Elmentem a feleségem szüleihez, nagyszüleihez. Mennyire csináltam hülyét magamból? Többi lent!
Megkaptam már a második oltást (eü dolgozó). A feleségem családjánál nyár óta nem voltunk. Most megkért, hogy menjek el dolgokért meg vigyek is nekik ezt-azt. A szülei jól fogadtak, nem volt gond. Aztán gondoltam egyet és elmentem a nagyszüleihez is beköszönni (öket 2020 március óta nem látogathattuk) meg a testvéréhez ahol kisbaba van akit még nem láttunk élöben és vittem ajándékot nekik. A nagyszülök furcsán fogadtak, kínos volt. Eddig amíg a feleségemmel mentem, nagyon szerettek. A papa is mindig ölelgetett, ütögette a vállam, így fiam úgy fiam. Most alig szóltak hozzám, inkább el is jöttem. Amúgy 62 évesek, nem annyira öregek. Utólag hallottam vissza, hogy minek mentem én oda egyedül, nem értették! Valahogy úgy jött le, hogy az unokájuk párjaként szeretnek, de magamban nem kiváncsiak rám. A testvérénél ugyanez a kín volt. Leültettek de alig szóltak hozzám. Én kedvelem mindegyiküket, azért voltam kiváncsi rájuk, látni szerettem volna öket 1 év után. Azt hittem ezt így is illik.
Mennyire csináltam hülyét magamból? E szerint utálhatnak engem, csak a feleségem jelenlétében elfogadnak?
Én sem örülnék, ha valaki random jönne, mindegy ki az. Ha vendégeket fogadok, szeretek normálisan felöltözni, megcsinálni a hajam, főzni/sütni valamit, és elpakolni rendesen, mert amúgy van, hogy minden káosz körülöttem. Szerintem mindegy, hogy idős/nem idős, illik odaszólni.
Amúgy sem láttak régóta, valószínűleg, ha ott van a feleséged, kialakulnak ilyen small talkok, de a leírtak alapján nem vagytok szoros viszonyban.
A kérdés kapcsán körbetekintettem, hogy mit is szólnék, ha valaki bejelentés nélkül megjelenne.
Egész héten orvostól orvosig járkáltunk a beteg macskánkkal 2x 80 km-re, ügyeket intéztünk (apám sírja lejárt és máshova lesz temetve), így a takarítás csak hétvégére marad. Ma tudok egy kicsit lazítani, így pizsamában netezek egy kicsit és megyek vissza aludni, mert az éjszakáim sem voltak nyugodtak.
Minden poros, a hajam sem tiszta, a kajánkat a héten hozzák, hideg vízen, esetleg egy kávén kívül nem tudnék senkit megkínálni.
Szóval, én kinéznék, hogy ki az és nem engednélek be. Ha az unokámmal jönnél, akkor sem.
Pedig itthon vagyok, nem csinálok semmit és a te elképzelésed szerint ebben te nem zavarhatsz.
"Abból is volt sértödés már hogy abban a városban voltam ahol a nagypapa munkahelye van (mühely) és nem ugrottam be köszönni."
Van sapka, azért haragszunk rá, nincs sapka, akkor meg azért.
Kapja be a nagypapa! Ezek után a feleségemmel együtt se látogatnám meg!
Kérdező! Ne agyalj ezen tovább! Látod, itt megoszlanak a vélemények a bejelentkezésről, de úgy látszik, itt nem is ez volt a gond. A gond az, hogy nem kedvelnek téged, ahogyan már az elején leírtam. Eddig megjátszották magukat a feleséged miatt, most megtudtad, mit éreznek irántad.
Az összes megnyilvánulásodból süt egyébként, hogy nagyon meg akarsz felelni a feleséged rokonainak.
Ne tedd.
Zárd le magadban a témát. Úgy viselkedj, ahogy helyesnek tartod, és magasról tegyél arra, hogy ők mit gondolnak rólad.
A mai "telefonos" világban, szerintem sem illik csak úgy bekopogni.
