Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Feleslegesen idegesítem magam?

Feleslegesen idegesítem magam?

Figyelt kérdés

A párom sajnos elvesztette a munkáját, Szabolcsban lakunk egy kis faluban. A covid és a megye miatt nagyon nehéz munkát találni. Mostmár a TBjet is nekünk kell fizetni. Van egy gyerekünk is,én minimálbért keresek.

Nagyon nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Sokat sírok emiatt, hogy sokszor azt sem tudom, hogy mit együnk. Az én szüleim már sajnos nem élnek, de mikor éltek (velük laktunk) abból a nagyon kevés kis nyugdíjból is segíteni akartak nekünk,ha baj volt. Anyosomek viszont még csak meg sem kérdezik. Dacból sem fogadnam el, de nagyon rosszul esik, hogy letojjak úgy, hogy közben ők jól élnek és mindig mi segítettünk rajtuk hol anyagilag, hol mikor mivel tudtunk. Sosem adták meg a pénzt. Nem is kell, már ezen tul vagyok,csak most ezen kattogok folyamatosan és sokat sírok, hogy nem tudom eltartani a családom.

Feleslegesen idegesítem magam?

2021. febr. 10. 06:05
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
85%
igen
2021. febr. 10. 06:18
 2/30 anonim ***** válasza:
17%
Miért ti havonta mennyivel támogattátok őket eddig?
2021. febr. 10. 06:35
 3/30 anonim ***** válasza:
84%

Ne idegeskedj, hanem gondolkodj.

Először is azon, hogy tudtok ebből kilábalni.

A párodnak van érettségije? Van kocsitok? Providentnél szinte mindig keresnek embert. Csak egy tipp.

Költözés nem jöhet szóba? Úgy se, ha előbb egyikőtök keres egy szállásos munkát, mondjuk. Egy évig fizeti a cég, egy éven belül kell keresni egy albérletet, és mindketten elmentek dolgozni. Váltott műszakban a gyermekfelügyelet is megoldható.

A kesergésnek nincs sok értelme. Annak se, hogy azon vergődsz, hogy anyósodék nem segítenek, főleg ha úgyse fogadod el. Velük amúgy se neked kell ezt tisztázni, hanem a gyereküknek, a párodnak.

Azt mondjuk nem értem, ha sokkal jobban állnak anyagilag, miért ti adtok nekik pénzt, de mindegy.

2021. febr. 10. 06:49
 4/30 anonim ***** válasza:
42%
Nézd, nem a szülők dolga támogatni a felnőtt, nagykorú, családos gyereküket. Eleve bevállaltatok egy gyereket a te szüleid nyakára... Gondolom akkor is minimálbéren voltál, nagy csodát innen nem lehet várni.
2021. febr. 10. 06:53
 5/30 A kérdező kommentje:

Nem a szüleim nyakára vállaltam. Én mindig is dolgoztam.

Attól, hogy anyosomek sokat keresnek és mégis mi adunk nekik pénzt, ezt én sem értem. Vagy felelik ami van nekik, vagy felrerakjak nem tudom.

Koltozesen már mi is gondolkodtunk, de amennyiért el tudnám itt adni a hazam, ha egyáltalán el tudnám azon a pénzen Dunántúlon semmit sem tudnék venni.

2021. febr. 10. 07:15
 6/30 anonim ***** válasza:
66%
Keresel egy bűnbakot! Erre jó az anyósod. Ketten kell, hogy átbeszéljétek a helyzetet.
2021. febr. 10. 07:28
 7/30 anonim ***** válasza:
40%
Anyadekkal éltetek, ergok az ő nyakukra szültél
2021. febr. 10. 07:47
 8/30 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem is hagyd ki ebből a rokonokat. Nektek kell ezt megoldani. A kapott pénz is úgyis csak tűzoltásra jó, nem redszeres jövedelem. Munkakeresés, költözés. Az egyik fél be tudna vállalni munkásszállói költözést? Ez is egy megoldás lehet ha nincs a megyétekbe állás.
2021. febr. 10. 07:52
 9/30 anonim ***** válasza:
43%
A férjed elb@szta otthonról a pénzeteket, csak ürügy, hogy az anyóséknak adja. Vagy nőkhöz hordta, vagy szerencsejátékos.
2021. febr. 10. 07:56
 10/30 anonim ***** válasza:
88%

Mikor valaki megkérdezi itt, hogy "akkor a szegényeknek ne is legyen gyereke? " ilyen kérdéseket kellene belinkelni.

Nem tudom, mit szeretnél, kérdező. Ha nem akarnak segíteni, akkor igen, feleslegesen idegesíted magad, ha fejen állsz, akkor sem fognak.

De ha a gyerekednek nem tudsz normális ennivalót venni, akkor kutya kötelességed lenne leadni a dacból és neked segítséget kérnek tőlük. Nem magatokért, hanem a gyerekért.

2021. febr. 10. 08:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!