Úgy gondolom, hogy a kisfiam nem szereti anyósomat. Vajon mi lehet az oka?
Nem tudom, hogy egy 16 hónapos kisgyereknél el lehet-e dönteni, hogy nem szeret valakit, de ha anyósomat csak meglátja, sírni kezd. Mondjuk azon kívül, h lefényképezi és 5 percig gügyörészik neki, nem sokat foglalkozik vele, inkább beszélget a férjemmel vagy éppen aki ott van. Ezt egyébként már elengedtem és elfogadtam olyannak, amilyen. Viszont a pici folyton ellenkezik. Nem érezheti rajtam, hogy nem kedvelném vagy vmi hasonló, mert jó a viszonyunk.
Mit gondoltok?
Édes faxom, ne beszéljétek már belé szerencsétlen kérdezőbe, hogy utálja az anyósát, amikor direkt írta is, hogy nincs baja vele.
Ez meg, hogy a kisbaba megérzi és átveszi az anyja feszültségét, elég sok mindenbe bele lehet magyarázni, de pont ebben a helyzetben nem igaz szerintem.
Igen is, van olyan, amikor a gyerek nem bír valakit, saját jogán, nem pedig az anyja rezgései alapján. Csak ő sírással bírja ezt kifejezni.
Lehet, nem bírja az anyós hangját, a hangszínét, hangsúlyát, vagy a beszédstílusát. Lehet, nem tetszik neki a feje (pl. haja kócos, vagy fekete, ez ijesztő lehet a picikniek) Lehet, csak idegen neki, mivel ritkán foglalkozik vele. Vagy mindez együtt. Nem lehet tudni. Majd kinövi.
Tényleg mindenkibe megpróbáltok mindent belebeszélni, ezt engedjétek el!
Egyéb iránt valószínű másmilyen mint ti, lehet hogy nagyon pörgős vagy másmilyen a személyisége és az egy kicsit megzavarhatja. Nővéremnél volt ilyen, ő nagyon pörög, mi nyugodtak vagyunk és amikor kicsi volt mindig sírt nála. Most pedig kifejezetten kedveli hogy ilyen a nagynénje :) majd megbarátkoznak!
Ez szerintem azért van, mert a leírtad alapján cseszik foglalkozni vele, miért szeretné a kicsi?
Ha 5 percet foglalkozik vele, akkor kb annyira fog kötődni hozzá, mint a védőnőhöz.
Nálunk is vannak ilyen család tagok, akik csak dísznek vannak, nem is érdeklik a gyereket.
Az én fiamat a férjemen és rajtam kívül senki meg sem közelíthette, mert bújt hozzánk és ha megszólították sírt. A nagymamáknál is. Mindkettőnél.
Ma már egy nyitott, barátságos, népszerű, vezér típus, 17 éves kamasz.
Ez inkább a gyerek személyiségéből ill. Az esetetekben az anyós hozzáállásából esetleg kinézetéből, adódik. Úgy tűnik a mama nem ért a gyerek nyelvén.
A nagyokos önjelölt pszichológusoknak üzenem, hogy van egy ismerősöm akinek betegség miatt kihullott a szemöldöke. Ezért minden nap meg kellett rajzolnia, először amikor úgy vette fel a gyereket, hogy nem volt megcsinálva a szemöldöke az anyjának, hisztérikus sírásba tört ki.
Biztos megérezte, hogy az anyja nem szereti eléggé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!