Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósok nagy része miért...

Az anyósok nagy része miért utálja a menyét?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy az anyósok/anyós jelöltek miért nem tudnak szimpatizálni a fiuk választottjával? Természetesen nem minden esetben, mondjuk úgy, hogy a többség. (Anyukám is nagyon szereti a testvérem feleségét, de például velem sem szimpatizál a párom édesanyja.) Annyi kérdés van itt GYIK-en is ezzel a témával kapcsolatban. De egyszerűen nem értem, én is mindig igyekszem a kedvére tenni, tisztelettudó vagyok vele és nagyon szeretem a fiát, ennek ellenére mégsem tud megbarátkozni a gondolattal, hogy nem Ő az egyetlen nő a fia életében? Vagy tényleg nem értem.

#párkapcsolat #utálat #anyósjelölt #anyós #utálzazanyós #páromanyja
2021. jan. 6. 21:14
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
63%

Sajnos a haszonelvezonek sokkal több joga van mint a tulajnak. Olvass utana..

egy zárcsere meg amúgy sem oldja meg a kattantságát.

2021. jan. 18. 13:23
 32/38 anonim ***** válasza:
34%

Biztos nem azért amivel a sok meny takarózik, hogy "elvette tőle a fiát".

A legtöbb konfliktus az együttélésből van.

Ha a fiatalok elköltöznek, akkor elvárják, hogy a szülő semmibe se szóljon bele. Még tanács sem kell!

De, ha a "meny" odaköltözik az anyóshoz, akkor nagyon sok esetben elvárja, hogy igazodjanak hozzá!

A kutya ne jöjjön be, a papa ne csoszogjon, éjjel ne legyen mászkálás, őt ne keltsék föl, neki nem kell jó tanács, a mosógép szabad legyen ha mosni akar, a fürdőszoba szintén...stb.

Egyszerűen nem tudnak és talán nem is akarnak alkalmazkodni!

Ha gyerek születik, akkor meg rögtön istennek képzelik magukat és ők akarnak dirigálni, mintha az ő házuk lenne.

Az anyóshoz költöző menyeknek előbb tudomásul kellene venni az ottani szokásokat és eldönteni, hogy ezekhez tudnak-e alkalmazkodni.

Persze ehhez megfelelő intelligencia, alkalmazkodási képesség kell és nem utolsó sorban nem kell idő előtt felcsináltatniuk magukat!

Ha meg ennek ellenére is anyósnyakára költöznek, akkor viseljék a következményeket.

Aki sosem lakott az anyósánál, azt nem tudom mért utálják.

2021. jan. 18. 14:00
 33/38 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk konkrétan mondta, hogy azért nem fogad el, mert a fia életében mar nem csak ő az egyetlen nő és ez teljesen kikészíti..

Szóval sok anyósnál igy lehet ha már egynél igy van.

2021. jan. 18. 16:46
 34/38 anonim ***** válasza:
#1 jól mondod
2021. jan. 21. 16:13
 35/38 anonim ***** válasza:
80%

Ugyan régi a kérdés, de azért leírom: nálunk az a helyzet, hogy a férjemnek az anyja már iskolás korában is meg akarta szabni, hogy a fia kikkel barátkozzon a suliban és kikkel ne. Az általa nem jóváhagyott barátok nem mehettek a házába soha, még egy pohár vízért se. Később a barátnőkkel ugyanez volt, mindet elmarta a férjemtől alattomos, hátulról támadó módon. Soha nem a nőket támadta szemtől pofába, hanem a fiát manipulálta ellenük. Ez egy darabig bejött neki, amíg én meg nem mondtam a páromnak (akkor még csak pár hónapja jártunk) hogy amikor hazajön a szüleitől olyan, mintha ki lenne cserélve, két-három napig nagyon bunkón viselkedik velem, aztán megint normális. Ez szöget ütött a fejébe, és rájött hogy otthon jó kis agymosásokban van része. Utána már nem tudták befolyásolni, ez persze a drága anyósnak nagy szívfájdalom, mert azt gondolja ellene fordítottam a fiát, de szerintem az, hogy rávilágítottam, hogy a szülei befolyásolják, az nem ördögtől való dolog.

Az anyja persze továbbra is fúrt a piti módszereivel, de ezzel csak azt érte el, hogy a fia öt év alatt havi egyről évi egyre csökkentette a látogatásai számát, (az ország másik felében laknak egyébként) mert elege lett abból, hogy csak baszogatják a szülői házban, meg engem szidnak előtte, mikor amúgy nem is ismernek, egyszer voltam náluk, nem beszélek velük, közösségi média felületen se ismerőseim, de persze tüntetőleg a férjem összes exbarátnőjét -akiket szintén utáltak- bejelölgetik és a halálba lájkolgatják. (ezt a férjem mondta, én nem kémkedek utánuk a facen)

Szóval röviden összefoglalva, velem mindössze az a bajuk anyóséknak, hogy nem vagyok centire pontosan olyan, amilyet elképzeltek a romantikus álmaikban a fiuk mellé, ezért minden erejükkel fúrnak évek óta, kevés sikerrel.

Apóspajtás pl úgy gratulált a fiának az esküvőnk alkalmából, hogy szerinte úgyis el fogunk válni...Anyós meg kijelentette, hogy csak az egyházi esküvő az igazi, polgárira nem jön el... hát no comment. Az a baj, hogy ezzel nem engem bántanak meg, én ennyi év alatt már nagy ívben tojok rá, hogy mit mondanak, ez a viselkedés tulajdon fiuknak fáj nagyon. És meg csodálkoznak, hogy ritkán jár látogatni.

Azóta terhes is lettem, anyósékon kívül mindenki tudja már, de a férjem nem meri nekik elmondani, mert gyomoridege van tőle hetek óta, hogy mi lesz a reakció. Azt nekem leszögezte, hogy ha bármi negatív megnyilvánulásuk lesz ezzel kapcsolatban, akkor és ott megszakít velük minden kapcsolatot, ennyi volt.

Hozzátenném, én soha egy rossz szót nem mondtam róluk a fiuknak, a hülyeségeiket inkább a barátnőmmel beszélem ki, a párom előtt soha nem szidom a szüleit, nekem is rosszul esne ha ezt tenné. Amikor náluk voltam, akkor is tök normálisan viselkedtem, nem voltam bunkó vagy tiszteletlen, szóval ez nem lehet indok az ellenszenvükre.

Az előző anyósjelöltemmel teljesen normális kapcsolatunk volt, ő egy nagyon kedves nő volt, kár, hogy ez a mostani ilyen bolond.

2021. febr. 1. 12:13
 36/38 anonim ***** válasza:
71%
Köszi utolsó a hosszú leírást nagyon tanulságos volt az én életemre nézve is. Nálunk is van ilyen anyós-após, és az eddig utált exek lájkolgatása is stimmel.
2021. febr. 1. 15:32
 37/38 anonim válasza:
Mert sok a dologtalan senki :)
júl. 4. 13:10
 38/38 anonim válasza:
jól teszik...
júl. 4. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!