Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem akarom látogatni a párom...

Nem akarom látogatni a párom családját betegség miatt, de elvárják, hogy megjelenjek, tudok diplomatikusan középutat találni?

Figyelt kérdés

Náluk nagyon fontos, hogy a testvérek a barátnőikkel-feleségeikkel otthon legyenek valamennyit látogatóban, az alapján osztályozzák a barátnőket, hogy ki mennyire szociális.

Az egyik testvér a feleségét és a saját gyerekeit is hozza délutánonként a nagyszülőkhöz, főleg akkor, ha a gyerekek betegek, és nem mehetnek bölcsibe. Ez azért gond, mert én már sokadik alkalommal kapok el valamit a gyerekektől. Az anyuka annyival lerázza, hogy semmi bajuk a gyerekeknek, csak köhögnek kettőt, és máris hazaküldik őket a bölcsiből. Eddig a legdurvább, amit elkaptam, egy másfél hetes torokgyulladás volt, de láz, torokfájás, hasmenéses betegségek is voltak már. Én meg nem akarok jópofizásból napokig rosszul lenni.

Szeretem a gyerekeket, és eljátszok velük, ezért én a "jó barátnő" buborékban vagyok. Egy másik barátnő megszívta, mert nem vett részt a családi életben, őt betették a rossz buborékba, és ki is beszélik a háta mögött. (Rólam eddig pozitívakat mondtak a hátam mögött, szerencsére.)

Na most olyan nincs, hogy a gyerekeket ne hozzák a betegségük miatt, mindenképpen jönnek a nagyszülőkhöz. Én nem tehetem meg, hogy nem megyek látogatóba, mert nem akarok buborékot váltani. Az anyukával nem beszélhetek erről, mert nem veszi komolyan, csak nevetgél, hogy a bölcsis gondozók ellenük vannak, az apuka meg nem vesz rólam tudomást, szerintem a nevem se tudja. Én ugye nem vagyok családtag.

Ti mit tennétek, bevállalnátok, hogy ne látogassátok a családot? Ha nincsenek ott a gyerekek, szeretek ott lenni.

2021. febr. 23. 19:06
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
92%

buborék, boszik, kegyvesztett.. mik ezek? arisztokrata család vagytok a 19. századból?

Megmondod: kedves Juli néni, ne haragudjon, de én és Pista nem megyünk a kövi összejövetelre, mert DOLGUNK van, és akkor nem kellett a betegséget se kimondanod, ha ilyen nyuszi vagy kérdező :D

2021. febr. 24. 11:29
 22/42 anonim ***** válasza:
87%
ja, és 21. vagyok, tanítónő vagyok, nem ok nélkül küldjük haza a gyerekeket az iskolából (kovidtól függetlenül 2 éve is volt, hogy beteg lett egyik tanítványom, és hazaküldtem)
2021. febr. 24. 11:30
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges ennyire teperni, mert biztos van olyan, főleg egy nagycsaládban, ahol valaki nem kedveli a másikat. Hidd el, téged is kibeszélnek, és nem csak a jó dolgok kerülnek szóba. Ha viszont neked fontosabb a "jópofi buborékban" lenni, mint elkerülni egy többnapos betegséget/rosszullétet, akkor nincs miről beszélnünk.

Anyósom is ilyen volt eleinte. Mikor először nem vettünk rész egy családi eseményen, mert olyan szarul voltam, hogy az ágyból nem tudtam kimászni vagy 3 napig, én is megkaptam, hogy "csak túlreagálom, gyenge vagyok, egy nőnek mindent ki kell bírnia...", majd a terhességem alatt változott meg a véleménye. Már az utolsó hetekben jártam, jött a vizesedés, haskeményedés, brutál derékfájás, újra a rosszullétek, mikor random felállított a család látogatóba. Persze anyós bepróbálkozott, hogy reggeltől estig maradnának, de apósom lebeszélte és belátta, hogy bizony nem vagyunk egyformák.

Ha normális a család, akkor ezeket a dolgokat (előbb vagy utóbb) megértik, ha nem, akkor nyalizhatsz életed végéig és elég egy kis baki, hogy lehúzzanak a barát-listáról.

2021. febr. 24. 15:18
 24/42 anonim ***** válasza:
75%
Olyan távol vannak ezek az arisztokratáktól, mint Makó Jeruzsálemtől :D
2021. febr. 24. 15:42
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

"Dehát nálunk az a szokás, hogy mindig jöttök

"Nálunk meg nem. Csókolom!"

