Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmentem a feleségem szüleihez...

Elmentem a feleségem szüleihez, nagyszüleihez. Mennyire csináltam hülyét magamból? Többi lent!

Figyelt kérdés

Megkaptam már a második oltást (eü dolgozó). A feleségem családjánál nyár óta nem voltunk. Most megkért, hogy menjek el dolgokért meg vigyek is nekik ezt-azt. A szülei jól fogadtak, nem volt gond. Aztán gondoltam egyet és elmentem a nagyszüleihez is beköszönni (öket 2020 március óta nem látogathattuk) meg a testvéréhez ahol kisbaba van akit még nem láttunk élöben és vittem ajándékot nekik. A nagyszülök furcsán fogadtak, kínos volt. Eddig amíg a feleségemmel mentem, nagyon szerettek. A papa is mindig ölelgetett, ütögette a vállam, így fiam úgy fiam. Most alig szóltak hozzám, inkább el is jöttem. Amúgy 62 évesek, nem annyira öregek. Utólag hallottam vissza, hogy minek mentem én oda egyedül, nem értették! Valahogy úgy jött le, hogy az unokájuk párjaként szeretnek, de magamban nem kiváncsiak rám. A testvérénél ugyanez a kín volt. Leültettek de alig szóltak hozzám. Én kedvelem mindegyiküket, azért voltam kiváncsi rájuk, látni szerettem volna öket 1 év után. Azt hittem ezt így is illik.

Mennyire csináltam hülyét magamból? E szerint utálhatnak engem, csak a feleségem jelenlétében elfogadnak?

2021. febr. 11. 10:56
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
91%

Volt egy ilyen rokonom (azért csak volt, mert házasság útján volt rokon, de már elváltak), aki szeretett anélkül jönni, hogy előre szólt volna, sőt még kopogás nélkül rá is nyitott az ajtóra, amiért legszívesebben rá is csaptam volna.

Ő is úgy gondolta, "úgysem csinálunk semmit", és ettől viszketett a tenyerem.

Mert van hogy szexelünk, hétvégén 11-kor is csipás szemmel pizsamában mászkálunk, muszáj már főznünk mert nincs semmi kaja, a takarítás közepén vagyunk, vagy örülünk hogy nyugtunk van és szeretnénk megnézni egy filmet - és ezek csak azok az esetek, mikor otthon vagyunk és tényleg nincs "programunk", de attól még nem érünk rá.

Mintha azt mondta volna, hogy "nektek úgysincs életetek, csak üldögéltek egész nap a kanapén és nézitek a falat". B+.

2021. febr. 11. 11:31
 12/43 anonim ***** válasza:
83%
Te beszélsz civilizált emberről? Civilizált ember nem megy bejelentés nélkül látogatóba! És ha ez megtörténik, a másiknak bármilyen barátságtalan reakcióhoz joga van. Nehogy már nekik kelljen alkalmazkodniuk más kénye-kedvéhez! Te fordítva ülsz a lovon!
2021. febr. 11. 11:34
 13/43 anonim ***** válasza:
83%
Szolás (magyar!): Hivatlan vendégnek sarokban a helye!
2021. febr. 11. 11:35
 14/43 anonim ***** válasza:
25%
12: Azért ne keljen már határidőnapló, vörös szőnyeg meg oscar gála ha szeretnék vinni két szatyor holmit az időseknek :D
2021. febr. 11. 11:36
 15/43 anonim ***** válasza:
14%
Hozzánk is bejelentés nélkül ugranak be a rokonok. Nagy cucc...
2021. febr. 11. 11:37
 16/43 anonim ***** válasza:
91%
Én a legjobb barátaimhoz, testvéremhez, senkihez nem megyek úgy, hogy ne szólnék nekik előtte. Akkor sem, ha 1 hete találkoztunk, nemhogy 1 év után. Nem tudom, nekem ez nem természetes, és én sem szeretem, ha valaki váratlanul jön. Azzal meg biztosan ők is vitatkoznának, hogy "otthon vannak, nem csinálnak semmit". Lehet, hogy épp a kedvenc sorozatát nézi, te meg beállítasz. Persze akkor is lehetne barátságos, de az jön le ebből, hogy te elvártad, hogy rögtön mindenki alkalmazkodjon hozzád.
2021. febr. 11. 11:37
 17/43 anonim ***** válasza:
89%
Ötletszerű látogatás esetén is mielőtt elindulnék felé felhívom, otthon van-e és mit szólna hozzá, ha esetleg betoppannék.
2021. febr. 11. 11:51
 18/43 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem meg csak a vírus miatt paráztak, sokan nem hiszik el hogy megvéd a vakcina.
2021. febr. 11. 11:53
 19/43 A kérdező kommentje:

Igen, fiatalon szült a nagymama és az anyja is. Feleségem is fiatal.

Nem szóltam direktbe nekik de tudták hogy a faluban leszek! A feleségem növérének a férje csinálta egyszer hogy hasonló helyzetben nem ment be és abból sértödés volt. Ebböl indultam ki! Abból is volt sértödés már hogy abban a városban voltam ahol a nagypapa munkahelye van (mühely) és nem ugrottam be köszönni.

2021. febr. 11. 12:00
 20/43 anonim ***** válasza:
85%

1. Bár vannak, akik nagyon "bejelentkezés pártiak" (mi is azok vagyunk), vannak akikhez bármikor be lehet kopogni, főleg rokonnak, tehát ez nem feltétlenül taplóság (ritka esetben nem is "lehet" előre bejelentkezni. Velem is előfordul, hogy nem tervezek meg egy látogatást előre, de ott megyek el a ház előtt, van időm, tudom, hogy nem zavarom őket, ha bekopogok, legfeljebb nincsenek otthon vagy nem érnek rá, nem nagy ügy.)

2. Ez nem indokolja végig a feszült csendet.

3. Tényleg lehet, hogy a vírustól félnek (bár ez is nagyon egyénfüggő).

Én arra gondoltam még, hogy lehet, hogy hiába vagy családtag, ha eddig csak a feleségeddel voltál, akkor nem ismernek eléggé, hogy csak veled beszélgessenek, és így 1 év után talán nem is volt túl sok közös témátok. Meg hát vannak, akik bárkivel könnyedén elbeszélgetnek, vannak, akik a közeli családtagjaikkal sem tudnak. Te tudod, milyen a személyiségük.

Egy ilyen alkalomból nem vonnék le mélyebb következtetéseket.

2021. febr. 11. 12:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!