Hogy gondolod: Ha nem vagy jóban apósodékkal, a házastársadra tekintettel akkor is valamilyen szinten muszáj neked is kapcsolatot tartani velük vagy nem?
Figyelt kérdés
Nem konkrét kérdés, csak elméleti, de aki a gyakorlatban is megéli, az leírhatja. Nyilván nem várható el, hogy házastársad rosszban legyen a szüleivel, de ha gyerek is van őt sem tilthatod el csak azért, mert nem kedvelitek egymást apósoddal vagy anyósoddal. De a kérdés az, hogy ennek ellenére neked is muszáj kibírni velük minimálisra szorított időt, vagy teljesen annullálhatod őket?
Miközben a pároddal meg teljesen normális kapcsolatban vagytok, ez a körülmény sem ront rajta.
Ki hogy oldja meg?
2021. febr. 17. 19:10
2/15 anonim válasza:
Csak annyira, amennyire elvárom a páromtól, hogy a szüleimhez viszonyuljon.
3/15 anonim válasza:
2-es, szerintem ez azért nem reális megközelítés, mert a szüleid lehetnek tündérek is, akkor a párodnak nem is nagy teljesítmény pozitívan viszonyulni hozzájuk.
4/15 anonim válasza:
Nyilván nem muszáj. De én azért megpróbálnék mély levegőt venni és kibírni egy ebédet vagy egy gyors látogatót. Ha látom hogy a gyerekeket szereti velük legalább kijön megpróbálnék semleges viszonyt ápolni vele. Illetve mégis csak ő a párod anyja/ apja, valamilyen szinten így is úgyis muszáj vagy vele találkozni. Tetszik nem tetszik le kell nyelni sajnos.
5/15 anonim válasza:
Nálunk ez egyszerű, mert ők utálnak engem és nem is hívnak magukhoz amióta csak a fiukkal vagyok egyszer láttak élőben. Most, hogy jön a baba remélem nem változtatnak a jó szokásukon, mert semmi kedvem egy olyan házba menni, ahol tudom, hogy nem látnak szívesen. Max ha majd az unokát látni akarják, akkor inkább szállodában alszom a gyerekkel, napközben meg átviszem mutatóba. 300 kilométerre laknak, szóval hálistennek nem kell majd sokszor menni, mert a férjem most is utál négy órákat vezetni, gyerekkel meg még rosszabb egy ilyen hosszú út.
6/15 anonim válasza:
Nem. Én egyenes ember vagyok - túlságosan is -, ha valakivel nem vagyok jóban, akkor nem vagyok jóban. Évek óta nem beszélek anyósomékkal, de a férjemet soha nem tiltottam, sőt, a boszi ellen se beszéltem soha (kivéve persze amikor le akarták húzni anyagilag őt, de az más tészta). Férjem tök magától megszakította velük a kapcsolatot később, szóval nálunk elrendeződött a dolog. "Szerencsére" az én anyám ugyanabból a fajtából való, így vele meg a férjem nem szokott beszélni, én meg szökőévente egyszer. Szóval nálunk abszolút nincs vita ebből :D
7/15 anonim válasza:
Attól függ mi az ok. Ha siman nem bírjuk egymást, menjen a gyerek nézni, meg a parom is. De ha az lenne hogy folyamat mondjuk engem vagy a gyereket ócsároljak durvan beszólnak akkor nem akarnám hogy menjenek ők sem. a gyerekemnek nem akarnek sérülést okozni azzal hogy őt alázzák, vagy az anyját/ apját. Ez nem követendő példa. Ha semleges viszonyt ki lehetne alakítani akkpr rövid időre mennék én is. Ha érzékeltetnék hogy nem látnak szívesen, nem mennék. Ebben az esetben viszont számolniuk kell azzal is hogy ez kölcsönösen vonatkozik az én otthonomra is.
8/15 anonim válasza:
Apósomért nem rajngok és férjem is biztos fárasztónak találja a családom, de halgatólagos megeggyezés, hogy elviseljük a látogatásokat. (Bár én egyáltalán nem mennék szüleimhez, próbálok olyan ritkán, amennyire csak lehet)
9/15 Metionin válasza:
Nem muszáj. 2 évvel ezelőttig engem is csak a nagy karácsonyi családi banzájukon láttak, elmentem hogy a párom ne unatkozzon ott egyedól de anyósom viselkedése miatt most már oda sem megyek. A párom persze látogatja a szüleit, ami okés is, engem nem izgat csak simán nem megyek vele.
10/15 anonim válasza:
Szerintem ez attól is függ hogy pontosabban mit takar ez, mennyire rossz a viszony.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!