Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért van az, hogy az anyósok...

Miért van az, hogy az anyósok általában akkor "elviselhetetlenebbek", ha fiuk van?

Figyelt kérdés
Egy anyós általában sokkal kibírhatatlanabb, több vele a gond, ha fia van, és a fia barátnőjét kell szapulni. Miért van ez? Itt is több ilyet olvasni. Vagy csak a nők panaszkodnak?
2021. ápr. 2. 18:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%

#10 Nagyon tetszik ez a válasz, végre őszintén bepillantást enged egy fiús anya érzelemvilágába.

De a lányoddal kapcsolatban nem érzel olyat, hogy "másnak neveled"? Miért? Egyszer neki is fontosabb lesz egy férfi, akivel többet oszt majd meg az életéből, mint veled.

Az én anyósom is eléggé "szerelmes" a(z egyébként egyke) fiába, és éreztem rajta, hogy legszívesebben "megtartaná magának", sajnálja hogy "elviszem". Egyelőre nekem is csak egy fiam van, de még mindig nem tudom értelmezni ezt a hozzáállást. Engem jobban aggasztana az, ha nem találna párt és nem lenne normális élete, hanem örökké rajtam csüggne. Nem azért, mert meg akarnék tőle szabadulni, hanem azért, mert ez nem egy teljes és boldog élet NEKI, hanem inkább nyomorúságos. Megszakadna a szívem érte.

A furcsa, kóros "szerelmességen", mint okon kívül a 9-es tippjeivel is egyetértek. Egyenjogúság ide vagy oda, sajnos a háztartás és gyereknevelés a legtöbb családban még mindig nagyobbrészt "női munka", és mivel ezeket a feladatokat minden nő ismeri, sok közös témát szolgáltatnak, másrészt minden nőnek megvannak róluk az eltérő elképzelései, így sokszor tudnak alapot szolgáltatni arra, hogy belekössenek az anyósok a menyükbe.

2021. ápr. 3. 16:36
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

Nem bírják elengedni a fiukat.

Illetve több a súrlódási pont is. A férj valószínűleg nem fog összekapni a felesége anyjával a háztartás-gyerekneveles témakörben. Viszont a feleseget zavarhatja, ha anyós folyton kéretlen tanácsokkal látja el.

Egyébként minden párnál, akik így hirtelen eszembe jutnak, a fiús anyuka telefonál gyakrabban és a fiú családjához kéne menni folyton anyuka elvárása szerint.

2021. ápr. 3. 17:51
 13/18 anonim ***** válasza:
86%
" másik ami bennem felmerült, hogy gyakran a kapcsolattartás inkább női feladat" Pontosan. Hány ilyen kérdés van itt is, ahol a feleségre hárul a férj szüleinek szórakoztatása aztán esetleg az ápolása is. Eléggé szomorú, mert fordítva nem hiszem, hogy sok férj megtenné ugyanezt.
2021. ápr. 4. 17:28
 14/18 anonim ***** válasza:
74%
10 Én is köszönöm a választ, végre anyós szemszögből is olvasni normális választ.
2021. ápr. 4. 17:30
 15/18 anonim ***** válasza:
39%

Mert a menyekkel is tobb baj van mint a vejekkel, oda vissza igaz.

Kiveve persze az eroszakos ferjeket. Azok pusztuljanak.

2021. ápr. 8. 11:17
 16/18 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem azért, mert sokat változott a világ. Akinek ma felnőtt fia van, az még abból a generációbòl való, amikor bár a nő is dolgozott, de az ő feladata volt minden háztartási feladat és a gyereknevelés is. Már ez szerintem rengeteg konfliktust szül. A mai feleségek, már nem nyaljàk ki a férjecskéjük fenekét... A másik a gyereknevelés...az meg katasztrófa...
2021. ápr. 22. 19:06
 17/18 anonim ***** válasza:
73%
Nalunk ferjem anyukajaval először semmi bajom nem volt, aztán èszrevettem h soha egy büdös szót nem kérdez a fiáról h h vagy vagy h megy a munka?....azóta van 2 unokajuk hat meg tudom számolni 1 kezemen h az elmúlt 2 évben hányszor jöttek ide. Nekem ebből lett elegem. Most megszuletett sogornöm kisbabája ott már 2x 2 hetet voltak 2 hónap alatt uh ez mindent elmond...pedig a ferjem nagyon jó ember nagyon jó apa. Nem tudom a szülei miért ilyenek;(
2021. ápr. 24. 17:15
 18/18 anonim ***** válasza:
73%
17-es vagyok, multheten megijedtek h feljonnek hozzánk tegnap lemondtak h inkabb elmennek nyaralni egy faházba. Én már a kapcsolattartassal sem foglalkozom letiltottam a csoportjukat neha megnèzem őket azt kesz
2021. ápr. 24. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!