Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom több szâz kèpet...

Az anyósom több szâz kèpet rak ki a lányomról a facebookra a kérésem ellenére? Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
A minap megkértem anyósomat, hogy ne osszon meg nyilvánosan fotókat a kisbabámról mert nem szeretném, mert ő kitett 1-2 képet. Mi az apjával egyâltalán nem teszünk ki képet róla mert ez a döntésünk.azt mondta rendben, elnézést is kért, semmi konfliktus nem volt ebből. Ma reggelre válaszképp viszont az anyósom többszáz fotót osztott meg egy albumba gyűjtve a gyerekről. Olyanokat is amiket a tudtom nélkül készített az otthonunkban, videókat rólam a babával pizsomában, olyan intim képeket a szülés után amikről azt se tudtam, hogy a férjem elküldte neki. Mit tudok tenni, hogy eltűnjenek a fotók az 1 év alatti gyerekemről, amikbe én nem egyeztem bele!?próbáltam jelenteni a képeket de nem volt olyan kategória amibe passzolt volna...

2021. júl. 5. 06:53
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
98%
A férjed hogyhogy nem szól neki, nekem a fiam már leorditotta volna a a fejemet.
2021. júl. 5. 12:49
 32/43 anonim ***** válasza:
92%
Megdöbbentem. Felháborító az anyosod tette. Az én gyerekemrol sincs egy fotó sem. Nem is lesz.
2021. júl. 5. 19:53
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

Jelenteném az összes képet, emellett írnék neki messengeren:

Kedves Margitka!

Kiskorú gyermekemről a törvényes gondviselője beleegyezése nélkül osztott meg nyilvánosan képeket az interneten. Kérem az összes érintett fotót törölni, ellenkező esetben jogi útra terelem az ügyet.

2021. júl. 5. 21:09
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

33!

2x jelentettem végig anyósom összes képét, annyit ír vissza a facebook, nem sért semmi alapelvet... 🤷‍♀️

3x írtam, kértem, sőt parancsoltam anyósomat szedje le. A mai napig fenn vannak neki...

2021. júl. 5. 22:07
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

#34, az intim kép, illetve az engedély nélküli kép szerintem működik

De az utóbbi büntetőjogi kategória is, a facetól függetlenül.

Ne hagyd annyiban!

2021. júl. 5. 23:21
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

Engedély nélküli kép opció nincsen... csak ha intim.

3x pörgettem végig a lehetőségeket, nincs olyan kategória, aminek az megfelelene, hogy olyan személyről készült aki nem egyezett bele.

34 voltam

2021. júl. 6. 05:24
 37/43 Kelemen Éva 62 válasza:
93%

Nos, én, mint anyós :) Az exmenyem azt mondta, hogy ő nem szeretne fb-gyereket a fiából, de én, ha akarok oszthatok. Ritkán teszem, és többnyire megbeszéljük :) Az idővonalamat csak ismerőseim látják.

Amit tanácsolni szeretnék az az, hogy közelítsd meg máshonnan a témát. Rengeteg helyen olvasom, hogy a pedofilok így (is) keresnek potenciális áldozatokat. Ha a Mama nyíltan osztogat, akkor valószínűleg nyíltak az adatai is. Nem nehéz kideríteni hol lakik, csak egy kis számítógépismeret kell hozzá. Minél több a kép egy tündi-bündi gyerekről, annál gyakrabban feldobja az fb, és ez veszélyforrás lehet. Nem biztos, hogy ezt könnyű lesz megmagyarázni, hiszen az internet árnyoldalaival sokan nincsenek tisztában, el sem hiszik, hogy ilyesmi lehetséges, különben is az máshol történt. Keress ilyen történeteket és dugd az orra alá, hogy ezt akarod? Az imádott unokádnak? És lehet hivatkozni a különféle tv krimikre is. Hülyén hangzik? Mik is voltak a Derrickben és a Columbóban? És most mik vannak a Hawaii FiveO-ban? Nem légből kapott történetek, hanem a valóság, kicsit átdolgozva, esetleg néhány történés összemosva. Vezesd le logikusan előbb a pároddal megbeszélve, utána egymást támogatva az anyukájának is. Sok sikert :)

2021. júl. 6. 06:31
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

#36, megnéztem.

A bejegyzénél jobbr a fent a három pöhtty, abból nyílik egy menü. Ott van a támogatás kérése.

Az is egy menü, a legalsó a "Valami más".

Azt megnyitva a legalsó a

"Privát képek megosztása"

Alulról az ötödik a :

"Nem beleegyezésen alapuló intim képek"

2021. júl. 6. 10:40
 39/43 anonim ***** válasza:
26%
A kitett dolgok mellett ott van három pont, ha arra rámész az egérrel, akkor választhatsz, hogy ezeknek az eltávolítása. Arra kattintasz, és visszavonódnak a képek - azt hiszem.
2021. júl. 6. 17:05
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

38!

Arra mentem én is rá. De mivel nem meztelen képek (a hátsóját es a micsodáját takarja a pelus pl) már nem is ütközik szabályba.

Visszadobta a facebook, hogy ezek nem sértenek semmit.

Az olyan képek, ahol meg pl ketten vagyunk a gyerekkel, azok meg főleg nem.

36voltam

2021. júl. 6. 18:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!