Ezzel csak azt akartam írni, hogy miért is lennének előrébb valóak az ő szokásaik, mint a tietek?

Ez lehet még nem zavar téged, de ahogy egyre felnőttebb leszel és egyre inkább ki akarod majd alakítani az önálló felnőtt életedet a pároddal, majd úgy fog egyre jobban zavarni. Főleg hogy nem lesz semmi szabadidőtök kettesben.

2021. febr. 24. 17:47
 26/42 anonim ***** válasza:
88%

A másik barátnő nem megszívta, hanem megvan a magához való esze és elegendő önbecsülése, hogy egy ilyen naccsága ne tudja ugráltatni és szerintem pont nem érdekli, hogy egy ilyen majom nő kibeszéli a háta mögött, ugyanis az nem őt minősíti, hanem a drága anyóst, akibe a leírás szerint annyi intelligencia szorult mint egy tizenéves pletykás fruskába.

Ha jót akarsz magadnak akkor nőj fel és csak akkor menj oda, ha akarsz és kész, és tanuld meg egyenesen megmondani a gondolataidat, például: Klárika néni, én most nem megyek, mert a múltkor is egy hétig hasmenésem volt a gyerekek miatt, és most nem lehetek beteg, de üdvözlök mindenkit, tessék átadni. Nem bonyolult. És tanuld meg letojni, hogy mit gondolnak rólad mások. Egyébként meg csak azért mert hozzád nem jut el, ezer százalék, hogy téged is kibeszélnek, csak mondom. Ezek a fajták mindenkit kibeszélnek, csak jól titkolják. Egy ideig.

Üdv a rossz feleség buborékból

2021. febr. 25. 09:17
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

En sem szoktam beteg lenni,de ha sógoromékhoz ellátogatunk ahol az egyik gyerek nàthás tuti h másnap fáj a torkom,nátha,köhögés💁‍♀️bàr tény h állandóan betegek és nem szokásuk szólni elötte ha esetleg vendègségbe megyünk.

Bezzeg ha a párom náthás nem kapom el,de gyerekektöl mindig.

2021. febr. 25. 10:27
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

Mond azt h te is beteg vagy aztán pont.

Vagy nem mész el,párod megmondja dolgod van ha megkérdezik mi meg kell mondani magánügy

2021. febr. 25. 10:29
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem szívta meg a másik barátnő, hanem jól járt, hogy magának osztahtja be a szabadidejét, és nem kell egy ilyen alattomos kígyó anyósnál csücsülni állandóan.

A barátod mit szólna, ha a te családod is ilyen nyomás alá helyezné őt? Sőt, a drága anyósod mit szólna?

Aki pedig mindig megy a gyerekekkel: hát neki lehet ennyi igénye van össz-vissz, hogy anyóséknál üljön a szabadidejében, a legtöbb ember azért vágyik arra hogy normális programokat csináljon a párjával, vagy csak egy hosszú hét után otthon üljenek és filmezzenek. Majd te is rájössz.

A párodnak annyit kell megmondanod, hogy értse meg, nálatok nem ez a szokás a családban, nem szeretnél ennyiszer vele menni. Remélhetőleg megérti. Bár ha ő folyton ott dekkol majd nélküled is, abból lesznek még problémák, mint már fentebb írtam is, semmi időtök nem lesz kettesben.

2021. febr. 25. 13:23
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

Sógoromék, olyan pofátlanok, hogy péntektől vasárnapig ott vannak anyóséknál(ott is alszanak,de van hogy csak az unoka marad ott), ezt akkor is csinálják amikor fertőző beteg a gyerek,de olyankor is mentek amikor tudták, hogy a nagyszülők betegek és ágyban fekszenek.

Persze a nagyszülők a hülyék amint nem mondanak nemet. Legutóbb hisztiztek miért nem puszilom meg az unokát, mire szárazon közöltem, hogy megfáztam és nem akarom megfertőzni, jött a sértődés,de utána csak azért sem.

Te vagy az ostoba, ha olyan embereknél akarsz bevágódni akik nem tisztelnek, nekem több évem elment arra mire megtanultam, hogy anyósomék akkor sem szeretnek és azóta nem is teperek. Sokkal jobb így és képeld mióta nem teperek, ők jobban igyekeznek mint valaha XD

2021. febr. 25. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!