Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Valóban jobban fog később is...

Valóban jobban fog később is ragaszkodni a kislányom így anyósomhoz?

Figyelt kérdés
Főként azoknak a válaszára lennék kíváncsi, akik anyóséknál laknak, laktak. Az 1 éves kislányom sokszor úgy érzem jobban ragaszkodik anyósomhoz mint hozzám. Mivel ide született mert nem tudtunk saját lakást, házat venni, ezért amióta hazahoztuk a kórházból anyósom a kezdetektől fogva segít mindenben. Örülök is ennek mert egyedül tényleg nem bírtam volna szerintem a nehézségeket, de kislányom mostanra már nagyon ragaszkodik hozzá. Még apósomhoz férjemhez is jobban. Ők mindig nyitott beszédes határozott természetűek voltak és tudnak vele sokat szórakozni nevetni amit a kislányom nagyon szeret. Szereti ha foglalkoznak vele megnevettetik. Anyósom újszülött korától fürdeti éjszakázott is vele sokat mivel nagyon hasfájós volt. Tudom hogy nekem kellett volna de mivel eléggé kimerültem a kórházban meg első gyerekes ként fogalmam sem volt mit hogyan kellene csinálnom így segített sokat. Mindig csak nála nyugodott meg a hasfájós időszakaiban nagyon sominden új dolgot apossal tanították meg neki. Én nem biztos hogy ennyi mindent tudtam volna hogy meg lehet vele tanítani kicsin. Szoptatni se tudtam mivel a bimbóvédő miatt sok levegőt nyelt így hasfájós lett meg nem is volt elég tejem. 1 hetet ha próbálkoztam itthon aztán tápszert adtunk neki mert kicsi súllyal született és már éhes volt nagyon. Tény hogy én vagyok vele a legtöbbet itthon de délután amint hazajön valaki és meglátja már hozzá akar menni. Főleg anyós apósért van oda de a férjemhez is ragaszkodik azért. Mivel én eléggé csendes zárkózott természetű vagyok ezért nem tudok vele úgy bohockodni megnevettetni mint ők. Néha nevet nálam is de legtöbbször eljátszik meg sír nyűgös ha egyedül vagyok vele. Tudom hogy többet kellene beszélnem hozzá határozottnak lenni mert így azt fogja hinni ő a főnök és nem fog hallgatni rám. Màsnál is akik anyosnal laknak jobban ragaszkodik hozzájuk?
2021. jún. 25. 15:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
32%
Unatkozik, föleg hog yitt a nyár.
2021. jún. 25. 21:55
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos te nem vagy az anya igazából ,mert anyós fürdete,kelt fel hozzá ringatta foglalkozik vele ,persze hogy jobban kötödik hozzá még aposhoz meg a férjéhez,téged meg kb idegenek tart.
2021. jún. 26. 05:25
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem csoda, hogy alig ragaszkodik hozzád, gyakorlatilag a többi családtag gondozza és neveli.

Nem is játszol vele, még csak szoptatni se szoptatod, mitől alakulna ki kötődés?

Én kocka férfiként el nem tudtam képzelni, mit fogok kezdeni egy újszülöttel, de 1 hónapos korától mindig játszottam vele, ringattam én is, és így hozzám is kötődik, nem csak az anyukájához, aki egész nap babusgatta, szoptatta.

2021. jún. 26. 09:06
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Hogy ragaszkodna hozzád, mikor kb te semmit nem csinálsz vele?!

Anyosnak szülted, vagy magadnak?! Mert itt nagyon úgy tűnik, a mamának....

Kapásbol nem vállaltam volna gyeteket más nyakára. Nekem mar ez nem fér bele....

Anyós éjszakázik, fürdeti, játszik vele, tanítja... akkor te minek vagy?!

Bimbóvédő miatt nem.szoptattad... és ha nem használtál volna?!

Ez mind kifogás, csak nem tudod beismerni, hogy elbactad...

