Feleslegesen idegesítem magam?
A párom sajnos elvesztette a munkáját, Szabolcsban lakunk egy kis faluban. A covid és a megye miatt nagyon nehéz munkát találni. Mostmár a TBjet is nekünk kell fizetni. Van egy gyerekünk is,én minimálbért keresek.
Nagyon nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Sokat sírok emiatt, hogy sokszor azt sem tudom, hogy mit együnk. Az én szüleim már sajnos nem élnek, de mikor éltek (velük laktunk) abból a nagyon kevés kis nyugdíjból is segíteni akartak nekünk,ha baj volt. Anyosomek viszont még csak meg sem kérdezik. Dacból sem fogadnam el, de nagyon rosszul esik, hogy letojjak úgy, hogy közben ők jól élnek és mindig mi segítettünk rajtuk hol anyagilag, hol mikor mivel tudtunk. Sosem adták meg a pénzt. Nem is kell, már ezen tul vagyok,csak most ezen kattogok folyamatosan és sokat sírok, hogy nem tudom eltartani a családom.
Feleslegesen idegesítem magam?
A "nem akarnak segíteni" kapcsán mondom, hogy néma gyereknek anyja sem érti a szavát.
Ha eddig adtatok nekik pénzt, akkor könnyen azt gondolhatják, hogy van/volt miből adni, talán fel sem merül bennük, hogy ilyen súlyos anyagi gondjaitok vannak.
Nehezen értelmezhető, hogy az anyósék jól élnek, mégis mindig ti segítettetek nekik anyagilag, miközben sokszor ti is a szüleid segítségére szorultatok.
Mért kell internet, ha nem tudsz enni adni a gyerekednek?
De, ha nincs más megoldás, akkor a férjed igenis szóljon a szüleinek, hogy segítsenek, ha tudnak.
Az ország nyugati felében ingyenes munkásszállóval várják a dolgozni akaró embereket.
Nem kell otthon ülni és a csodára várni, tenni kell azért, hogy jobb sorsotok legyen.
Duplán is feleslegesen idegesíted magad.
Egyrészt mert nem kötelességül segíteni. Másrészt mert ha el se fogadnád akkor tényleg mit kattogsz ezen?
Max a párod kérhetne és akkor meglátjátok segítenek-e? Ha ez sose merül fel akkor tényleg honnan kéne tudniuk hpgy sz@rban vagytok?
Amúgy hivatalban lehet igényelni 1 éves tb támogatát az államtól. 1 minimálbér keresettel valószínűleg megadják.
Oké, ez baromi szomorú. De anyóséknak nem kötelező segíteni, mert jól élnek. Nem tudom mire fel várnád el. Mi is szar helyzetbe kerültünk pont a covid miatt. Tudod mit csináltam? Eljárok a főállásom mellett takarítani délutánonként, hogy visszategyem a tartalékba azt, amit elvettünk. És a férjem is vállal be plusz melókat.
Nekem sem egyszerű, mert nem minimálbéres állásom van és nem csak a 8 osztályt jártam ki, ezért baromi megalázónak tartottam az első pár hónapban. De megcsinálom, mert nem mástól várom el a segítséget.
Lehet valamirol lemaradtam, de az eredeti kiirasod szerint te a ferjed es a gyereked egyutt eltek esneha ennivalon is gondolkodnod kell, mert a ferjednek nincs munkaja.
A ferjed amugy mit csinal? Zgy ertem te elmesz dolgozni es o?
Feketen se tud munjat vallalni pl idoseknek felasni a kertjet, tuzifat hasogatni, cserebe meg akar kerhetne par kg krumplit 10 db tojast stb.
Anyudek nem elnek, igy toluk nem tudszsegitseget kerni. Anyosodek elnek hat kerjtoluk. Sajnos sokaknak eszebe nem jut, hogy masik bajban van. Igaz ha nem nalatok laonak es nem latjak hogy a legocskabb parizsit adod minden nap es mennyire ninc shus stb, akkor honnan is tudna neked az ennivalo eloteremtese is gond.
A helyedben a ferjemmel beszelnek, oszinten, hogy sajnos tarthatatlan a helyzet es mi lenne ha? - megbeszelne a szuleivel, hogy az unoka minden szombat es vasarnap naluk ebedelne, vagy kerne kolcson havonta 15.000-et (ezt akkor csakis etelre koltsd!) amit ha lesz munkaja azonnal elkezd visszaadogatni.
Nincs felesleges ruhatok,jatekotok, konyvetek? Neten hirdesd meg oket, hatha valaki megveszi. De kizarolag elore utaltasd a penzt es a postakoltseget is.
Amugy feleslegesen idegesited magad anyosodekon, mert nema gyereknek anyja se erti a szavat. A ferjed munkanelkulisegenjobban van idegeskedni valod.
Néma gyereknek az anyja se érti a szavát.
A büszkeségeddel kitörölheted a segged.
Nem értelek komolyan. Sír a szád mert anyós nem ad nem ajálja fel, de el se fogadnád dacból se! De elvárod azért. Tudod ha annyira szar a helyzet és nem tudod mit adj a gyerekednek ennit akkor tedd félre a büszkeséged és kérj segítséget. Ennyi
De, ti anyádék nyakára vállaltátok a gyereket.
Egyébként miért kéne adnia? Az ő pénze, arra költi, amire akarja.
Nyilván azért nem ad, mert nem tudtok bánni vele ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!