Az anyósotokat vagy az apósotokat,hogyan nevezitek, pl;anyu,apu vagy a keresztnevén szólitjátok?
Tegeződünk, és keresztnév. Nem tudom mi lenne ha nem tegeződnénk, mert önözéshez a sima keresztnéven szólítás furcsán hat, ahhoz meg túl fiatalnak érzem őket, hogy "lenénizzem", "lebácsizzam". Az anyámnak/apámnak semmilyen formában nem hívnám őket, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem azok.
Ugyanakkor lehet, hogy a gyerek miatt, de valószínűleg csak a gyerek előtt (tehát négyszemközt nem) ki fog alakulni a mama/papa megszólítás is.
Én magázom őket és kerülöm az olyan helyzeteket, ahol meg kellene szólítanom őket a nevükön. Most komolyan gondolkodok, de 7 év alatt egyetlen olyan helyzet se volt hogy valamilyen néven kellett volna szólítanom őket, pedig 2-3 hetente járunk látogatóba.
Ha lesz gyerek valószínűleg mama és papa lesz.
Keresztnév és tegeződünk.
Nem tudnám őket nénizni/bácsizni, nagyon baráti a viszonyunk
Keresztnevén szólítom párom anyját, tegeződünk, de ritkán beszélünk hála az istennek, pedig 300 m van köztünk.
Apját egyszer láttam, magáztam. (párom 1 évben 2x megy hozzá maximum)
Én szüleim nem élnek.
Lányom is keresztnevén szólítja párom anyját, tegeződnek.
Ezt az anyu-aput én sem értem, pedig mi falun élünk.
Mindenkinek van neve, nem?
Anyukámat, apukámat anyunak, illetve apunak szólítom, soha nem a keresztnevükön (Judit, Gyula). Fura lenne!
Anyósom és Apósom nagyon fiatalosak, ötvenes éveik legvégét tapossák(após idén év végén tölti a hatvanat, anyós 2 év múlva). Joli, Imre a nevük, kiborulnának, ha anyu,apuznám őket, egész egyszerűen azért, mert nincs köztünk vérrokonság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!