Anyosod belenyulkal -e a hutotokbe, kiszolgalja e magat? Ferjed egyeb rokonai belenyulnak e?
Nalunk siman van, hogy ha pl anyos atjon, benyul a hutobe, sogoromnak ad pl abbol az etelbol, amit kulon a gyerekeknek csinaltam, pedig nekik foztem rendeset es abbol is ettek. Vagy multkor latom, hogy eszi a dinnyet az udvaron..
Amig valamit csinaltam, addig a hutoben levo egesz dinnyet felvagta es szelt maganak, kivitte es ette az udvaron. De nem is szolt..Vagy pl. elszaladok boltba mikor itt van, es latom hogy all neki kipakolni, amiket vasaroltam es tenne el az en konyhamba ide oda a cuccokat....de pl. ferjem novere is csinalta ezt.
Onnallo csaladi hazunk van, a ferjemmel felesbe vettuk. Ezek a dolgok nem furak?????
En sem sajnalom az etelt, szoktam nekik sutni, mindig fozok ha jonnek, csak ez a szo nelkul beleeves/dinnye felbontas mar szerintem tul van a hataron.
Olyan 20 percre lakunk, azert nem a szomszedba, csak unokazni azert jonni szokott.
Mivel sogornom is egy masik alkalommal ezt csinalta, a bevasarolt elelmiszereket elkezdte kipakolni, es anyosom is tole fuggetlen egy masik alkalommal, ezert gondolom,hogy ez naluk termeszetes. Ezt szerintem nem illik, de nem feltetelezek rosszindulatot, csak tudatlansagot maximum.
Amugy sincs ertelme,hogy elkezd pakolni a konyhamban, utana meg en nem talalom a dolgaimat, amiket vettem.
Illetve eleg nagy a hazunk, amit most vettunk, es amikor jottek a rokonok korbe akartam vezetni oket, anyosom meg beelozott es o vitte korbe a rokonokat, mintha o lenne a hazigazda. Ez is rosszul esett, es szerintem csak meg akarta nezni a szobakat, kivancsi volt, hogy hogy rendeztem be. Szerintetek ez pl. Nem illetlenseg? En nem akarok problemat csinalni, ďe azert...
Számomra is fura, idegen. De magamból indulok ki. Utálnám ha más így pakolgatni, nyúlkálna a hűtőbe, még saját szüleimtől is idegen lenne(nem is csinálnak ilyet). Mióta elköltöztem és hazalátogatok, akkor sem nyúlok így be a hűtőbe, hiába a szüleimé. De ez neveltetés gondolom. Meg kell mondani, hogy majd te kipakolsz, nem kell segíteni, te magad szereted pakolni. A hűtőkievés ellen nem tudom mit lehetne tenni azon kívül, hogy elmondod ezt nekik.
Ez a rokonok körbevezetése is elég pofátlan. Lesznek még itt bajok bőven ha nem húzod meg a határokat, plusz férjed nem áll a talpára(mert végül is az ő családja, neki kellene ezt megbeszélni velük).
Ahány ház, annyi szokás. Nálunk ez nagy faragatlanságnak számít, de voltam már olyan helyen, ahol úgy nyitottak, hogy nyugodtan szolgáljam ki magam, nem kell kérni se.
Ha jön a párom és megtetszik neki valami a hűtőben, megkérdezi, hogy megeheti-e, pedig én csak annyit kértem tőle, hogy szóljon, ha valami nála fogy ki, hogy tudjam, hogy kell venni.
Az anyósod valószínűleg nem akar illetlen lenni, csak nem tudja, hogy nálad ez nem így illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!