözz be az apósod mellé és jövő héten jöhetsz ide panaszkodni. És miért építenél te garázst más házában? Abba te is raknál pénzt és az más háza? Még csak nem is a férjedé. Felújítanátok közösen és jó esetben együtt rakna ki titeket, rossz esetben megörökölni a 2 testvér, neked meg kopp. Kell ez neked? Most komolyan?
2021. aug. 27. 16:22
 4/23 anonim ***** válasza:
97%

"Fiatal pár vagyunk. A férjem szüleinél lakunk. "

Amikor ennyit olvastam el, már akkor világos volt számomra, hogy albérlet a megoldás.

A többi utána csak megerösített ebben.

2021. aug. 27. 17:14
 5/23 anonim ***** válasza:
96%
Egyértelműen albérlet.
2021. aug. 27. 17:18
 6/23 A kérdező kommentje:
Azt hittük, ha mi normálisan viselkedünk akkor ők sem fognak kekeckedni. De mindenbe beleszólnak szó szerint.Igazából egy vita során após már a férjem szemébe mondta, hogy "különben repültök a házamból..." Sajnos tudom, hogy igazatok van, de mi próbálunk jól kijönni velük, minden házimunkát megcsinálunk, és mégis mindig előjön ez az "én házam" dolog... Amikor az albérletet mondtuk, akkor meg mézesmázasan mondták: "hülyeség fizetnetek albérletet, mikor itt áll üresen a szomszéd ház".. De ott is ugyanez lenne biztosan.
2021. aug. 27. 17:48
 7/23 anonim ***** válasza:
95%
Igen. Albérlet
2021. aug. 27. 18:06
 8/23 anonim ***** válasza:
82%
Itt a gyakorin nagyon ritka az olyan társ,aki a saját szüleitől inkább menekül. Főleg férfiben. Becsüld meg, mert ő legalább melletted áll, és veled szeretne élni, nem anyuci cicijét cumizza. Hallgass rá, és menjetek albiba. Lehet hosszabb időbe fog telni, és sok lemondással is fog járni, hogy saját házatok legyen, de hodd ek, nem akarod te azt az éjjel nappal gyomorgörcsöt a párod szülei miatt.
2021. aug. 27. 18:14
 9/23 anonim ***** válasza:
90%
Albi
2021. aug. 27. 19:55
 10/23 anonim ***** válasza:
87%
Albérlet egyértelműen!
2021. aug. 27. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!