Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ilyen helyzetben inkább albérlet?

Ilyen helyzetben inkább albérlet?

Figyelt kérdés

Fiatal pár vagyunk. A férjem szüleinél lakunk. Viszont apósom egy pokolian agresszív ember, anyós mindent ráhagy, mert fél tőle. A párom idősebb testvérével, a saját másik gyerekével 15 éves kora óta nem beszél. Párommal is egyfolytában kekeckedik, kötözködik. Mindenbe beleszól arrogánsan, mindig minden úgy jó ahogy ő gondolja.

Szeretnénk külön menni. Megvan rá a keret is, h albérletbe költöztünk. Viszont a párom nagyszüleinek a háza az ő házuk mellett van. Nem lakja senki, anyósék mondják, mért nem megyünk oda, ott nem kell albérletet fizetnünk? Viszont ott is minden úgy lenne ahogy ők akarják. Még a kertet sem hagyják nekünk csinálni, csak úgy jó ahogy ők akarják. Akartunk egy garázst a nagyszülők házához, ami ugye a szomszéd ház. Apósom erre: ez is az én házam, itt akkor épül valami, ha én megengedem..

Szóval.. szabadság. Jól sejtem, hogy ha beköltöznénk a szomszéd házba, ugyanúgy uralkodni próbálnának rajtunk? Párom szerint ugyan ingyen lenne, de nem lennénk szabadok. Szerinte menjünk egy időre albérletbe, aztán ha úgy állunk esetleg, vegyünk egy lakást. Szerinte az albérlet mindenképp jobb, mert szabadok lennénk végre.. Mit gondoltok? Anyósék melletti ház"ingyen", vagy albérlet de nagyobb szabadság?

2021. aug. 27. 15:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%
Azért akarja, hogy a nagyszülői házba menjetek, mert neki érdeke, hogy továbbra is legyen, akin hatalmaskodhat. Dühös lesz, ha megmondjátok, hogy nem mentek oda, de tartsatok ki. Albérletbe kell menni, nem is kérdés.
2021. aug. 28. 08:16
 12/23 A kérdező kommentje:
Ahányszor felhoztuk az albérlet témát mindketten ugyanazt mondták: "csak nem fogtok havonta fizetni a lakhatásért, mikor itt az üres ház?? Nem lehettek ilyen buták.." Amikor elmondtuk, hogy mit csinálnánk a házzal, mit építenénk át, akkor: "itt semmit nem kell átalakítani" a válasz... Szóval keményen éreztetve vannak a tulajdoni viszonyok. A legmegdöbbentőbb apósom kijelentése volt egy vitában, ahol a férjemnek volt igaza egyértelműen: "..., vagy repültök a házamból..." Ez elég keményen hangzott. Viszont ugyanezt meg tudná csinálni, ha a mama házába költöznénk, az is az ő tulajdonuk.
2021. aug. 28. 09:47
 13/23 kovpet ***** válasza:
80%

"csak nem fogtok havonta fizetni a lakhatásért, mikor itt az üres ház?? Nem lehettek ilyen buták.."

De, fogunk.

"..., vagy repültök a házamból..."

Pontosan. Egy bérelt lakásba. Önszántunkból.

2021. aug. 28. 10:16
 14/23 anonim ***** válasza:
80%
Akkor szóljatok nekik, amikor már alá írva a bérleti szerződés, és épp a költözés előtt álltok. Ennyi. Másképp nem fog menni%
2021. aug. 28. 10:31
 15/23 A kérdező kommentje:
Kicsit olyan érzésem van, hogy azt akarnák, hogy éljünk velük így, ahogy most. Nekik jó. Ház körül mindent megcsinálunk, a házban is, szavunk nem lehet semmi nekünk semmire. Ha ők elgondolnak valamit, azonnal ugorjunk. Ha mi gondolunk valamit akkor kuss a nevünk. Minden különköltözési szándékunkat mintha megpróbálnák megvétózni ez olyan nagyon furcsa.
2021. aug. 28. 11:30
 16/23 kovpet ***** válasza:
85%

"Minden különköltözési szándékunkat mintha megpróbálnák megvétózni"

A ti életetekkel kapcsolatban nem hogy vétójoguk, de még sima szavazati joguk sincs. Nyilván jó nekik így. Nektek meg nem. Ezért hozzátok meg azt a döntést, ami nektek jó, ők meg szépen elfogadják, mert nem tehetnek mást. Ilyen a felnőtt élet.

