Kellene főznöm ebédet/vacsit ha párom szüleit áthívjuk? Vagy ez csak régi kopott hagyomány és már nem lesz rossz a vélemény rólam? Visszatetsző ha sosincs ebédmeghívás csak meghívás?
Eredetileg egy hidegtálat akartam javasolni, vagy mártogatóst, esetleg valami olyasmit, amit anyósék tuti sosem főznek (kínait, spanyolt vagy valami hasonlót, kritizálja azt, ha tudja).
De az utolsó hozzászólásaid alapján lehet, hogy a kommunikációtokat is megpróbálnám más megvilágításba helyezni.
1. A női ismerőseim akkor szoktak hosszasan a főzésről diskurálni, amikor egyáltalán nem találnak más közös témát. Ha nem tetszik a téma válts, de ne legyél bunkó.
2. Olyasmit mondani anyósodéknak, utalni rá vagy bármilyen kacsintással vagy hasonló módon utalni rá, hogy milyen a szexuális kapcsolatotok a fiúkkal, egyszerre bántó, nevetségessé teszed magad vele és bemutatod, hogy nem tudsz viselkedni. Szerintem a jövőben hanyagold.
3. Anyósék szexuális életéhez sincs közöd. Ne utalgass rá, hogy mennyit szexelnek. Amúgy meg egy gyors menet belefér az egyik reklámszünetbe jóformán.
4. Valószínűleg a tv műsorok a másik téma, amivel megpróbálnának nyitni feléd. Ha neked ez nem tetszik, akkor gondolkodj el rajta, hogy neked melyik témák lennének érdekesek, amihez hozzá tudsz szólni, akár olvass utána a hobbijuknak és tegyél fel kérdéseket.
Latod megis lepontoztak a feministak:)
De orulok hogy vannak meg ilyen nok mint te 😊 anyosodek buszkek lehetnek rad!
Kérdező!
Igen, főzhet a férfi is. De ha átjönnek hozzátok, akkor nyilván nem a kisfiuk főzési tudására kíváncsiak, hiszen azt már ismerik. Inkább a tiédet szeretnék megismerni.
67es vagyok.
Éppen arra próbáltam érveket hozni, hogy nem kötelező csak a nőknek főzni. De oké, akkor maradjunk annál a jól bevált megoldásnál, hogy az asszony helye a konyhában van, úgyhogy kérdező, igenis kötelező főznöd az anyóséknak, párod meg csak dögöljön a kanapén ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!