Mennyire bocsájtható meg egy ilyen dolog?
Gyerek még nincs, de azon problémázol, hogy "odaadnád" nekik, vagy nem.
Ha ennyire hányhatnékod van anyóstól-apóstól, nem kerülsz velük kapcsolatba.
A pároddal szépen megbeszéled az érzéseidet a szüleivel
Aztán vagy elfogadja, vagy nem, ha nem óhajtasz nagyszülősdit játszani velük,ha lesz gyereked .
Amíg pici, úgyse marad ott nélkületek a leendő gyerek.
Ha akkor nem tartod megfelelőnek a viselkedésüket a gyerekkel, akkor majd megbeszéled a pároddal, hogy te nem akarod akkor sem, ha nagyobb lesz. Ennyi.
7! Sejtettem, hogy lesz aki ezt írja, sok kérdést olvastam már, mindig akadnak ilyenek. Nem tudom ez miért hihetetlen, rengeteg szülő van, aki veri a gyerekét, vagy egyéb módon megalázza.
8! Gondolom nem mindenért sírnak a gyerekek órákig, ami esetleg a nagyszülőnek szemet szúrhat,hogy megtörtént vele, de ha nem vagyok ott én nem látom pl. egy fej beverés, lehet akkor kisírja magát, de abból is lehetnek komolyabb gondok. Amikor agyrázkódást kaptam, mert fejbe rúgtak labdával akkor kisírtam magam, aztán legközelebb akkor fakadtam sírva, amikor a doki azt mondta, hogy bent kell maradni a kórházban :D Csak akkor már voltam elég nagy ahhoz, hogy szóljak anyukámnak, hogy mi történt, külsőleg semmi nyoma nem volt a dolognak. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeket meg is lehet félemlíteni, hogy ne szóljanak. Ilyen eset is rengeteg van.
Lehet , hogy rosszul tettem fel a kérdést, mert nem főképp az érdekelt volna, hogy ha lesz gyerekünk mennyire megbízhatóak az ilyen nagyszülők, akik a saját gyerekükkel is így bántak. Inkább az érdekelt, hogy hogy lehet ezt feldolgozni, megbocsátani, ha így bántak valakivel a szülők. Nekem normális szüleim vannak, mindig figyeltek rám, lehet ezért sem tudok ezen ennyire túllépni.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!