Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Eladnátok a házat vagy kérnétek albérleti díjat?

Figyelt kérdés

Anyósom elhunyt. Van egy hitelmentes lakása, ahová beköltözött a párja is úgy 1 évvel ezelőtt.

A házat a férjem és az öccse örökölte. Az öccse el akarja adni, de most csak elég olcsón tudnák ezt megtenni. A férjem inkább kérne albérleti díjat az anyja pasijától. A férfi egyébként megbízható, évek óta ismerjük.

Ti mit tennétek?

(Tudom, hogy hivatalosan nincs beleszólásom, de a férjemmel megbeszéljük a családi dolgokat)

2013. júl. 23. 11:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mennyire van szüksége a öcsinek pénzre, ha van már saját lakása és eltudja tartani akkor hagynám az "apóst" albérletbe. Viszont, ha az öcsi ebből tudna új életet kezdeni akkor eladnám hiszen egy nem családtag miatt had ne várjon a semmire. No meg függ attól is, hogy az "apósnak" van hova mennie?!
2013. júl. 23. 11:31
 2/4 anonim ***** válasza:
58%

Ha a pasinak nincs hová mennie, akkor adnék haladékot kb. fél évre. De én jószívű vagyok.... ha megvenné a házat akkor adjátok el. Nehezen fogjátok eladni, mert aki házat akar, inkább épít, mint mástól vesz.

Albérleti díjat semmiképp nem szednék a pasitól. Az pofátlanság, pláne ha jól kijöttetek vele. Inkább azt lehetne, hogy megegyeztek a pasival, hogy rendben tartja a házat, építgeti, kifesti, helyre teszi, stb.

2013. júl. 23. 12:25
 3/4 anonim ***** válasza:

az anya pasija pláne ha még csak 1 éve jöttek össze akkor még nem "család tag"

én kérnék egy minimális bérleti díjat

és addig maradhatna ameddig nem sikerül eladni a házat

2013. júl. 23. 15:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem csak a CSALÁD érdekét nézzétek, és hirdessétek meg a házat. Amíg elkel, addig meg albérleti díjat fizessen, ha benne lakik.

A családban mamám pasija maradt a házában a halála után. Alig bírtuk kitakarítani belőle, mert a fejébe vette, hogy neki az jár...(mi gondoztuk haláláig, hordtuk orvoshoz, stb.) Közben volt saját háza. Mama házát lelakta, a bútorokat, ékszereket, fényképeket elhordta, és zárat cserélt. Nagy cirkusz volt mire megszabadultunk tőle.

2013. júl. 24. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!