Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Eladnátok a házat vagy kérnétek albérleti díjat?
Anyósom elhunyt. Van egy hitelmentes lakása, ahová beköltözött a párja is úgy 1 évvel ezelőtt.
A házat a férjem és az öccse örökölte. Az öccse el akarja adni, de most csak elég olcsón tudnák ezt megtenni. A férjem inkább kérne albérleti díjat az anyja pasijától. A férfi egyébként megbízható, évek óta ismerjük.
Ti mit tennétek?
(Tudom, hogy hivatalosan nincs beleszólásom, de a férjemmel megbeszéljük a családi dolgokat)
Ha a pasinak nincs hová mennie, akkor adnék haladékot kb. fél évre. De én jószívű vagyok.... ha megvenné a házat akkor adjátok el. Nehezen fogjátok eladni, mert aki házat akar, inkább épít, mint mástól vesz.
Albérleti díjat semmiképp nem szednék a pasitól. Az pofátlanság, pláne ha jól kijöttetek vele. Inkább azt lehetne, hogy megegyeztek a pasival, hogy rendben tartja a házat, építgeti, kifesti, helyre teszi, stb.
az anya pasija pláne ha még csak 1 éve jöttek össze akkor még nem "család tag"
én kérnék egy minimális bérleti díjat
és addig maradhatna ameddig nem sikerül eladni a házat
Szerintem csak a CSALÁD érdekét nézzétek, és hirdessétek meg a házat. Amíg elkel, addig meg albérleti díjat fizessen, ha benne lakik.
A családban mamám pasija maradt a házában a halála után. Alig bírtuk kitakarítani belőle, mert a fejébe vette, hogy neki az jár...(mi gondoztuk haláláig, hordtuk orvoshoz, stb.) Közben volt saját háza. Mama házát lelakta, a bútorokat, ékszereket, fényképeket elhordta, és zárat cserélt. Nagy cirkusz volt mire megszabadultunk tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!