2021. aug. 28. 12:03
 17/23 anonim ***** válasza:
81%
Mivel nincs joguk beledumálni a saját döntéseitekbe, hallgass ránk és költözzetek! Persze hogy jó nekik hogy mindent megcsináltok. Ingyen szolgák vagytok. Mert az egy dolog, hogy ott éltek és besegítetek ebbe-abba, de hogy mindent ti csináltok az felháborító!
2021. aug. 28. 13:10
 18/23 anonim ***** válasza:
73%

Apósék házába is csak beköltöznél mint egy albérletbe. De egy idegen tulaj

mégsem szól bele az életedbe (nem egy átalakításra gondolok), ahogy viszont az apósék teszik. Igaza van párodnak.

Bár az én férjem mondta volna akkoriban ugyan ezt amikor az anyjaéknál laktunk (2 évet). De ragaszkodott az anyjáék hazához mert ott majd hú de spórolunk. Kár, hogy neki eszébe sem volt mondjuk spórolni először, csak viták árán kezdett el 1 év után...

Ne kövesd el azt a hibát amit mi! Én nem szerettem ott lakni, mert nem szerettek, folyton kiakartak csinálni lelkileg olyan mocskos módon, hogy a férjem el se hitte nekem amit meséltem a családjáról, mert sosem előtte csinálták. Én albérletbe akartam menni, anyósék ugyan ezzel jöttek közben: minek adnátok egy idegennek a pénzt! De mindig emlékeztettek rá, hogy nincs közöm ott semmihez mert az ő háza. Én ezt tudtam jól. Engem nyírtak ott folyamatosan lelkileg ráadásul, hogy egy senkinek érezzem magam, én nem lehetek első a fiának... El akartak szerintem üldözni a fia mellől, mert a fia egyben bank is volt, akitől ha kellett pénzt kérni tudott és én elakartam vinni máshova ezt a bankot. Na egyszer bedühödtem és nem tettem többet szívességet, nem segédkeztem úgy mint azelőtt. Berágtak rám, hogy kimertem állni magamért velük szemben. Anyós elküldött minket máshova lakni rááám hivatkozva, mert hogy én generálom a feszültséget mikor én sírtam miattuk rengetegszer és csomó sertést lenyeltem, hátha akkor szeretni fognak ha nem leszek önmagam. Hát nem. Mentem onnan szíves örömest, mert én már előtte eldöntöttem, hogy megyek. Ez csak a férjemnek adta meg a kezdő lökést.

Ne akard, hogy te is ilyen helyzetbe kerülj, ennyire rosszba, hogy gyomorideged legyen a helyzettől, tőlük, a rossz döntésed következményeitől... Én megbántam, hogy akkor hagytam magam és jól van lakjunk ott. Azt hittem majd hamar elkerülünk onnan. De nem. Férjem is megbánta miután még jó ideig veszekedtünk az anyjáék miatt. Amiatt, hogy sokáig nem akarta elhinni amiket meséltem annak ellenére sem, hogy az anyja elzavart minket. Nem hitte el, hogy az kedves nő hogy mondhatott ugyan már olyanokat, hiszen ő nem hallotta a saját fülével... Lehet csak félre értettem. Ezzel akasztott ki. Biztos nem úgy gondolta... Deeee, úgy gondolta!

Örülj neki, hogy a férjed menni akar és szabad akar lenni! Nagyon örülj, hogy nem akar maradni és te akarj! Ő ismeri a szüleit ezekszerint hála istennek. Hallgass rá!

2021. aug. 30. 14:37
 19/23 A kérdező kommentje:
Mindig arra hivatkoznak a szülők, hogy a szomszéd házban nem kell albérleti díjat fizetnünk csak a víz gáz villany fűtés... Állandóan ezt szajkózzák, h minek adnánk még ki pluszban pénzt albérleti díjra a rezsin felül? Viszont így nem jó nekünk. Olyan is szóba került korábban, hogy kifizetjuk majd a házat, de akkor az a mienk. Arról szó sem lehet azt mondták. Marad az ő tulajdonuk. Függésben akarnak minket tartani úgy érzem.
2021. aug. 30. 14:52
 20/23 kovpet ***** válasza:
73%

"minek adnánk még ki pluszban pénzt albérleti díjra a rezsin felül?"

Mert ez a szabadságotok ára, azért.

2021. aug. 30. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!