2021. jún. 26. 09:24
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Az nem úgy megy, hogy a befektetett munka és erőfeszítés, ami az anyasággal jár, nem kell, de a jutalom, a gyerek ragaszkodása igen. Anyósod rakta bele a melót, övé a jutalom is. Talán el kéne kezdeni csinálni valamit ahelyett, hogy csak nyivákolsz.
2021. jún. 26. 10:31
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Jól megmagyaráztad magadnak, hogy te "nem vagy olyan alkat", azért nem foglalkozol a gyerekeddel, a férjed és a szülei meg "olyan alkatok", és ők azért foglalkoznak vele. Kérdező, millió meg egy introvertált ember létezik, akik remekül tudnak a gyerekükkel foglalkozni, együtt csinálni valamit, énekelni, vagy csak betenni egy mosást (ma a kisfiam azon röhögte könnyesre magát, 8 hónapos, hogy egyesével dobáltam a ruhákat a mosógépbe). Szóval hiába magyarázod, hogy ilyen meg olyan alkat vagy, a valóság attól nem változik: nem foglalkozol a gyerekeddel, csak létezel mellette, ő pedig ezt már tudja, és tisztában van vele, hogy tőled semmire nem számíthat, azért játszik inkább egyedül. Magyarázhatod napestig, attól még te vagy ezért a hibás, nem az, hogy anyósnál laktok. Egy csomó más ember is lakik az anyósánál, és képesek foglalkozni a gyerekükkel. Te vagy a hibás. Most akkor ismerd ezt be, szedd össze magad, nyiss ki egy mondókás könyvet és olvass fel neki ma 3 mondókát. Holnap 4-et. Nem tudom. Csak csinálj már valamit!!
2021. jún. 26. 12:24
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Depressziós vagy, menj kérj segítséget. Nem kötődsz a saját gyerekedhez. Ezt a kifogás gyártást, hogy első gyerek, és ezért nem tudsz semmit, fejezd be. Ilyen hozzá állással 5 gyerekről se tudnál gondoskodni.
2021. jún. 26. 13:01
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól emlékszem az első kiírt fórumodra, ott le is írtad, hogy Te nem is akartál még szülni, csak a nyomás hatására.

Hát nem kellett volna..

2021. jún. 26. 13:07
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Azóta olvastam több kérdését is. Én azt hittem 18 év körüli a kérdező csak a stílusa alapján de azért idősebb
2021. jún. 26. 13:29
 20/22 anonim ***** válasza:

Nekem anyukám azt mondta, mikor hazahoztuk a babát, hogy " te csináld a dolgokat körülötte, hogy hozzád ragaszkodjon!". Tehát nem ő, nem anyós, nem Mancika néni, nem a postás, hanem én. És milyen igaza lett!!! Kaptunk néha segítséget amikor kellett, de mindent én akartam alapból csinálni vele, ez kvázi megerősítés volt abban, hogy ez így van rendjén. Hálistennek én vagyok jelenleg az Atyaúristen a gyereknek :) persze ha jön családtag és játék van, akkor az újdonság varázslatos, le se kakkant igazán. De ha valami van akkor hozzám rohan.

Itt is anyós nagyon sokat akart jönni segíteni, minden este fürdetés meg mit tudom én, de 4 nap után meguntam, én akartam csinálni mindent. Mondtam neki h ha kell akkor szolok, köszönöm a segítséget. Hallottam a hangján hogy megsértődött, de bakker többet lattam mint a saját anyámat, és már volt amikor kezdett elszaladni vele a ló :D előjött a mindent jobban tudok hangneme, na az volt az utolsó segédkezős napja. Együtt lakni bárkivel? Csak ha hajléktalan leszek. :)

Nem tudom hogy miért mennek bele az emberek, nekem ennyire nem fontos a saját vityilló épitése h évekig gyerek szerepben legyek 😵

2023. okt. 21. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!