Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyosod belenyulkal -e a...

Anyosod belenyulkal -e a hutotokbe, kiszolgalja e magat? Ferjed egyeb rokonai belenyulnak e?

Figyelt kérdés

Nalunk siman van, hogy ha pl anyos atjon, benyul a hutobe, sogoromnak ad pl abbol az etelbol, amit kulon a gyerekeknek csinaltam, pedig nekik foztem rendeset es abbol is ettek. Vagy multkor latom, hogy eszi a dinnyet az udvaron..

Amig valamit csinaltam, addig a hutoben levo egesz dinnyet felvagta es szelt maganak, kivitte es ette az udvaron. De nem is szolt..Vagy pl. elszaladok boltba mikor itt van, es latom hogy all neki kipakolni, amiket vasaroltam es tenne el az en konyhamba ide oda a cuccokat....de pl. ferjem novere is csinalta ezt.

Onnallo csaladi hazunk van, a ferjemmel felesbe vettuk. Ezek a dolgok nem furak?????

2021. aug. 6. 00:30
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
12%

Igen. Akárki jön, az első, hogy megmondom nekik, nyugodtan szolgálja ki magát, mert én nem szeretnék tízpercenként ugrálni, hogy xyz kívánságait teljesítsem.

Aki amit szeretne, vegye ki, viszont ha megeszi vagy keveset hagy, akkor szóljon, hogy tudjuk pótolni.

Én nagyon kellemetlenül érzem magam olyan helyen, ahol kuncsorogni kell az ételért, vagy bármiért, vagy hogyha megéhezek, de a vendéglátó pl pihen, akkor így jártam, mert egy kenyeret sem kenhetek meg magamnak.

2021. aug. 6. 10:51
 22/36 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként ahelyett, hogy kéthetente itt vergődsz, beszélhetnél vele.
2021. aug. 6. 10:52
 23/36 anonim ***** válasza:
89%

Simán kirúgnám azonnali jelleggel, főleg hogy ha meg se kérdezi, szabad-e.

És nem érdekelne, ha emiatt összevész velem a feleségem.

2021. aug. 6. 11:03
 24/36 kovpet ***** válasza:
97%
Utas nem nyúlkál a kormányhoz vagy a váltóhoz, vendég nem nyúlkál a hűtőbe és nem mosogat vagy pakol. Majd otthon.
2021. aug. 6. 11:16
 25/36 anonim ***** válasza:
90%
#24: ...és utas még a rádióhoz se nyúlkál. ;)
2021. aug. 6. 11:33
 26/36 anonim ***** válasza:
75%

Ez kultúrált embereknél működik. Nálunk pl úgy van, hogy a tesóm és a sógornőm simán kiszolgálják magukat, de mondtuk is nekik, hogy nyugodtan. Közeli barátoknál szintén az van, hogy ha kell valami, akkor vegyék ki bátran a hűtőből. Ha főzünk, akkor is mindig mondjuk, hogy ott a kaja a hűtőben, vegyenek nyugodtan ha éhesek.

Ez fordítva is így van, de van egy határ. Én is kiveszem tesóméknál a vizet a hűtőből, csinálok magamnak kávét stb, de nem turkálok és zabálom kétpofára a gyerekek kajáját és semmi mást. :D

2021. aug. 6. 12:13
 27/36 anonim ***** válasza:
87%

Én megértelek, mert tudom, hogy egy közeli családtagnak nehéz megmondani, hogy "eddig és ne tovább".

Szerintem nagyon sokat számít az is, hogy ezek a vendégek 1-2 órára jönnek, vagy egész napra esetleg több napra.

Hozzánk az egyik fiamék jönnek több napra, mivel messze laknak.

Nem lenne gond, ha benyúlnak a hűtőbe, de egy reggeli vagy vacsora alkalmával az egész hűtőt átvizsgálják.

Ha jönnek sok mindent vásárolok, nemcsak reggelihez, vacsorához, hanem a főzéshez is.

Igen, zavar, mert olyan mint egy leltár!

Volt, hogy odaálltam a hűtőhöz, hogy majd én megterítek, előszedek mindent a hűtőből, de mindig eszükbe jutott, hogy kellene egy kis mustár, majonéz, kecsap stb. nem volt értelme.

Én sem tudom mit tehetnék az állandó kotorászás ellen!

1 éve vannak együtt és a covid miatt, még nem voltam náluk, de mivel ez engem zavar, így valószínű nem leszek képes rá, hogy mindent végignézzek, átkotorjak az ő hütőjükbe.

A fiamat mondjuk nem zavarná, a barátnőjét nem tudom.

2021. aug. 6. 13:12
 28/36 anonim ***** válasza:
26%
Bezzeg én meg rá nem bírom venni egyiket se, hogy oldják már meg maguknak... nem gyerekek. :D
2021. aug. 6. 13:53
 29/36 anonim ***** válasza:
96%
Nálunk aki nem a háztartásban lakik, az nem is nyúlkál a hűtőbe. Természetesen megkínáljuk őket étellel, itallal, bármiből fogyaszthatnak, de nem otthon vannak, nem nyúlkálhatnak csak úgy bele a hűtőbe, szekrénybe.
2021. aug. 6. 13:54
 30/36 anonim ***** válasza:
93%

Engem nagyon zavarna. De az is igaz, hogy nincs is idejárkálás szerencsére.

Kivéve az egyszem lányom és vejem, ők nem zavarnának, ha benyúlnak a hűtőbe, de ők mindig meg is kérdezik, vagy vegyem ki inkább én (pl. kávétejszínt).

2021. aug. 6. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!