Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy gondolod: Ha nem vagy...

Hogy gondolod: Ha nem vagy jóban apósodékkal, a házastársadra tekintettel akkor is valamilyen szinten muszáj neked is kapcsolatot tartani velük vagy nem?

Figyelt kérdés

Nem konkrét kérdés, csak elméleti, de aki a gyakorlatban is megéli, az leírhatja. Nyilván nem várható el, hogy házastársad rosszban legyen a szüleivel, de ha gyerek is van őt sem tilthatod el csak azért, mert nem kedvelitek egymást apósoddal vagy anyósoddal. De a kérdés az, hogy ennek ellenére neked is muszáj kibírni velük minimálisra szorított időt, vagy teljesen annullálhatod őket?

Miközben a pároddal meg teljesen normális kapcsolatban vagytok, ez a körülmény sem ront rajta.

Ki hogy oldja meg?

2021. febr. 17. 19:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Eddig miatta elviseltem, de már nem. Akkora a gyűlölet, hogy megkeseríti az életem. Párom megy hozzá a gyerekekkel.
2021. febr. 20. 00:15
 12/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell lenyelni semmit.

Bár anyósom-apósom nincs már, de én pl. a férjem felnőtt gyerekeivel nem tartok kapcsolatot, mert kölcsönösen nem bírjuk egymást. (Egyiknél lettek gyerekek, utána már ő nyíltan elvárta volna, hogy ott nagymamázzak, de nem így működik, szóval kisgyerek ide vagy oda, akkor sem. Tudom, nem ugyanaz a szitu, csak mert valaki írta, hogy ha kisgyerek van, akkor "muszáj" az anyóssal/apóssal jópofizni. Hát nem.)

2021. febr. 20. 11:17
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fontos, hogy a férjem azt érezze, hogy én nem kavarom direkt a szart senkivel. Nem keresem azok társaságát, akiket nem szeretek, sem a saját, sem az ő családjából, de amikor ők keresnek, akkor kedvesen válaszolok, eleget teszek a meghívásnak. Vannak olyan rokonaink mindkettőnknek, akiket a hátunk közepére se kívánunk púpnak, és baromi tahók tudnak lenni, de amíg kettőnk közül az, akinek rokona, jópofizik, addig nálunk a másik is tartja a hátát. Aztán otthon megbeszéljük, hogy a világ bunkója a nagyanyám, vagy az ő nagybátyja. A nyíltan két tűz közé szorításnak szerintem semmi értelme, mi vagy kollektívan nem megyünk rokonlátogatni, vagy együtt megyünk.

Különben én is jobban szeretem hallani a saját fülemmel, mit mondanak ki, pláne a gyerekeim előtt, mint hogy az legyen, hogy látom az arcukon itthon, hogy valamelyik "jóember" megint kavarta a békataknyot, aztán harapófogóval kelljen kihúzni, hogy mit hazudoztak össze megint.

2021. febr. 20. 13:44
 14/15 anonim ***** válasza:
Akinek a szülőjével a gond van, annak kéne helyreraknia őket,hogy tudják, hogy hol a helyük, különben hosszútávú gondok lehetnek. Erre viszont nem mindig hajlandóak a delikvensek, mert végső soron jó ez így nekik meghalt nagy áldozatok is vannak.
2021. febr. 21. 07:18
 15/15 anonim ***** válasza:
mégha ( meghalt) , csak elirtam
2021. febr. 21. 07:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!