Az "ugysem csinálnak semmit", pedig egy cinikus hozzáállás.
Falun, családi házban mindig van munka és ráadásul 62 évesen még biztosan dolgoznak is.
De ha már nem is dolgoznak, akkor is lehet mást szerettek volna csinálni vagy egyszerűen nem értették, hogy mit keresel ott.
Neked nem a rokonaid!
Lehet,hogy nem is volt közös téma!
Az 1-2 kötelező udvariassági kérdések után már nem tudtak miről beszélni, ezért volt a csend.
Felejtsd el. Mármint legközelebb, ha mennél hozzájuk tudod, hogy telefonálni kell nekik.
A mi családunkban ez nem szokás. Mi jövünk, megyünk (persze nem benyitunk azért, hanem csengetünk) de mi így szoktuk meg.
De pl. barátom családjához (szülő, testvér) , mielőtt mennék, azelőtt mindig rákérdezek, hogy alkalmas e nekik.
Kinél így, kinél úgy. Emiatt nem kell lehurrogni a másikat.
Érdekes, itt a kommentelők egy jó része kész ténynek veszi, hogy a mogorva vendéglátás a rajtaütésszerű látogatásból adódik. Szerinem viszont téves ez az egész levezetés. Velem is előfordult, hogy váratlanul beállítottam a nagyszüleimhez (épp arra jártam, gondoltam felugrom), azt se tudták mivel kínáljanak örömükben, pedig lehet nekik is lett volna jobb dolguk, mint engem ajnározni..
Szóval a morózus fogadtatás valószínűleg a kapcsolat valódi dimenzióit tárta fel, mivel nem volt ott az összekötő kapocs (feleség) aki miatt a látogatás valóban örömteli lett volna..
26-ossal nagyon egyetértek, csak egyetlen félmondatát gondolom másképp:
"Szóval a morózus fogadtatás valószínűleg a kapcsolat valódi dimenzióit tárta fel, mivel nem volt ott az összekötő kapocs (feleség) aki miatt a látogatás valóban örömteli lett volna.."
Szerintem pedig:
"Szóval a morózus fogadtatás valószínűleg a kapcsolat valódi dimenzióit tárta fel, mivel nem volt ott az összekötő kapocs (feleség) aki miatt megjátszották volna magukat."
Szerintem ne interneten, idegenektől akard megtudni, hogy valójában hogyan éreznek irántad. Ezt a családtagoktól kell megtudni. Gondolom, ha a feleséged jóban van velük, akkor biztos beszélnek rendszeresen telefonon vagy neten, és csak ki tudja édesgetni belőlük, hogy mi volt igazából a gond.
Egyébként egy telefon, hogy jössz, valóban alapvető udvariasság. A férjem a saját szüleit is úgy hívja fel, hogy az első kérdése, hogy nem zavar-e (a telefonnal). Szóval abból még nem lehet baj, ha odacsörögsz, hogy "csókolom, anyuka, apuka, éppen itt járok a faluban, szeretnék-e, hogy beugorjak, nem zavarok-e?", vagy valami hasonló. Lehet az is, hogy tényleg a vírus miatt voltak idegesek, és nem veled van gondjuk.
Rosszul esne ha egy rég nem látott rokon nem ugrana be hozzánk ha épp arra jár, ettől függetlenül nem szeretem ha nem szólnak előre. Ha csak fél órával előtte szól még az is oké, csak szóljon..ennyi idő elég ahhoz hogy összekapjam magam és ha szükséges akkor gyorsan összerámoljak.
Nyilván ennél eggyel jobb ha előző nap jelzi és akkor még készülni is tudok valami vendégváróval.
Az meg amúgy a részedről egyenesen bicska nyitogató, hogy úgysem csinálnak semmit otthon.. gondolom azért főzni, takarítani, pihenni, ÉLNI azért szoktak... alkalmatlan pillanatban baromi kellemetlen tud lenni egy villámlátogatás. Legközelebb szólj oda előtte és érdeklődd meg hogy egyáltalán alkalmas e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!